Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Eagles" sezonu sāks ar "Super Bowl" MVP Niku Folusu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Eagles" sezonu sāks ar "Super Bowl" MVP Niku Folusu
Niks Foulss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempioni Filadelfijas "Eagles" ir paziņojuši, ka jauno sezonu sāks ar ieprikšējās sezonas finālmača vērtīgāko spēlētāju Niku Foulsu saspēles vadītāja postenī.

2017. gada sezona Filadelfijas komandai noslēdzās ar triumfu "Super Bowl", taču ceļš līdz tam bija diezgan sarežģīts, jo regulārā turnīra izskaņā ceļgala krustenisko saišu plīsumu guva pirmais saspēles vadītājs Kārsons Ventzs, taču uz viņam uz maiņu nākušais Niks Foulss, kuram sākumā gan spēle tik labi nevedās, izšķirošos mačus aizvadīja lieliski, ļaujot "Eagles" tikt pie čempionu titula.

Līdz ar to, uzreiz pēc finālmača arī sākās spekulācijas par to kurš no saspēles vadītājiem tad būs komandas pirmais numurs 2018. gada sezonā. Šīs runas turpinājās visu vasaru un vēl vakardien Filadelfijas komandas vadītājs Dags Pedersons neatklāja savas domas šajā sakarā. Šodien gan viss mainījās un galvenais treneris pavēstīja, ka sezonas pirmo maču zem centra sāks Niks Foulss.

Tiesa, lai arī kāds te vēlētos redzēt sensāciju, šāds lēmums drīzāk ir loģisks, ko Kārsons Ventzs pašlaik vēl aizvien atlabst no ceļgala savainojuma, jo, lai arī treniņos viņš demonstrē labu progresu un ir tuvu savai sezonas formai, kopš neveiksmīgās epizodes nav pagājuši pat deviņi mēneši, kas parasti šādos gadījumos ir ātrākais laiks, kad sportisti var atgriezties ierindā.

Jāpiebilst, ka, lai arī Niks Foulss kļuva par 2017. gada sezonas izskaņas galveno varoni, gatavojoties 2018. gada sezonai, saspēles vadītājs nedemonstrēja to spēli, kas no viņa tika gaidīta, proti realizēja vien 16 no 26 piespēlēm un guva tikai 171 jardu, neizdarot nevienu rezultatīvu piespēli. Tāpat viņa pasīvā ir divas pārtvertās piespēles, divreiz viņš bumbu zaudēja pats un sešas reizes tika apturēts pirms piespēles izdarīšanas.

Fildaelfijas "Eagles" būs viena no tām komandām, kas jau šajā nedēļā, naktī uz piektdienu, atklās NFL regulāro sezonu, tiekoties ar Atlantas "Falcons".

Kā arī...

- Sanfrancisko "49ers" savainoto spēlētāju sarakstā ir ievietojusi pussargu Džeriku Makinonu, kurš ir guvis ceļgala krustenisko saišu savainojumu un šajā sezonā laukumā nedosies.

- Pitsburgas "Steelers" ir izteikusi nožēlu par to, ka tās pussargs Līveons Bels vēl arvien nav ieradies komandas treniņnometnē. Atgādināsim, ka Bels, gluži tāpat kā pirms gada, boikotēja komandas treniņus, jo vēlas parakstīt jaunu līgumu. Paredzams, ka šim līgumam ir jākļūst par visu laiku lielāko kontraktu, ko ir parakstījis pussargs. "Steelers" komanda nevar piedāvāt viņam šādu summu, tāpēc jau ilgāku laiku star komandu un spēlētāju notiek šis cīniņš.

- Bufalo "Bills" ir paziņojusi, ka sezonu sāks ar Neitanu Pītermenu saspēles vadītāja postenī. Pītermens bija viens no precīzākajiem piespēlētājiem visā pirmssezonā un cīnījās par vietu sākumsastāvā ar debitantu Džošu Alenu un veterānu Eidžeju Makaronu, kurš komandai pievienojās vien šajā starpsezonā, taču pirms pāris dienām tika aizmainīts uz Oklendas "Raiders".

Jāpiebilst, ka Pītersons būs jau 11 komandas saspēles vadītājs, kuru Bufalo komanda iemēģinās kopš 1997. gada.

- Savukārt Sinsinati "Bengals" savas rindas ir papildinājusi ar saspēles vadītāju Kristianu Hakenbergu, kurš 2016. gada draftā tika izvēlēts ar salīdzinoši augsto 51. numuru, taču divu gadu laikā ir paspējis nomainīt jau četras komandas, bet regulārās sezonas mačos tā arī nav piedalījies.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports