Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

19. reizi notiks Latvijas Banku basketbola kausa izcīņa

Renārs Buivids
Renārs Buivids

19. reizi notiks  Latvijas Banku basketbola kausa izcīņa
2011. gada finālā "Swedbank" ar 64:55 pārspēja "Citadele banku". Uzvarētājiem Sandis Poga guva 21 punktu
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas 19. turnīrā sestdien, 18. februārī Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē tiks aizvadītas pirmās kārtas spēles. Sešu komandu – „Swedbank”, „SEB bankas”, „Citadele bankas”, „DNB bankas”, „Nordea bankas” un „ABLV bank” – cīņā čempions kļūs zināms 31. martā, kad notiks izšķirošās spēles, kā arī „VEF Rīgas” trīspunktnieku konkurss un „Krown” snaiperu konkurss.

Latvijas Banku basketbola kauss (LBBK) ir viens no tradīcijām bagātākajiem turnīriem, kura vēsturē aizsākās 1993. gadā, pirmo čempionu titulu izcīnot Vācijas-Latvijas bankas darbiniekiem. Kā „LainBankas” Izaicinājuma kausa izcīņa dzimušais turnīrs nu jau vairāk nekā desmit gadus notiek Latvijas Komercbanku asociācijas paspārnē, katru gadu nosakot meistarīgākos basketbolistus baņķieru pulkā.

Ar LBBK dalībnieku un rezultātu palīdzību var izsekot līdz banku sistēmas attīstībai Latvijā, jo pirmo divu turnīru laureātu pulkā bija arī bēdīgi slavenā „Banka Baltija”, bet turpmākajos turnīros startējušas bankas, par kuru pastāvēšanu atmiņas saglabājuši tikai finansisti. Gandrīz 20 gadu laikā tikai vienu reizi – 1994. gada banku krīzes situācijā – turnīrs nenotika, bet kopš tā laika tradīcija tikusi saglabāta, neraugoties ne uz kādiem notikumiem finanšu sektorā.

LBBK dalībnieku skaits katru gadu mainījies, maksimumu sasniedzot 1998. gadā, kad basketbolu spēlēja 18 komandas. Pēdējos gados līdz ar darbinieku skaita samazināšanos bankās iespēju dalībai turnīrā rod mazāk par desmit komandām, taču 2012. gada LBBK būs pārstāvētas gandrīz visas zināmākās bankas – „Swedbank”, „SEB banka”, „Citadele banka”, „DNB banka”, „Nordea banka” un „ABLV bank”. Tikai ceturto reizi 19 turnīru vēsturē dalībnieku pulkā nebūs „Latvijas Krājbanka”, kuras rindā šajā turnīrā startējis arī Latvijas izlases bijušais basketbolists Mārtiņš Bondars, palīdzot tai 2007. gadā kļūt par čempioni.

LBBK 19 turnīros pa pieciem čempionu tituliem izcīnījušas „Parex banka” un „Swedbank”, kuras rēķinā arī savulaik „Vācijas-Latvijas bankas” un „Hansabankas” gūtie panākumi. Tieši „Swedbank” basketbolisti ir triumfējuši pēdējos divos turnīros, finālos pārspējot „Parex banku” un „Citadele banku”. Četri čempionu tituli ir „SEB bankas” (iepriekš arī Latvijas Unibanka”), „LainBanka” uzvarējusi divreiz, bet pa reizei – „Falck Apsargs” un „Latvijas Krājbanka”.

Ne vienu turnīru nav izlaidušas tieši „Swedbank” un „Parex bankas” vietu pārņēmušā „Citadele banka”, kuras rēķinā nu jau ir ne tikai pieci čempionu tituli, bet arī sešas otrās vietas un trīs trešās vietas. 17. reizi banku basketbola turnīrā piedalīsies „SEB banka” un „DNB banka”. Zīmīgi, ka šogad 20. jubileju svin turnīra organizatore Latvijas Komercbanku asociācija, bet nākamgad jau banku basketbola turnīrs notiks 20. reizi.

No 18. februāra līdz 17. martam sešas komandas aizvadīs grupu turnīru, nosakot dalībniekus 31. marta finālspēlēm – par 1., 3. un 5. vietu. Izšķirošās dienas ietvaros notiks arī tradicionālais trīspunktnieku konkurss, kurš šoreiz risināsies sadarbībā ar Latvijas basketbola čempionvienību „VEF Rīga”. Daudz pārsteigumus gan pašiem basketbolistiem, gan skatītājiem sagādās auto pretrūsas speciālistu „Krown” snaiperu konkurss, kur panākumus gūs tieši paši attapīgākie dalībnieki.

LBBK turnīra laikā katras spēles labākie spēlētāji saņems individuālās balvas no „Kaijas Energy drink” un „Cēsu alus”. Visa turnīra vērtīgākais basketbolists tiks apbalvots ar „Sport 2000” basketbola veikala „b.a.L.L.” balvu. Labākās komandas un basketbolisti tiks pie balvām no kartingu halles „Openkart City”, restorāna „Ostas skati”, apģērbu brendiem „Diesel” un „Oxbow”, izdevniecības „Zvaigzne”, sporta masāžu kabineta „best4team”, kā arī veldzēs slāpes ar „Kaijas Energy drink” un „Cēsu alus” produkciju.

Pirmo reizi turnīra vēsturē sadarbībā ar firmu „Geka” tapušas ekskluzīvas medaļas LBBK logo veidolā. Medaļas saņems 2012. gada turnīra labākās trīs komandas.

2011. gada finālspēlē „Swedbank” ar 64:55 pārspēja „Citadele banku”. Uzvarētājiem ar 21 punktu izcēlās Sandis Poga, bet pēcāk par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzītais Madars Vārna guva 17 punktus. „Citadeles bankai’ pa 12 punktiem guva Andis Pogiņš un Rolands Serģis. Trešo vietu izcīnīja „SEB banka”. Vārna uzvarēja arī "Ar mani atkalt runā kaijas funky energy" trīspunktnieku konkursā, finālā apspēlējot savu komandas biedru Mārtiņu Blūmu un "SEB bankas" pārstāvi Artūru Portnovu.

Kura komanda izcīnīs LBBK čempiona titulu?

  • 19

  • 9

  • 11

  • 5

  • 8

  • 4


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja