Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Armands Ginters: "Jebkuram pretiniekam ir nepatīkami spēlēt pret mums.."

Elīna Kolna
Elīna Kolna

Latviju “United League Europe 3x3” pirmajā posmā pārstāvēja divas komandas, pagājušā gada čempioni “Rīga Ghetto” ( Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars), kā arī “wild card” ieguvēji “Ventspils Ghetto” ( Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs).

Turnīra pirmais posms, kas norisinājās 25. un 26. janvārī Sanktpēterburgā, abām latviešu komandām kopumā tika aizvadīts veiksmīgi. Par turnīra neoficiālo favorīti jau pašā sākuma tika atzīta mūsu “Rīga Ghetto” komanda, kura pagājušajā gadā izcīnīja pirmo vietu, taču šajā gadā apstājās ceturtdaļfinālā, piekāpjoties stiprajai serbu komandai “Old Town” ar rezultātu 18:22.

“United League Europe 3x3” pirmā posma turnīrā no rehabilitācijas bija atgriezies Kārlis Pauls Lasmanis, kurš lieliski nospēlēja apakšgrupu spēles, pierādot to, ka ir gatavs cīņai uz olimpiādi. Veiksmīgāko spēli “Riga Ghetto” šajā turnīrā aizvadīja tiekoties ar krievu komandu “INANOMO”, kur K. Lasmanis izpildīja precīzi sešus no septiņiem tālmetieniem, un spēles kopējais rezultāts bija 22:7.

Pēc smagā zaudējuma Agnis Čavars sniedza savu komentāru par turnīru: “Atceroties pagājušo gadu turnīrs ir noorganizēts labākā līmenī. Būtu jauki, ka sēdvietu būtu vairāk, jo skatītājiem interesē šis sporta veids. Komanda pašlaik startē sagatavošanas posmā un rezultāti, kā arī sniegums nav pats augstākais, ar ko mēs rēķinājāmies. Sekosim trenera plānam, kas ir sagatavots ilgtermiņam un rezultāti būs.

Otra latviešu komanda “Ventspils Ghetto” aizvadīja pārliecinošas apakšgrupu spēles pret krievu komandu “Red Face” un slovāku “3x3 Ljubljana CNTR”. Ceturtdaļfinālā ar rezultātu 21:11 pārspējot poļu komandu “Energa 3X3 Gdansk”, mūsējie izcīnija vietu pusfinālā.

Ventspilniekiem pusfinālā nācās stāties pretī stiprajai serbu komandai “Old Town”, kura cetutrdaļfinālā uzvarēja “Rīga Ghetto”. Mūsējie sākumā bija iedzinējos, taču ātri vien atguvās un pēdējās spēlēs minūtēs abas komandas gāja punkts punktā, taču šajā reizē veikmīgāka izrādījās serbu komanda, nopelnot vietu finālā.

Pufināla spēlē mūsējo starpā rezultatīvākais bija Armands Ginters iegūstot 9 punktus. Spēles komentētāji šajā turnīrā A. Ginteram ir devuši jaunu vārdu - “neapstādināmais”.

Komentējot turnīru A. Ginters atzina, ka ”turnīra līmenis ir audzis gan komandu ziņā, gan organizatoriskajos jautājumos. Runājot par pusfinālu, ļoti nepaveicās, jo serbs iemeta sarežģītu uzvaras metienu. Man ir prieks par komandu, jo turpinām visi kustēties un kustināt bumbu kā pēdējā turnīrā Minskā, tādā veidā jebkuram pretiniekam ir nepatīkami spēlēt pret mums. Šoreiz nepaveicās, palikām trešie, bet viss vēl tikai priekšā.

“United League Europe 3x3” godalgotais trijnieks:
1. Serbija “Old Town”
2. Nīderlande “Team NL”
3. Latvija “Ventspils Ghetto”

Apsveicam “Ventspils Ghetto” ar trešo vietu un turam īkšķus par “Riga Ghetto”, kuri jau martā, kvalifikācijas turnīrā, cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latviju Tokijas vasaras olimpiskajās spēlēs!