Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Aizvadītas pirmās Ventspils GGFEST sacensības BMX "dirt" un veikbordā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Aizvadītas pirmās Ventspils GGFEST sacensības BMX "dirt" un veikbordā
BMX "Dirt" sacensības Ventspils Piedzīvojumu parkā
Publicitātes foto

Piektdien, 27.jūlijā līdz ar Baltijas mēroga veikborda un starptautiskajām BMX "freestyle dirt" sacensībām Ventspilī tika atklāts septītais ekstrēmo un ielu sporta veidu festivāls «GGFEST». Uz aizraujošajiem trikiem pulcējās simtiem ventspilnieku un pilsētas viesu.

Veikborda kabeļa sacensībās piedalījās 15 Pro kategorijas sportisti. Pirmo vietu izcīnīja Dāvis Čeže no Latvijas, apsteidzot Marku Malsubu no Igaunijas un Džīno Vetzelu no Vācijas.

Piektdienas vakarā BMX sacensības norisinājās "dirt" disciplīnā. Dalībnieki, no starta līnijas ieskrējušies līdz tramplīnam, izpildīja tādus trikus kā salto pāri galvai. Kopskaitā piedalījās 15 profesionāli BMX "freestyle" sportisti no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Ungārijas, Kirevijas un Lielbritānijas.

Pirmo vietu izcīnīja ventspilnieks Viktors Kronbergs, otro – Džeks Mulds no Lielbritānijas un trešo –Denijs Jusa no Ungārijas.

Festivāls norisināsies trīs dienas. Sestdien, 28.jūlijā apmeklētājus gaidīs plašo mēroga programma. Uz Lielā prospekta norisināsies starptautiskās strītbaikfrīstaila sacensībās «Ghetto Stunt». Katrs no motociklistiem sagatavojis īpašu programmu, piemēram, braucienu ar kājām gaisā un galvu uz motocikla sēdekļa.

Tāpat visas dienas garumā norisināsies ekstrēmo sporta veidu sacensības. Savu neatkārtojamo meistarību demonstrēs Takeši Jasutuko (Japāna), kurš ir pasaulslavens «inline» sportists. Viņš ir iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā jaunākais dalībnieks leģendārajās ekstrēmo sporta veidu sacensībās «X Games». 1998. gadā Jasutuko debitēja 11.gadu vecumā. Dalībnieku vidū ir arī Manona Derēna no Francijas, kura šobrīd ir viena no labākajām skeitborda sportistēm pasaulē.

Sestdien norisināsies arī starptautiskās BMX "Freestyle park" sacensības "park" un "street" disciplīnās.

Savukārt Lielajā laukumā sāksies FIBA starptautiskais turnīrs «Ghetto Basket Ventspils Challenger" ar astoņu valstu kopumā 16 komandu dalību.

Projekts tiek līdzfinansēts ar Eiropas Savienības programmas “Erasmus+: Sports” programmas finansiālo atbalstu. Par projekta saturu pilnībā ir atbildīgi tās autori un neatspoguļo Eiropas Komisijas un Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūras oficiālo viedokli.

“GG Fest” programma - ggfest.com

„Ghetto Games festivāls” organizatori: biedrība “STREETBASKET”.

„Ghetto Games festivāls” galvenie partneri: Ventspils pilsētas dome, Olimpiskais centrs “Ventspils”, Rīgas Brīvostas pārvalde, Latvijas Nafta.

„Ghetto Games festivāls Ventspilī” atbalsta: Latvijas Basketbola savienība, Maxima, PF “Ķekava”, Latvijas Tautas Sporta asociācija, Būvniecības ABC, Mangaļi, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra un Jaunatnes valsts programma.

Informatīvi atbalsta: Izdevniecība "Rīgas Viļņi”, Sporta Avīze, Vides reklāma "JCDecaux", Radio TEV, TV24.