Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Pie uzvarām tiek "Amikus" , "Bulls" un ARX

Pie uzvarām tiek "Amikus" , "Bulls" un ARX
Amikus
Foto: MBL Preses dienests

Šī gada pēdējās spēlēs Mateja Basketbola līgā (MBL) uzvaras guva "Amikus" , ARX un "Bulls" basketbolisti, attiecīgi apspēlējot "Stinger" (60:59) ,"No Fear" (72:66) un "Barons" (57:40) komandas.

Pirmo spēli starp "Stinger" un "Amikus" komandām bija grūti prognozēt , jo "amikusieši" vēl nebija tikušu pie neviena panākuma , taču bija apņēmības pilni.
Spēles sākums iesākas ar skrien un met spēles stilu abu komandu izpildījumā ,kurā veiksmīgāki bija "Stinger" spēlētāji ,kuriem aizgāja metieni. Ceturtdaļas beigās realizējot trīspunktmetienu "stingeriešiem" rezultāts jau sasniedza pārsvaru ar vairāk nekā 10 punktiem. (23:12). Otro ceturtdaļu ar lieliem apgriezieniem iesāka "Amikus" spēlētāji ,kas deva rezultātu ,jo viņi neilgā laikā izmeta 4 soda metienus,tiesa precīzi bija tikai 2. Vēl pēc mirkļa precīzs pustālais metiens un vairs tikai -7. Neko daudz "stingerieši" vairs nespēja glābt ,tomēr vadība pēc 2. ceturtdaļas vēl tika saglabāta. (32:27).
Uz trešo ceturtdaļu komandas laukumā devās ar naidīgām sejām un ,tas nozīmēja vienu-cīņa turpinās. Spēlē sāka dominēt aizsardzība un ar metieniem nesekmējās nevienai no komandām. Bija daudz ātru metienu ,taču tas rezultātu nedeva. Un likumsakarīgi,ka pēc trešās ceturtdaļas vadību saglabāja "Stinger" komanda (45:39). Ceturtā ceturtdaļa izvērtās par īstu drāmu,jo te vadībā bija viena komanda te otra. Un nekas neliecināja,ka spēles beigas varētu izvērsties mierīgas. Spēles beigās jau "Amikus" spēlētāji panāca +2 ar lielisku aizsardzību komandas izpildījumā. Ceturtdaļas beigās uz soda līnijas izpildīt 2 soda metienus devās Rolands Lapāns ,tomēr 1. metienu viņs nerealizēja ,otrais precīzs taču tas vairs neko nedeva. Un beigās "Amikus" spēlētāji tikuši pie pelnītas pirmās uzvaras.(60:59)

Otrajā šivakara spēlē starp ARX un "No Fear" komandām izvērtās ļoti spraiga un līdzīga. Pirmajā ceturtdaļā "No Fear" burtiksi bija pielipuši ARX spēlētājiem,itsevišķi saspēles vadītājiem. Un ARX komanda burtski neko nespēja izdarīt un līdz ar to arī loģiski zaudēta pirmā ceturtdaļa.(12:19). Otrā ceturtdaļa mainījās par 180 grādiem,jo nu ARX sāka izpildīt ļoti lielisku aizsardzību,kas nesa augļus. "No Fear" basketbolisti bija salūzuši un nekas cits viņiem neatlika ,kā gaidīt lielo pārtraukumu,kas noslēdzās neizšķirti-34:34.
Trešā ceturtdaļa izvērtās līdzīga un neviena no komandām nespēja atrauties ar lielu punktu starpību. Spēlē dominēja aizsardzības basketbols un punkti nenāca viegli. Pēc 2. ceturtdaļas neliels pārsvars "No Fear" spēlētājiem-50:48. Ceturtā ceturtdaļa bija lūzums spēlē. ARX basketbolisti ar zonu lieliski pārtvēra bumbas un organizēja uzbrukumus un "No Fear" basketbolisti salūza. Līdz ar to spēli uzvarēja "arxieši" (72:66) un turnīra tabulā turās 1. pozīcijā.

Pēdējā šivakara spēlē tikās "Bulls" ar "Barons" komandas. Spēles pirmā ceturtdaļa nebija nekāds pārsteigums, otrās vietas īpašnieki , "Bulls" demonstēja savu pārākumu par zemākstāvošajiem , "Barons" spēlētājiem. "Barons" spēlētāji nespēja uzlauzt "buļļu" aizsardzību un rezultāts likumsakarīgs. Pēc 1. ceturtdaļas vadībā "Bulls" (19:14). Otrajā ceturtdaļā nekas kardināli nemainījās,tika spēlēts vienkāršs basketbols ar daudz ātrajiem uzbrukumiem,kuri labāk padevās "Bulls" spēlētājiem(30:20).
Kā jau varēja paredzēt nekas spēles gaitā vairs nemainīsies un līdz ar to arī 3. ceturtdaļu uzvarēja "buļļi" (47:31). Kā jau var noprast veiklie un ātrie "Bulls" spēlētāji uzvaru no rokām neizlaidīs un tā arī notika. Pelnīta "Bulls" uzvara - 57:40.

MBL spēles norisinās Mežaparkā LU sporta kompleksa basketbola zālē, pateicoties SK "Barons".

MBL regulārā sezona

SpēleRezultāts
Amikus - Stinger60:59
ARX - No Fear72:66
Bulls - Barons57:40

Rakstu sagatavoja
Vairis Voļatovskis, MBL preses dienests

  +3 [+] [-]

, 2008-12-21 00:12, pirms 16 gadiem
Beidzot kaads plašs raksts

Paldies tev, Vairi

  +3 [+] [-]

, 2008-12-21 00:14, pirms 16 gadiem
Cerams, ka arii naakamjaa gada turpinaasi labi atsopuglot MBL, Vairi