Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

„Varenie runči” pārspēj visus tradicionālajā Igaunijas ielu basketbola turnīrā senioriem

Renārs Buivids
Renārs Buivids

„Varenie runči” pārspēj visus tradicionālajā Igaunijas ielu basketbola turnīrā senioriem
Pērnavas turnīra čempioni "Varenie runči" - Armands Zaķis, Lauris Jākobsons, Renārs Buivids, Uldis Valneris
Publicitātes foto

Latvijas ielu basketbola komanda „Varenie runči” – Uldis Valneris, Armands Zaķis, Lauris Jākobsons un Renārs Buivids – ar čempionu titulu atgriezušies no nedēļas nogalē Pērnavā notikušā tradīcijām bagātākajām Igaunijas senioru sacensībām „AKB Parnu Torneo”. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Valneris.

Astoto reizi Pērnavā pulcējās Igaunijas labākie un pieredzējušākie ielu basketbolisti, lai tradicionāli cīnītos par Pērnavas Vīriešu basketbola līgas (PMKL) pārstāvja Andrusa Kaldmetsa dāvātajām balvām. Spānijas tematikā ieturētajā „AKB Parnu Torneo” startēja komandas ne tikai no Pērnavas, bet arī no Tallinas, Tartu, Sāremā, Marjamā, Vandras. Pirmo reizi papildus azartu cīņām par čempionu titulu piedeva arī Latvijas komandas ierašanās, kuru sacensību rīkotāji ērtības labad dēvēja par „Rīgu”.

Pērnavā valdošo nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ turnīra norise tika pārcelta no „Lastestaadioni” ar koka seguma laukumiem uz „Kalurihall” sporta zāli.

Lai arī pēdējos gados ne tikai Igaunijā notiek daudz eksperimentu ar ielu basketbola noteikumiem, šoreiz tika izmantoti visai tradicionāls spēles traktējums. Mači notika desmit minūtes vai līdz 12 punktiem, grozu guvumus skaitot pa vienam vai diviem punktiem. Vienīgi pēc soda metienu izpildes nenotika cīņa par bumbu, bet tā automātiski nonāca aizsargu pārziņā. Tāpat arī bija noteikts komandas noteikumu pārkāpumu limits, no sestās personiskās piezīmes automātiski dodoties izpildīt soda metienu.

„Varenie runči” debijas spēlē saskārās ar vēl vienu noteikumu niansi, jo pamatlaiks cīņā ar Marjamā komandu „Kirilenko” beidzās neizšķirti. Uzvarētājs tika izšķirts papildlaikā līdz vienam punktam. Valneris bija sekmīgāks bumbas pārvaldīšanas tiesību izlozē. Rīdzinieki iespēju garām nepalaida – 9:8. Nākamajās divās spēlēs „Varenie runči” ar 11:5 uzveica Tartu „Eesti’64”, bet ar 8:6 – Tallinas „Parim Enne”, nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā. Uzvaru sērija gan tika turpināta, pēcāk gūstot arī ceturto panākumu – 12:7 pār Tallinas „Kaldmets Andy”.

„Varenie runči” nebija apstādināmi arī izslēgšanas turnīrā. Cīņā par vietu finālā rīdzinieki ar 12:6 sagrāva Pērnavas apkārtnes komandu „Vandra”, bet finālā gaidīja atkārtota tikšanās ar Igaunijas senioru klasiskā basketbola čempionāta zelta medaļu īpašniekiem „Parim Enne”. Šoreiz cīņa izvērtās daudz spraigāka cīņa, taču abi tiesneši, kuri sezonas laikā tiesā valsts čempionāta spēles, lieliski tika galā ar saviem pienākumiem. „Varenie runči” apliecināja savu pārākumu ar 10:8.

„AKB Parnu Torneo” galvenais atbalstītājs Andruss Kaldmets, kurš lielu daļu laika dzīvo Spānijā, bija sarūpējis daudz balvu tieši no Malagas reģiona – gan īpašas cepures, gan arī vīnu. Papildus tam čempioniem bija iespēja baudīt arī lieliskas vakariņas Pērnavas vecpilsētas krodziņā „Citi Pub”, bet turnīra vērtīgākais spēlētājs Uldis Valneris saņēma arī pārsteiguma balvu no vietējiem zemniekiem – ekoloģiskos apstākļos audzēto kartupeļu maisu.

Izvērtējot dalību šajā turnīrā, „Vareno runču” basketbolisti uzsvēra, ka pat izšķirošās spēles notika pārsteidzoši draudzīgā atmosfērā, un cīņa par vērtīgajām balvām neaptumšoja pieredzējušo strītbolistu prātus. Uzslavas pelnījuši arī sacensību tiesneši, kuri lieliski pielāgojās „3:3” turnīru specifikai, pieļaujot ielu basketbolam raksturīgo fizisko cīņu, taču tajā pašā laikā spēlētājiem netika atļautas nekādas vaļības. Turklāt nevienā situācijā nebija jūtama soģu vēlme piepalīdzēt tautiešiem.

Plānots, ka daļa no Pērnavas turnīrā startējušajām komandām nākamvasar jūlijā ieradīsies Latvijā, lai startētu „Saulkrastu kokteiļa” ietvaros notiekošajā senioru ielu basketbola turnīrā. Savukārt 2013. gada „AKB Parnu Torneo” iecerēts aizvadīt vairākas nedēļas agrāk – augusta vidū. Pērnavas turnīrā šoreiz startēja 1972. gadā dzimušie un vecāki spēlētāji, ar tiesībām sastāvā iekļaut arī vienu 35+ vecuma grupas basketbolistu.

Izmantotie resursi:
Lapas - Basketbola komanda "Varenie runči" -...
Fotogalerija:
Update Your Browser | Facebook

     [+] [-]

, 2012-09-10 11:15, pirms 12 gadiem
Malači! Apsveicu! Smukas formas jums