Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

10. jūlija "Ghetto Basket" Saulkrastos ne tikai klasiskās grupas

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"Ghetto Basket" Latvijas tūres 10. jūlija posmā Saulkrastu "Koklītēs" spēles notiks ne tikai klasiskajās grupās, bet būs arī turnīrs pieredzējušākajiem ielu basketbolistiem - 1980. gadā dzimušajiem un vecākiem vīriešiem.

"Saulkrastu kokteiļa" sacensības notiek jau no 1995. gada, apvienojot pludmales volejbola un ielu basketbola turnīrus. Iepriekšējos gados ielu basketbola spēles notika Saulkrastu centrā pie kroga "Krabis", bet pēdējos gados lokālie turnīri notika Saulkrastu estrādē. Tieši estrādē tika spēlēts arī pludmales volejbols, izšķirošos mačus aizvadot daudzus simtus skatītāju klātbūtnē starmešu gaismās.

„Saulkrastu kokteiļa” neatņemama sastāvdaļa bijusi ielu basketbola turnīra „Mix” grupas komandām. Pirms gandrīz desmit gadiem Saulkrastu notikušajā turnīrā startēja arī Igaunijas vēsturē vienīgais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Martins Mīrseps, kurš laukumā devās kopā ar profesionāliem ziemeļu kaimiņu basketbolistiem.

Ne tikai igauņus, bet arī visus citus pārsteidza pašmāju strītbola zvaigznes – toreiz vēl Latvijas izlases līdere Anda Jēkabsone, kā arī Agris Cimdiņš, Ivo Pūce - Renārs Buivids, finālā pārspējot titulētos igauņus. Par „Saulkrastu kokteiļa” ielu basketbola turnīra uzvarētājiem kļuvuši daudzi labi pazīstami Latvijas basketbolisti, piemēram, Linda Eglīte, Uldis Višņevičs, Andris Kivičs.

"Saulkrastu kokteilis" pēc viena gada pārtraukuma atgriežas daudz krāšņāks un interesantāks, jo pirmo reizi par pasākuma norises vietu kļūs jaunizveidotais aktīvās atpūtas centrs "Koklītes". Piektdien pludmalē pie "Koklītēm" sāksies "Barons Baltic Open" sacensības pludmales volejbolā. Mači turpināsies arī sestdien, kad "Koklīšu" autostāvvietā no plkst. 12 risināsies arī "Ghetto Basket" Latvijas tūres 21. posms.

"Ghetto Basket" Latvijas tūres spēles notiks ne tikai ierastajās vecuma grupās (Zēniem - 1995. gadā dzimušie un jaunāki; vīriešiem - 1994. gadā dzimušie un vecāki; sievietes), bet arī īpašajā "veterānu" grupā - 1980. gadā dzimušajiem un vecākiem vīriešiem. Iespējams, šī būs vienīgā iespēja pieredzes bagātajiem ielu basketbolistiem, kuru gaitas šajā sporta veidā aizsākās 1993. gadā "Adidas" strītbolā, noteikt spēcīgāko komandu, sacenšoties ar vienaudžiem.

Komandu pieteikšanās notiek „Ghetto Basket” ierastajā veidā – ar „Streetbasket.lv” mājas lapas starpniecību. Ja vienība tiek pieteikta līdz 9.jūlija vakaram, tad dalības maksa tiek noteikta Ls 1 par spēlētāju, bet piesakoties tieši pirms turnīra sākuma – Ls 1,50 no katra spēlētāja. Reģistrācija no plkst. 11.

Līdzdalība iespējama tikai „Streetbasket” licenzētajiem spēlētājiem. Ja spēlētājs vēl nav noformējis „Streetbasket” 2010.gada sezonas licenci, tad to būs iespējams izdarīt pirms 10.jūlija turnīra sākuma "Koklītēs". Spēlētājam nepieciešams uzrādīt personas vecumu apliecinošo dokumentu ar fotogrāfiju. Licences cena ir Ls 1. Tā derīga visiem „Streetbasket” turnīriem.

Turnīra norises vieta - "Koklītes", nakšņošana viesnīcā un teltīs iespējama 300 metru attālajā "Minhauzena Undā".

Izmantotie resursi:
streetbasket.lv
koklites.lv