Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Meningam 500. tačdauns, Breidijam 50 000 gūtie jardu

Juris Miņins
Juris Miņins

Meningam 500. tačdauns, Breidijam 50 000 gūtie jardu
Peitons Menings
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) piektās nedēļas mači iezīmējās ar divām lietām. Peitons Menings guva savu 500. rezultatīvo piespēli karjerā, kā arī vairs nav palikusi neviena komanda, kas šajā sezonā nebūtu zaudējusi.

Peitons Menings gūst savu 500. piezemējumu un Arizonas "Cardinals" zaudē savu "neuzvaramo" titulu. Jā, šie notikumi, protams, ir saistīti, jo tieši pateicoties Peitona Meninga lieliskajai spēlei Denveras "Broncos" pārspēja Arizonas "Cardinals" ar 41:20. Kopā Meninga kontā 479 jardi (31/47), četras rezukltatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas.

Lai arī šo maču kā zaudējumus nepiedzīvojusi komanda uzsāka Arizona, bija skaidrs, ka spēles favorīti nav viņi, jo "Cardinals" atradās izbraukumā, turklāt viņi jau trešo spēli pēc kārtas aizvadīja bez sava pamatsastāva saspēles vadītāja Karsona Palmera. Lai arī Drū Stentons, kurš aizstāj Palmeru, iepriekšējās cīņās atnesa komandai divas uzvaras, nevar teikt, ka viņš spēlēja labi, turklāt cīņā pret Denveru vajag pilnīgi cita mēroga argumentus.

Tā arī notika, jo spēles gaitā "Broncos" plānveidīgi un konstanti uzbruka gūstot vienu piezemējumu pēc otra, savukārt aizsardzībā viņi spēlēja asi un produktīvi, lai gan dažās epizodēs viņu darbības bija ļoti šaubīgas. Piemēram, kad Džuliuss Tomass nospēlēja ļoti rupji pret aizsardzības līnijas spēlētāju Kaleisu Kembelu, kā rezultātā "Cardinals" aizsardzība pazaudēja vēl vienu spēlētāju (uz 4-6 nedēļām).
Ciest dabūja arī jau pieminētais Stentons, kurš guva smadzeņu satricinājumu. Viņa vietā laukumā devās Logans Tomass, kurš realizēja tikai vienu no astoņām piespēlēm, taču šī viena piespēle arī bija rezultatīva – 81 jardu tāls uzbrukums padevās Andrē Elingtonam.

Uzvarētāju rindās pa diviem piezemējumiem Tomasu, Džuliusa un Demariusa, kontā.

Citā spēlē, kurā līdz šim nezaudējusī Sinsinati "Bengals" tikās ar ne tos labākos laikus pārdzīvojošo Jaunanglijas "Patriots", Masačūsetas komanda neatstāja nekādas cerības "bengāļiem" un uzvarēja ar 34:17.
Toms Breidijs, kurš pēdējās nedēļās tika jo īpaši apspriests, realizēj23 no 35 piespēlēm un divas reizes rezultatīvi asistēja, sasniedzot 292 gūto jardu atzīmi. Tāpat jāpiebilst, ka šajā spēlē leģendārā saspēles vadītāja kontā tika sakrāti pietiekoši daudz jardi, lai karjeras laikā gūto jardu ziņā tiktu sasniegta 50 000 jardu atzīme.

No pārējām spēlēm noteikti ir jāatzīmē Klīvlendas "Browns" uzvara pār Tenesī "Titans" ar 29:28. Šo uzvaru Ohaio komanda izcīnīja par spīti tam, ka spēles laikā atradās iedzinējos ar 3:28. Jāpiebilst, ka šī 25 punktu atspēlēšanās ir lielākā NFL vēsturē kādu ir veikusi komanda, kas spēlē izbraukumā.

Savukārt Sandjego "Chargers" apspēlēja Ņujorkas "Jets" ar 31:0. Zīmīgi, ka šajā spēlē uz soliņa tika nosēdināts ņujorkiešu saspēles vadītājs Dženo Smits un laukumā devās pieredzējušais Maikls Viks. Tiesa, pēc spēles no "Jets" nometnes tika izplatīts paziņojums, ka Smits vēl aizvien esot komandas pirmais numurs.

NFL regulārā sezona, 5. spēļu nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
BearsPanthers24:31
BrownsTitans29:28
RamsEagles28:34
FalconsGiants20:30
BuccaneersSaints31:37
TexansCowboys17:20
BilsLions17:14
RavensColts13:20
SteelersJaguars17:9
Chiefs49ers17:22
JetsChargers0:31
BengalsPatriots17:43

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-10-06 13:09, pirms 10 gadiem
Ko viņi tajā am.futbolā var čupoties, pa laikam paiet pa paris cm un viss. Lai QB parmet bumbu pari aizsargiem un kāds ātrs čalīts skrien to savākat un tikai home run uz točdaunu

  -1 [+] [-]

, 2014-10-06 13:31, pirms 10 gadiem
Pēdējais Čangals rakstīja: Ko viņi tajā am.futbolā var čupoties, pa laikam paiet pa paris cm un viss. Lai QB parmet bumbu pari aizsargiem un kāds ātrs čalīts skrien to savākat un tikai home run uz točdaunu
Klausies, viss patiešām ir tik vienkārši... tagad Beličikam nav tie labākie laiki, negribi aizsūtīt savu CV uz Foksboro? Zin kā, ar tādiem talantiem obligāti ja ne par galveno treneri, tad uzbrukuma koordinatoru paņems.