Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

ARX galotnē izcīna piekto uzvaru pēc kārtas

ARX galotnē izcīna piekto uzvaru pēc kārtas
ARX uzbrukuma noslēgumā
Foto: Imants Krūze, MBL preses dienests

Šodien Mateja Basketbola līgas (MBL) vienīgajā spēlē pie uzvaras tika ARX komanda, uzvarot "Stinger" basketbolistus ar rezultātu 75:73. Tā ARX vienībai bija piektā uzvara pēc kārtas.

Spēli veiksmīgāk uzsāka "Stinger" basketbolisti, kas uz spēli bija ieradušies astoņu vīru sastāvā. Taču tas viņiem netraucēja ceturtdaļu uzsākt ar dzelžainu aizsardzību un veiksmīgiem pretuzbrukumiem. Izskatījās, ka ARX nebija vēl pamodušies. Pirmos punktus abas komandas guva latviešu stilā ar trīspunktu metieniem. Pirmajā ceturtdaļas vidū ARX spēlētāji sāka just spēles pavedienu, un spēle aizgāja.

Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar nelielu "Stinger" pārākumu (23:19). Otrajā ARX komanda sāka pielietot augļus nesošu zonas aizsardzību, tāpat kā pagājušajā spēlē pret "buļļiem". "Stinger" komandai pazuda spēles pavediens, un otrā ceturtdaļa beidzās jau ar ARX pārākumu (41:38).

Otrais puslaiks turpinājās tādā pašā garā, kā otrā ceturtdaļa. Tomēr "stingerieši" nepadevās un visus spēkus veltīja spēlei. Tad ARX uzbrukums un "Stinger" komandas spēlētājs Kalvis Kovaļevs saņēma diskvalificējošo piezīmi par to, ka iemeta ARX aizsargam Jānim Ābelem ar bumbu pēc svilpes un "Stinger" palika astoņu vīru sastāvā. Tomēr šoreiz tas "stingeriem" deva papildu sparu, un viņi veica nelielu izrāvienu, kas deva izredzes pacīnīties vēl par uzvaru. Tomēr arī trešā ceturtdaļa tika zaudēta un vadībā bija ARX komanda (60:53).

Ceturtā ceturtdaļa bija īsts pārbaudījums abām komandām, jo jau ceturtdaļas ceturtajā minūtē "Stinger" uzņēma apgriezienus un pietuvojās ARX komandai līdz diviem punktiem. Beigas bija adrenalīna pilnas - paliekot sešām sekundēm, "Stingers" iemet 2 soda metienus un panāk neizšķirtu. ARX minūtes pārtraukums. ARX komanda
izspēlē bumbu no centra,"stingerieši" izsit bumbu autā. Pēc nākamās auta izspēles pret ARX spēlētāju Kramiņu pārkāpums, abi soda metieni ir precīzi un +2 ARX komandai. Pēc "Stinger" pieprasītā minūtēs pārtraukuma palikušajās trīs sekundēs bumbu izspēlēja no centra, sekoja divpunktu metiens, taču šoreiz tas mērķi nesasniedza, un trillerī uzvarēja ARX komanda - 75:73.

Manuprāt ARX komandai būtu jāsāk spēlēt vairāk apdomīgāka spēle,jo spēlējot šādi viņi spēj uzvarēt ,ja krīt,taču ja neaziet metieni beigas var būt dažādas. Un nevajag aizrauties ar latviešu basketbolu (trīspunktu metieniem).

"Stinger" komandā simpatizē tas ,ka viņi uzbrukumus nesasteidz un bieži vien izspēlē līdz uzbrukuma pēdējām sekundēm. Tomēr viņi ļoti daudz spēlē arī viens pret vienu.

Andreja Siliņa, ARX aizsargs, komentārs:

"Pirmkārt, prieks, ka izcīnījām uzvaru. Šī noteikti nebija labākā spēle šogad. Zemapziņā noteikti bija iesēdies tas, ka bijām uzvarējuši četras spēles pēc kārtas, līdz ar to komandā bija neliels atslābums. Prieks, ka spējām saņemties un atkal pēc ne visai veiksmīga sākuma salauzt spēli un laimīgi novest līdz veiksmīgām beigām. Joprojām nevarējām spēlēt pilnā sastāvā, līdz ar to noteikti nevar apgalvot, ka šobrīd rādītais sniegums ir labākais, ko spējam. Labi spēlē iesaistījās Ābele. Tomēr kopumā atkal zaudējām cīņu pie groziem, un tas noteikti ir tas, pie kā vēl smagi jāstrādā. Bijām iegājuši labā ritmā, spēles bija vairākas nedēļas pēc kārtas, tagad ir brīvs, tādēļ jācer, ka šajā laikā visi visu saliks pa vietām savās galvās, un arī komanda uzlabos sniegumu laukumā."

Rīt norisināsies viena MBL spēle starp "No Fear" un "Amikus" basketbolistiem Mežaparkā LU sporta kompleksa basketbola zālē plkst. 19.45 , pateicoties SK "Barons".

MBL regulārā sezona

SpēleRezultāts
ARX- Stinger75:73

Rakstu sagatavoja
Vairis Voļatovskis, MBL preses dienests

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-29 00:10, pirms 15 gadiem
zaabaks8 rakstīja: MBL? Pirmo reizi dzirdu..
Man gan ir aizdomas ,ka Tu to jau nesaki vis pirmo reizi,bet nu labi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja