Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Jets" uzvar, Zuševics nespēlē

Juris Miņins
Juris Miņins

"Jets" uzvar, Zuševics nespēlē
Maikls Viks (#1) un komanda
Foto: AP/Scanpix

Ar uzvaru pār Indianapolisas "Colts" noslēdzās Ņujorkas "Jets" pirmā Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmssezonas pārbaudes spēle – 13:10. Vienīgais latvietis, kas cenšas iekļūt ņujorkiešu komandas sastāvā, savainojuma dēļ šo maču izlaida.

Lai arī pirmssezona ir tas laiks, kad pie teikšanas tiek NFL komandu tuvākie un tālākie rezervisti, Ņujorkas un Indianapolisas mačā par galvenajiem varoņiem kļuva divi futbolisti, kuru vārdi komentārus neprasa – Maikls Viks un Kriss Džonsons.

Viks parādīja, ka vēl aizvien var un grib spēlēt visaugstākajā līmenī un, ka Dženo Smitam komandas pirmā saspēles vadītāja pozīcija nav garantēta, jo viens no pēdējās desmitgades spilgtākajiem saspēlniekiem noorganizēja "Jets" komandai vienīgo piezemējuma uzbrukumu, ko, ienesot bumbu ieskaites zonā, realizēja cits zvaigžņotais veterāns Kriss Džonsons.

Jāsaka, ka Indianapolisas komandai gan šī spēle nebija veiksmīga, jo, lai arī tās līderis Endrjū Laks realizēja četras no piecām piespēlēm un guva 53 jardus, viņa komandas biedri nebija tik veiksmīgi un nopelnītie 15 jardu sodi, kā arī zaudētā bumba mača beigās noteikti neveicināja "Colts" izredzes uz veiksmīgu spēles noslēgumu.

Jāpiebilst, ka izšķirošo brīvsitienu realizēja bijušais Vašingtonas štata universitātes kikeris Endrjū Furnijs, kuram 51 jardu tāls sitiens padevās nedaudz vairāk kā minūti pirms spēles beigām.

Vienīgais latvietis NFL, Markuss Zuševics, kurš šajā starpsezonā tika atlaists no Jaunanglijas "Patriots" rindām, bet pēc iespaidīga snieguma debitantu treniņnometnē parakstīja līgumu ar Ņujorkas "Jets", šajā spēlē nepiedalījās, jo neilgi pirms pirmssezonas pārbaudes mača guva ceļgala savainojumu. Komandas galvenais treneris Rekss Raiens izteicās, ka savainojums nav ļoti nopietns. Pēdējā informācija par "Jets" komandas otro labās malas bloķētāju liecināja, ka viņš nepiedalās treniņos, bet darbojas ar komandas medicīnas personālu, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos laukumā.

Savukārt Denverā notika cits ļoti zīmīgs cīniņš, jo savā starpā tikās tās divas komandas, kuras noslēdza iepriekšējo sezonu, jeb "Super Bowl" dalībnieces – Denveras "Broncos" uzņēma Sietlas "Seahawks".

Mačā uzvarēja Denveras komanda (21:16), taču pati spēle nebija viegla vairāku iemeslu dēļ. Protams, pirmais iemesls bija nepiekāpīgā cīņa no abu komandu puses (par to arī liecina fakts, ka abas komandas kopā nopelnīja 25 soda karodziņus), otrs – spēle tika pārtraukta uz 46 minūtēm, jo virs stadiona plosījās pamatīgs negaiss.

Par mača produktīvāko spēlētāju uzbrukumā kļuva Sietlas saspēles vadītājs Terels Praiors, kurš 137 jardus guva ar piespēlēm, bet vēl 28 – uzbrukumā pa zemi, tādējādi esot labākais abos rādītājos savā komandā. Jāpiebilst, ka Praiors, bijušais Ohaio štata universitātes spīdeklis, pievienojās "Seahawks" komandai šajā starpsezonā un cīnās par otrā QB vietu ar Tarvarisu Džeksonu.

Savukārt aizpagājušās sezonas "Super Bowl" dalībnieču duelī Baltimoras "Ravens" neatstāja nekādas cerības Sanfrancisko "49ers" – 23:3 un, ja vien baltimorieši turpinās tādā pat garā, šosezon pret viņiem cerību būs maz jebkurai komandai.

NFL Pirmssezona, Pirmā nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
ColtsJets10:13
PatriotsRedskins6:23
49ersRavens3:23
BengalsChiefs39:41
SeahawksBroncos16:21
CowboysChargers7:27

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports