Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL drafta pirmais numurs tiek pie 36.8 miljonu līguma

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL drafta pirmais numurs tiek pie 36.8 miljonu līguma
Trevors Lorenss, Foto: USA Today/Scanpix

2021. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) drafta pirmais numur Trevors Lorenss ir noslēdzis savu pirmo profesionālo līgumu, vienojoties ar Džeksonvilas "Jaguars" par četru gadu sadarbību, kura viņu var padarīt par 36.8 miljoniem bagātāku.

Šī gada NFL drafta pirmais numurs, saspēles vadītājs Trevors Lorenss ir vienojies ar Džeksonvilas "Jaguars" par to, ka viņš komandā spēlēs četras sezonas, saņemot par to teju 37 miljonus ASV dolāru. Līgums paredz, ka 24.1 miljons no šīs summas būs tā sauktais "parakstīšanas bonuss", bet kopumā tas ir 100% garantētais līgums, kas nozīmē, ka, pat ja "Jaguars" atlaidīs fubolistu, bet viņš noslēgs līgumu ar citu komandu, Džeksonvilas klubam būs jāizmaksā pilna līguma summa.

Šis noslēgtais līgums ir diezgan laicīgs, jo jau jūlijā komandas sāks gatavoties 2021. gada NFL sezonai. Džeksonvilas "Jaguars" uz šo brīdi ir parakstījuši līgumus ar sešiem no deviņiem draftā izvēlētājiem spēlētājiem.

Paredzams, ka Trevors Lorenss būs "Jaguars" saspēles vadītājs jau no pirmās spēles, kas, neskatoties uz augsto drafta izvēli, nebūt tik bieži nenotiek.

Interesanti, ka, ja salīdizna Lorensa līgumu ar 2020. gada drafta pirmā numura, Džo Burova, vienošanos, ko viņš parakstīja ar Sinsinati "Bengals", šī gada pirmais numurs ir novērtēts labāk, jo Burovs, kurš spēlē tajā pašā pozīcijā, tika pie 36.1 miljoniem ASV dolāru.

Savā koledžas futbolista karjeras laikā Lorenss nav zaudējis nevienu regulārā turnīra spēli, uzstādot kopējo karjeras uzvaru un zaudējumu bilanci 34-2, kas ir labākais rādītājs starp visiem saspēles vadītājiem kopš 1978. gada, kas aizvadījuši vismaz 30 startus. 2018. gadā Lorenss aizveda savu Klemsonas "Tigers" komandu līdz Nacionālo čempionu titulam, kas ir galvenā NCAA futbola balva.

Jāpiebilst, ka visu laiku lielākais līgums, ko ir noslēdzis draftā izvēlēts debitants ir 76 miljonus ASV dolāru vērts un uz tā tika likti Sentluisas "Rams" vadības un Sema Bredforda paraksti. Šī vienošanās ir vēsturiska arī citā kontekstā – gadu vēlāk, slēdzot jaunu kolektīvo līgumu, NFL un NFLPA, jeb spēlētāju arodbiedrība, vienojās par jaunie debitantu līgumu slēgšanas nosacījumiem, atsaucoties uz Bredforda un "Rams" vienošanos kā slikto piemēru.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/news/2021-no-1-...

     [+] [-]

, 2021-07-06 01:48, pirms 3 gadiem
Tieši kā Lorensa 36,8 milj. USD līgums tiek novērtēts labāk par Burovsa 37,3 milj. USD?

Burovsam bija 4 gadu līgums par 36,1 milj. USD.

     [+] [-]

, 2021-07-06 08:33, pirms 3 gadiem
Es gandomãju, ka tâda vnk bija vija ķermeņa temperatūra līguma slěgšanas brīdī...🤣🤣🤣🤣🤣