Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Rodžersu nosēdina, "Saints" sagrauj "Packers"

Juris Miņins
Juris Miņins

Rodžersu nosēdina, "Saints" sagrauj "Packers"
Ārons Rodžerss Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmajā nedēļā Ņūorleānas "Saints", pateicoties Džeimisa Vinstona piecām rezultatīvām piespēlēm, savā laukumā ar 38:3 sagrāva Grīnbejas "Packers", kuru saspēles vadītājs un lielākā zvaigzne Ārons Rodžerss mača beigās tika nosēdināts uz soliņa.

Lai arī Nacionālās futbola līgas (NFL) sezona sākās jau naktī uz piektdienu, par "īsto" sezonas sākumu parasti ir pieņemts saukt pirmo svētdienu, kurā tad nu arī notiek lielākā daļa visu atklāšanas maču. Jāsaka arī, ka pirmās kārtas mači nepievīla līdzjutējus, jo interesantu notikumu un negaidītu rezultātu netrūka.

Tā Pitsburgas "Steelers", kuri pēc pirmā puslaika bija nonākuši iedzinējos pret Bufalo "Bills" ar 0:10, otrajā cīņas daļā atrada veidu kā atspēlēties – ar lielisku aizsardzību un veiksmīgu speckomandu spēli viņi maču noslēdza ar 26:16.

Savukārt Arizonas "Cardinals" pārsteidza daudzus, visvairāk gan Tenesī "Titans" komandu. Lai arī sākumā tuksnešu štata komanda traucēja vairāk pati sev, pelnot nevajadzīgus sodus, spēles laikā viņi saņēmās un lieliski sevi pierādīja visas trīs komandas. Aizsardzībā Čandlers Džonss jau pirmajā ceturtdaļā trīs reizes apturēja Raienu Tanehilu pirms viņš atbrīvojās no bumbas, bet spēles beigās Džonsa kontā bija jau pieci seki. Kailers Marejs atdeva četras rezultatīvas piespēles un vienreiz bumbu ieskaites zonā ienesa pats, bet speckomandas labi spēlēja gan spērienu atgriešanā, gan bloķēšanā. Beigu beigās iepriekšējās sezonas izslēgšanas maču komanda "Titans" bija spiesta atzīt "Cardinals" pārākumu ar 13:38.

Ar uzvaru pēc teju vai sezonas izlaišanas laukumā atgriezās 2020. gada drafta pirmais numurs Džo Burovs, kura Sinsinati "Bengals" spēles pagarinājumā pārspēja Minesotas "Vikings" ar 27:24. Savukārt 2021. gada draftā ar pirmo kārtas numuru paņemtais Trevors Lorenss profesionāļa karjeru gan sāka ar zaudējumu, jo Džeksonvilas "Jaguars" ar 21:37 piekāpās Hjūstonas "Texans". Pats Lorenss kopumā bumbu pavirzīja pa 330 jardiem, kā arī atdeva trīs rezultatīvas piespēles, tiesa, tikpat bumbas lidoja pretinieku rokās.

Runājot par debitantu sniegumu, nevar nepieminēt Jaunanglijas "Patriots" un to jauno saspēlnieku Maku Džonsu. Viņš arī tika pie rezultatīvas piespēles, taču komanda gan piekāpās Maiami "Dolphins" ar 16:17. Uzvarētāju rindās Tua Tagovailoa, kurš bija Džonsa komandas biedrs Alabamas universitātes komandā, noorganizēja divus piezemējumus – vienu ar piespēli un otru ienesot bumbu ieskaites zonā pats.

Starpsezonā arī bija notikušas diezgan skaļas izmaiņas saspēles vadītāju tirgū un pašu kvoterbeku pieraksta vietās. Tā, piemēram, Losandželosas "Rams" un Detroitas "Lions" apmainījās ar saspēlniekiem. Pirmajā nedēļā par darījumu rokas labpatikā var berzēt "Rams", jo Metjū Stefords ar 321 gūtu jardu un trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja vienībai diezgan pārliecinoši tikt galā ar Čikāgas "Bears" (34:14), kamēr Detroitas "Lions", neskatoties uz ne mazāk iespaidīgo Gofa sniegumu (338 jardi, 3 TD) piekāpās Sanfrancisko "49ers" ar 33:41.

Tiesa, lielākā drāma, kas saistīta ar saspēles vadītājiem norisinājās Džeksonvilā, kur mājnieku statusā esošā "Saints" tikās ar Grīnbejas "Packers". Ņūorleāniešiem šosezon ir jāmācās dzīvot un uzvarēt "pēc-Brīza" ērā, bet Grīnbejas komandā jau starpsezonā bija pamatīgas nesaskaņas starp Āronu Rodžersu un komandas menedžmentu, kuru dēļ spēlētājs pat apsvēra domu beigt karjeru.

