Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

CFL līderu duelī uzvar “Redblacks”

Juris Miņins
Juris Miņins

CFL līderu duelī uzvar “Redblacks”
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Kanādas futbola līgā (CFL) tika aizvadīta pirmā ceturtās kārtas spēle un tajā tikās divas līgas līdervienības – Otavas “Redblacks” un Toronto “Argonauts”. Uzvaru ar 30:20 izcīnīja galvaspilsētas klubs.

Pirms ceturtās spēļu kārtas abas komandas bija starp līgas līderiem. Otavas vienība gan bija vienīgā, kura tika pie pieciem punktiem, kamēr Toronto bija četri, tieši tikpat cik Rietumu divīzijas līdervienībai, Britu Kolumbijas “Lions”.

Spēli īpašu padarīja ne tikai pats divu līdervienību spēles fakts, bet arī apstāklis, ka “Redblacks” saspēli vada Trevors Hariss, kurš komandai pievienojās vien šajā starpsezonā, aizejot no “Argonauts”.

Tieši Hariss bija arī galvenais vaininieks tam, ka Kanādas galvaspilsētas klubs izcīnīja uzvaru, jo viņš realizēja 28 no 31 piespēļu mēģinājumiem, vidēji gūstot 14 jardus, kā arī vienreiz ienesa bumbu ieskaites zonā pats. Tāpat ir jāuzteic Gregs Elingtons, kurš notvēra deviņas piespēles un kopā guva 218 jardus.

Pievēršoties spēles gaitai, jāatzīmē, ka pirmie vadībā izvirzījās laukuma saimnieki, turklāt viņi guva divus piezemējumus pēc kārtas, kas viņiem deva 13 punktu handikapu pār pretiniekiem, taču viesi no Otavas jau mača otrajā ceturtdaļā sāka atspēlēšanās kampaņu un puslaikā devās pie rezultāta 13:10.

Otrajā mača pusē gan “Redblacks” vairs neatļāvās nekādas vaļības un lai arī “Argonauts” vienu piezemējumu guva, šo spēles nogriezni viesi vinnēja ar 20:7, bet visu maču ar 30:20.

Pēc šī panākuma Otavas komanda, kura vēl pavisam nesen debitēja CFL un bija pārliecinoši vājākā vienība visā līgā, nu ir nostiprinājusies Austrumu konferences un visas līgas līderu godā, jo viņiem nu ir septiņi punkti. Tāpat “Redblacks” ir vienīgā komanda visā līgā, kura vēl nav piedzīvojusi zaudējumu.

CFL, 4. nedēļa

MājniekiViesiRezultāts
ArgonautsRedblacks20:30
EeskimosBlue Bombers
Tiger-CatsAlouettes
LionsRoughriders

Izmantotie resursi:
CFL.ca - Official site of the Canadian Football...