Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Viltota vakcinācijas sertifikāta dēļ Brauns atkal iekuļas nepatikšanās

Emils Ozerinskis

Viltota vakcinācijas sertifikāta dēļ Brauns atkal iekuļas nepatikšanās
Antonio Brauns. Foto: AFP/Scanpix

Viens no pagājušās desmitgaes spilgtākajiem Nacionālās futbola līgas (NFL) malējiem uzbrucējiem Antonio Brauns atkal nonācis mediju virsrakstos nevis ar savu spēli, bet gan kārtējām sastrādātajām muļķībām. Par iespējamu Covid-19 vakcinācijas kartes viltošanu Brauns saņēmis trīs spēļu diskvalifikāciju.

NFL nākusi klajā ar paziņojumu ka trīs amerikāņu futbolisti - Tampabejas "Buccaneers" malējais uzbrucējs Antonio Brauns, pēdējā aizsarga pozīcijas spēlētājs Maiks Edvardss un brīvais aģents Džons Frenklins, kurš no Tampas komandas tika atlaists augustā, katrs saņēmuši pa trīs spēļu bezalgas diskvalifikācijai no NFL par Covid-19 protokola pārkāpumiem. Lai gan NFL paziņojumā precīzs pārkāpuma veids nav norādīts, taču skaidrs, ka sods piemērots par nesen Floridas medijos izskanējušo ziņu par to, ka Brauns iesniedzis komandai viltotu vakcinācijas karti, lai izvairītos no ierobežojumiem, kas paredzēti nevakcinētajiem līgas spēlētājiem.

Trīs spēļu bezalgas diskvalifikācija gan, iespējams, varētu būt šo sportistu mazākā bēda, jo vakcinācijas kartes viltošana ir federāls noziegums par ko var nonākt arī aiz restēm. Jāsaka, ka šis ir muļķīgākais gājiens par kādu šie sportisti varēja izšķirties, jo nevakcinētajiem spēlētājiem ir visas iespējas turpināt spēlēt NFL, ievērojot drošības noteikumus - masku valkāšanu komandas telpās, preses konferenču aizvadīšanu caur Zoom platformu un distances ievērošanu. Šie Tampabejas trīs musketieri tā vietā veikuši noziedzīgu darbību.

Viens no līgas talantīgākajiem spēlētājiem Brauns tā arī nespēj izvairīties no šaušanas sev kājā. Likās, ka nonākšana vienā komandā ar Tomu Breidiju ļāvusi 33 gadus vecajam Braunam nedaudz sakārtot galvu, liekot domāt par futbolu nevis dažādām muļķībām. Pagājušajā sezonā Brauns izcīnīja Super Bowl čempiona titulu, bet nu atkal jāuzdod jautājumi par viņa karjeras turpinājumu.

Pitsburgas "Steelers" rindās par vienu no līgas labākajiem bumbas ķērājiem kļuvušais Brauns pirms šī soda par dažādiem pārkāpumiem saņēmis astoņu NFL spēļu diskvalifikāciju. Ar bērnudārza gājieniem malējais uzbrucējs izcēlās pēc maiņas darījuma uz Oklendas "Raiders", kas rezultējās ar spēlētāja atlaišanu bez nevienas spēles šajā komandā. Savukārt 2019. gadā no Jaunanglijas "Patriots" Braunu izmeta pēc viena mača.

Līdzjutējiem zināmus jautājumus radījis aspekts kādēļ Ārons Rodžerss nesaņēma diskvalifikāciju par savu neseno incidentu Covid-19 jautājumā. Atšķirība gan ir visai būtiska. Grīnbejas "Packers" kvoterbeks maldināja medijus, liekot noprasts ka ir vakcinēts. Tomēr Rodžerss pildīja nevakcinētajiem spēlētājiem paredzētos noteikumus un neiesaistījās sertifikātu viltošanā, kamēr Floridas banda veica nopietnu likuma pārkāpumu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/
https://www.bbc.com/sport/american-...