Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Labākais regbija līgas spēlētājs Austrālijā izmēģinās spēkus NFL

Juris Miņins
Juris Miņins

Labākais regbija līgas spēlētājs Austrālijā izmēģinās spēkus NFL
Džarids Heins
Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas labākais regbija līgas spēlētājs Džarids Heins ir paziņojis, ka pārtrauc savu regbista karjeru, lai jau tuvākajā laikā dotos uz ASV, kur mēģinās realizēt savu sapni par spēlēšanu Nacionālajā futbola līgā (NFL).

26 gadus vecais Džarids Heinss spēlē regbija līgas komandā Paramatas "Eals", taču pēc tam kā saņēma savu jau otro labākā valsts regbija līgas spēlētāja balvu, paziņoja, ka vēlas izmēģināt savus spēkus Ziemeļamerikas sportā, precīzāk, NFL. Par šo iespēju Heinss domājis jau divus gadus, pēdējos 12 mēnešos nopietni izvērtējis visas iespējas to izdarīt.

Vismabāk apmaksātais regbija līgas spēlētājs Austrālijā pirms kāda laika apmeklēja Sietlas "Seahawks" un Vašingtonas štata universitātes futbola komandu treniņbāzes, lai kopā ar savu "Eals" komandu iepazītos ar turienes apstākļiem. Savukārt pirms kāda laika, atbildot uz vietējo austrāliešu žurnālistu jautājumiem, Detroitas "Lions" pussargs Redžijs Bušs izteicās, ka šāda tipa spēlētājs NFL varētu ļoti labi iederēties.

NFL vēsturē ir bijuši vairāki Austrālijas futbolisti, taču viņi parasti spēlēja panteru pozīcijā, savukārt Heinss, kurš ir 188 cm garš un 100 kg smags, vēlas spēlēt pozīcijā, kur ir vairāk tiešās kontakta cīņas. Iespējams, ka viņš varētu būt sitienu un spērienu atgriezējs.

Pašlaik NFL spēlē viens Austrālijas pārstāvis, tas ir Džese Viljamss, kurš gan šobrīd ir ievietots Sietlas "Seahawks" savainoto spēlētāju sarakstā, turklāt, pirms nonākšanas NFL, viņš savu meistarību pilnveidoja NCAA līmenī, pārstāvot spēcīgo Alabamas universitātes komandu.
Savukārt 2006. gadā Austrālijas regbists, kurš arī spēlē regbija līgas spēles variantu, Vilijs Meisons mēģināja iekļūt Ņujorkas "Jets" sastāvā, taču nesekmīgi.

Kā arī...

- Dalasas "Cowboys" uzbrukuma līnijas spēlētājs Dags Frī ir guvis kājas savainojumu, kas viņam liegs spēlēt aptuveni mēnesi.
- Terels Praiors, kas labāk zināms kā Oklendas "Raiders" un Ohaio št. univ. saspēles vadītājs, pašlaik trenējas ar Sinsinati "Bengals", lai, iespējams, tiktu pie līguma. Augsutā Praiors tika atlaists no Sietlas komandas un pa šo laiku ir bijis uz atrādīšanos arī Tampabejā.
- Bez Praiora vērtēšanas Sinsinati komanda ir ievietojusi savainoto spēlētāju sarakstā Marvinu Džonsu, bet parakstījusi līgumu ar Gregu Litlu.
- Ņujorkas "Giants", pēc tam kā palika bez Viktora Kruza līdz sezonas beigām, parakstīja līgumu ar citu malējo uzbrucēju, Kevinu Ogltrī.
- Minesotas "Vikings" pussargs Adriens Pītersons tiesas sēdē, kurā izskata viņa lietu par vardarbību pret bērniem, ir pilnībā noliedzis savu vainu izvirzītajās apsūdzībās.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  -1 [+] [-]

, 2014-10-15 10:00, pirms 10 gadiem
Šaubos vai viņam kas sanāks. Vienīgais uz ko viņš var pretendēt, kā jau minēts, ir uz kādu speckomandu KR, PR vietu. Ja viņš ir ar mieru, lai jau, taču neredzu lielu jēgu šādai spēlēšanai, t.i., kad viņš ir AUS superstārs, bet te - speckomandās.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-15 14:06, pirms 10 gadiem
Interesanti, cik efektīgs NFL varētu būt Bolts kā KR vai PR?

  +1 [+] [-]

, 2014-10-15 14:39, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Interesanti, cik efektīgs NFL varētu būt Bolts kā KR vai PR?
Zem vidējā līmeņa, domājams, jo viena lieta ir naglenēs pa skrejceliņu vicot taisnā līnijā, cita - ar bumbu rokās, ekipējumu uz sevis, skriet mēģinot izvairīties no tekliem un mainīt skriešanas virzien nepārtraukti, turklāt, arī - redzēt šos brīvos virzienus.

Daudzi pasaulet TOP līmeņa sprinteri ir mēģinājuši tikt NFL, bet tā pa nopietno tik dažiem ir izdevies vispār tā nostabilizēties līgā, nemaz nerunājot par pirmo lomu spēlēšanu.

NCAA TOP sprinteri gan ir cita lieta, jo tur daudzi trenējas abos sportos. Tie, kas ir labi futbolisti, v-atlētikas bāze ļoti noder. Taču futbola prasmes vienalga ir primārās. Džefs Dempss (ASV izlases sprinteris), lai arī NCAA labi spēlēja un ir viens no NFL ātrākajiem skrējējiem, tā arī nevar atrast vietu kur spēlēt. Pirms dažām dienām, ja kas, Tampa viņu atlaida no practice squad.

     [+] [-]

, 2014-10-18 23:55, pirms 10 gadiem
Iesaku viņam atbraukt uz lv, uztaisīt game tape pret mad dogs (vai kā tie saucas)

Tad nosūtīt video visām CFL un NFL komandām