Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

“Chiefs” atlaiž Maklinu

Juris Miņins
Juris Miņins

“Chiefs” atlaiž Maklinu
Kanzassitijas "Chiefs" galvenais treneris Endijs Rīds
Foto: AFP/Scanpix

Negaidītas ziņas vakar vakarā tika saņemtas no Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Kanzassitijas “Chiefs”, kuri paziņoja, ka pārtrauc līgumattiecības ar malēj uzbrucēju Džeremiju Maklinu.

Kanzassitijas komanda, noslēdzot savu otro brīvprātīgo treniņu nedēļu, nāca klajā ar pavisam negaidītu paziņojumu, proti, “Chiefs” ir nolemuši šķirties no malējā uzbrucēja Džeremija Maklina, kurš vienībā pavadīja vien divas sezonas. Atgādināsim, ka 2015. gadā Maklins un “Chiefs” bija vienojušies par piecu gadu sadarbību, kas kopumā tika novērtēta par 55 miljoniem ASV dolāru.

Turklāt, jāatzīmē, ka, lai arī mokoties ar savainojumiem, Džeremijs Maklins iepriekšējā sezonā bija trešais labākais piespēļu saņēmējs komandā, gūstot 536 jardus un divus piezemējumus. Visās iepriekšējās sezonās viņš guva ne mazāk kā 700 jardus, bet divreiz arī spēja sasniegt 1000 jardu atzīmi.

Ar to gan nav bijis pietiekoši, jo komanda, acīmredzot, uzskata, ka Tairīks Hils un Treviss Kelsī viņiem būs noderīgāki. Turklāt, līdz ar Maklina atlaišanu, Kanzassitijas komanda ievērojami palielina savu brīvo līdzekļu daudzumu, jo iepriekš brīvi bija tikai 3.5 miljoni, bet tagad šī summa ir palielinākusies līdz 13.5 miljoniem ASV dolāru.

Protams, ka šāds “Chiefs” paziņojums satricināja ne tikai futbola fanus, bet arī pašus komandas spēlētājus, tajā skaitā saspēles vadītāju Aleksu Smitu, kurš izteicās, ka ir ārkārtīgi pārsteigts par šādu notikumu pavērsienu. Tiesa, komandas galvenais treneris Endijs Rīds, kuš bija viens no Maklina piesaistīšanas darījuma iniciatoriem, jo strādāja ar viņu vēl Filadelfijā, pagaidām nav izvērsti izteicies par notikušo.

Pašlaik jau futbola vērotāji ir sākuši spriest par to, kuras komandas varētu būt ieinteresētas Maklina pakalpojumos un starp tām tiek minētas Baltimora, Čikāga, Klīvlenda, Arizona, Losandželosa, Bufalo, Sanfrancisko un Ņujorka, kuras “Jets” vienībai noderētu malējais uzbucējs.

Kā arī…

- Smags laiks pašlaik ir Ņūorleānas “Saints” aizsardzības līnijas spēlētājam Nikam Ferlijam, kurš, iespējams, vairs NFL nespēlēs. Sportistam ir problēmas ar sirdi un pašlaik viņš iziet pārbaudes, lai noskaidrotu vai viņš drīkst turpināt profesionāli nodarboties ar sportu.

- Turpinās arī Kolina Kapernika sāga. Saspēles vadītājs, kuru daudzi uzskata par pamatsastāva kalibra spēlētāju, vēl aizvien ir bez darba. Lai arī visi komandu vadītāji to noliedz, tiek, ka šī situācija ir saistīta ar spēlētāja protesta akciju pagājušajā sezonā, kad viņš ignorēja valsts himnu, lai pievērsu uzmanību rasisma problēmām ASV.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-04 11:32, pirms 7 gadiem
Jā. Nudien negaidīju!