Vinstons realizēja tikai 14 no 20 piespēlēm un guva 148 jardus, taču piecas reizes viņa mestā bumba tika nogādāta ieskaites zonā, kas ir rekords (vismazāk gūto jardu pie piecām rezultatīvām piespēlēm), kamēr otrā pusē Rodžerss precīzi piespēlēja 17 no 28 piespēlēm, tiesa, divas no tām bija pretinieku rokās. Viss nonāca līdz tam, ka Grīnbejas komanda nosēdināja līgas MVP un maču noslēdza ar Džordanu Lovu zem centra.

Protams, ka pie tik dažāda saspēles vadītāju snieguma, arī rezultāts nevar būt līdzīgs un nebija ar – 38:3 par labu "Saints". Jāpiebilst, ka pēc mača vairāki komandas spēlētāji veltīja šo panākumu pilsētai, jo tā augusta beigās bija pamatīgi cietusi no viesuļvētras "Ida" (tamdēļ arī mačs tika pārcelts uz Floridu).

Visbeidzot, divu iepriekšējo sezonu finālisti, Kanzassitijas "Chiefs" tikās ar Klīvlendas "Browns" un, lai arī ne bez pūlēm un atspēlēšanās akcijas, taču tika pie panākuma ar 33:29. Patriks Mahoumss atdeva trīs rezultatīvas piespēles un vēl reizi bumbu ieskaites zonā ienesa pats. Savukārt Klīvlendas komandas rindās ar diviem tačdauniem izcēlās pussargs Niks Čabs.

NFL 2021. gada regulārā sezona, 1. nedēļa

ViesiMājiniekiRezultāts
CowboysBuccaneers29:31
CardInalsTitans38:13
EaglesFalcons32:6
SteelersBills23:16
VikingsBengals24:27
SeahawksColts28:16
ChargersWFT20:16
JetsPanthers14:19
JaguarsTexans21:37
BrownsChiefs29:33
DolphinsPatriots17:16
PackersSaints3:38
BroncosGiants27:13
BearsRams14:34

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

  +1 [+] [-]

, 2021-09-13 09:44, pirms 3 gadiem
Fani jau rakstot,ka Rodžersa plāns darbojas uz 100%

     [+] [-]

, 2021-09-13 09:47, pirms 3 gadiem
Fons gan nebija tas iespaidīgākais, lai izdarītu secinājumus, bet Filija izskatījās solīdi. Saspičs Hurcs būs lietas koks. Debitants Smits arī tika labi galā. Domāju, ka būs pieklājīga underdogu komanda, nevis totāla katastrofa kā amerikāņu eksperti pirmssezonā gribēja norādīt.

     [+] [-]

, 2021-09-13 10:03, pirms 3 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Fons gan nebija tas iespaidīgākais, lai izdarītu secinājumus, bet Filija izskatījās solīdi. Saspičs Hurcs būs lietas koks. Debitants Smits arī tika labi galā. Domāju, ka būs pieklājīga underdogu komanda, nevis totāla katastrofa kā amerikāņu eksperti pirmssezonā gribēja norādīt.
Viss svarīgākais te pateikts līdz pirmajam komatam.

Taču, ja tā globāli skatās, iepriekš PHI problēmas ne vienmēr bija spēlētāju un spēles kvalitātes, bet gan veselība. Ja tā turēsies, varbūt, par PO pacīnīsies kādu laiku, jo divīzija viņiem arī nav tā, ka baigi smagā, bet kopumā viņi, tomēr ir tuvāk tiem apzīmējumiem, kas bija veltīti pirms sezonas nekā PO kandidātu statusam.

     [+] [-]

, 2021-09-13 10:13, pirms 3 gadiem
NFL soda tiesnešus par sava darba nedarīšanu?
Stīlers-Bills vnk brutāla Bills ignorēšana.Bills to vien dara,kā tur Stīlers visu laiku ar Wattu priekšgala un svilpes tikai klusē.
Citiem vispār ar pirkstu nevar pieskārties un karogi lido un svilpes tiek svilptas,bet tev vnk klusums

     [+] [-]

, 2021-09-13 10:15, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: NFL soda tiesnešus par sava darba nedarīšanu?
Stīlers-Bills vnk brutāla Bills ignorēšana.Bills to vien dara,kā tur Stīlers visu laiku ar Wattu priekšgala un svilpes tikai klusē.
Citiem vispār ar pirkstu nevar pieskārties un karogi lido un svilpes tiek svilptas,bet tev vnk klusums
Tiesnešu darba kvalitāte un stabilitāte no spēles uz spēli ir plaši diskutēts temats jau ilgi.

Es teikšu tā - lai spēli nepārvērstu par nemitīgu video skatīšanos, ir jāmainās noteikumiem, kad šos video skatās kāds cits (līdzīgi kā regbijā) un tad laukuma tiesnešiem pasaka priekšā to vai citu epizodi. Pie esošās sistēmas nez vai kas var mainīties.

     [+] [-]

, 2021-09-14 10:02, pirms 3 gadiem
Visbeidzot, divu iepriekšējo sezonu čempioni, Kanzassitijas "Chiefs" .....

excuse me?