Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Matulis debitē NCAA, "Griffons" uzvar (+video)

Juris Miņins
Juris Miņins

Matulis debitē NCAA, "Griffons" uzvar (+video)
Jānis Matulis
Foto: gogriffons.com

Latvijas amerikāņu futbolists Jānis Matulis, kurš šosezon debitē NCAA otro divīziju pārstāvošajā Misūri rietumu štata universitātes komandā "Griffons", palīdzēja savai vienībai ar 38:26 uzveikt Centrālmisūri "Mules".

Jānis Matulis, kurš ir 192 cm garš un 126 kg smags aizsardzības līnijas spēlētājs, Misūri rietumu štata universitātes komandas sastāvā bija iekļauts jau pagājušsezon, taču, konkurences dēļ nespēja iekļūt komandas pamatsastāvā, tāpēc, lai nezaudētu gadu, spēlētājs tika ielikts rezervistu/treniņu ("redshirted") sastāvā.

Komandas mājaslapā ir minēts, ka Jānis ir liels un spēcīgs spēlētājs, kurš nevairās no spēka cīņas, tāpat viņam ir labs ātrums priekš šādas komplekcijas atlēta. Tajā pašā laikā tiek norādīts, ka viņš vēl ir "zaļš" un būs nepieciešams vajadzīgs laiks, lai aizsargs attīstītu savus futbola talantus.

Šosezon Matulis, kurš vidusskolā bija savas futbola komandas kapteinis un štata čempions astoņu spēlētāju futbolā, gan ir atzīts par pietiekoši progresējušu, lai varētu spēlēt jau mācību gada pirmajā spēlē. Aizsardzības spēlētājs izgāja uz maiņu un statistikas ailēs neatzīmējās, taču palīdzēja savai komandai uzveikt kaimiņus "Mules" komandu ar 38:26.

Jāpiebilst, ka Misūri rietumu štata universitātē ir mācījušies vairāki atlēti, kas vēlāk ir kļuvuši par NFL spēlētājiem, kā arī tieši šīs skolas laukumā savus pirmssezonas treniņus aizvada Nacionālās futbola līgas komanda Kanzassitijas "Chiefs". Tāpat universitāte 2003. gadā kļuva par savas konferences (MIAA) čempioniem.

Pievēršoties NCAA pirmās divīzijas mačiem, tad jāsaka, ka reitinga līderi tika pie vairāk vai mazāk, bet pārliecinošām uzvarām, taču visinteresantākā cīņa notika starp pagājušās sezonas Nacionālajiem čempioniem Alabamu un Mičiganas universitātēm. Abas vienības sezonu sāka kā TOP25 komandas, taču "Crimson Tide" futbolisti parādīja, ka savu gājienu par titula aizstāvēšanu viņi nedomā atlikt uz vēlāku laiku un "bez variantiem" uzveica Denarda Robinsona "Volwerines" ar 41:14, lai gan mača gaitā alabamiešu pārsvars sasniedza pat 31:0.

Otrā spēlē, kurā tikās divas TOP25 komandas, Mičiganas štata "Spartans" un Boizī štata "Broncos" ar 17:13 uzvaru svinēja mičiganieši. Jāpiebilst, ka šajā mačā neiztika bez brāķa, ko komandām nodrošināja to jaunie saspēles vadītāji (attiecīgi, Endrjū Maksvels un Džo Sautviks), kuriem nu ir jāaizstāj uz NFL aizgājušie Kirks Kazinss un Kelens Mūrs.

Ranga pirmā komanda USC neatstāja nekādas cerības Havaju salu komandai (49:10), bet LSU ar 41:14 uzveica Ziemeļteksasas studentus.

Spēles apskats

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
gogriffons.com

  +2 [+] [-]

, 2012-09-03 00:34, pirms 12 gadiem
hehe kadreiz bija basketbolists

  +3 [+] [-]

, 2012-09-03 01:36, pirms 12 gadiem
Malacis