Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Mahoumss – NFL sezonas MVP

Juris Miņins
Juris Miņins

Mahoumss – NFL sezonas MVP
Patriks Mahoumss
Foto: USA Today/Scanpix

Šonakt, dienu pirms Nacionālās futbola līgas (NFL) finālspēles, ir nosaukti līgas regulārās sezonas labākie spēlētāji un MVP balvu ir saņēmis Kanzassitijas "Chiefs" saspēles vadītājs Patriks Mahoumss.

Kanzzasitijas "Chiefs" saspēles vadītājs Patriks Mahoumss, kurš NFL ir tikai otro sezonu, bet kā pamatsastāva saspēles vadītājs aizvadīja vien pirmo kampaņu, 2018. gada sezonu sāka un arī noslēdza iespaidīgi. Pirmajos divos mačos viņa kontā bija desmit rezultatīvas piespēles, bet sezonu viņš noslēdza ar vismaz 5097 gūtajiem jardiem un 50 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par pirmo saspēles vadītāju, kam kas tāds ir izdevies.

Jau kopš sezonas pirmajiem mačiem viņu sāka saukt par reālāko kandidātu uz MVP balvu, taču oficiāli viņš to saņēma vien šonakt. Balsojumā par līgas vērtīgāko spēlētāju Mahoumss saņēma 41 balsi, kamēr otrajā vietā esošais Ņūorleānas "Saints" saspēlnieks Drū Brīzs deviņas reizes tika minēts kā MVP kandidāts.

Jāpiebilst, ka uz šo brīdi Patrikam Mahoumsam ir 23 gadi un 104 dienas, kas padara viņu par ceturto visu laiku jaunāko NFL MVP balvas pasniegšanas vēsturē.

Tāpat Kanzassitijas komandas pārstāvis saņēma arī sezonas labākā uzbrukuma spēlētāja titulu.

Tāpat tika nosaukti arī pārējie individuālo balvu saņēmēji. Par labāko aizsargu bez lielām debatēm tika nosaukts Losandželosas "Rams" pārstāvis Ārons Donalds, kurš pirms tam bija kļuvis par vienīgo šīssezonas "All Pro" izlasē iebalsoto spēlētāju. Šosezon viņš izcēlās ar 20.5 sekiem, kas ir gana iespaidīgs rādītājs, lai jau otro gadu pēc kārtas Donalds saņemtu labākā aizsarga balvu. Jāpiebilst, ka viņš ir tikai trešais spēlētājs NFL vēsturē, kuram divus gadus pēc kārtas ir izdevies tikt pie šīs balvas. Iepriekš ko tādu paveica Lorenss Teilors un Džeidžeijs Vats.

Par labāko jauno uzbrukuma spēlētāju kļuva Ņujorkas "Giants" pussargs Sīkveons Bārklijs, kurš saņēma 26.5 balsis, kas bija par piecām vairāk nekā Klīvlendas "Browns" saspēles vadītājam Beikeram Meifīldam. Savā pirmajā sezonā Bārklijs guva 1307 jardus un 11 piezemējumus. Savukārt labākā jaunā aizsarga balvu saņēma Indianapolisas "Colts" lainbekers Dariuss Leonards. Viņa kontā 163 tvērieni, kas bija līgas labākais sezonas rādītājs un visu laiku labākais Indianapolisas komandas rezultāts.

Par labāko treneri tika nosaukts Čikāgas "Bears" vadītājs Mets Naģi, bet viņa iepriekšējās sezonas aizsardzības koordinātors Viks Fandžio, kurš nu jau ir Denveras "Broncos" galvenais treneris, tika atzīts par labāko asistentu.

Savukārt Endrjū Laks, kurš 2017. gadu izlaida pleca savainojuma dēļ, bet šosezon aizveda Indianapolisas "Colts" komandu līdz izslēgšanas mačiem, tika pie "Gada atgriešanās" balvas.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/