Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Baltika Dubultamatieru līgas basketbolā decembra kopsavilkums

Piedāvājam Baltika Dubultamatieru līgas decembra kopsavilkumu par visām līgām un katru komandu atsevišķi.

Elites grupa

Aizvadītas 15 spēles.

Mēneša spēlētājs – Salvis Mētra (Sport 2000)

+++++ Sport2000 (3-0) – no trim uzvarētām spēlēm divas bija pret pērnās sezonas medaļniekiem. Divos mačos nepiedaloties Latvijas čempionvienības treneriem, izcils sniegums Salvim Mētram.

+++++ Cavendish (2-0) – divas uzvaras pret ne tiem draudīgākajiem sāncenšiem. Īpaši izcēlās mačā pret LU, realizējot 17 trejačus. Vienas uzvaras attālumā no turnīra līderiem.

+++++ Rumba (1-0) – mēneša ietvaros tikai viena spēle, kurā otrajā puslaikā salauza Turības pretestību, beigās izcīnot pārliecinošu uzvaru.

++++ Latvijas Gāze (3-1) – saglabāja līderpozīcijas, bet zaudējuma „Sport 2000” ļāva konkurentiem pietuvoties līdz viena soļa attālumam.

++++ Swedbank (2-1) – divām uzvarām pār turnīra lejasgala komandām neizdevās pievienot panākumu pār ne tuvu optimālajā sastāvā spēlējošo „Sport 2000”. Salvis Mētra otrajā puslaikā iztukšoja „banku”.

+++ Kursa MRU/Mārupe (2-2) – noturēja iegūtās pozīcijas. Varēja nebūt zaudējuma pret „CAO.lv”, kur varēja aizķert vismaz neizšķirtu.

+++ CAO.LV (1-1) – izcīnīta ārkārtīgi svarīga uzvara pār „Kursu”. Pret „Cavendish” gan aizķerties neizdevās. Turpina atrastie uz play-off robežas.

++ Heliotherm/Ķekava (1-1) – neizmantoja labvēlīgo kalendāru pozīciju uzlabošanai. Savā laukumā pret LU bija jāizcīna uzvara, taču galotnē studentiem paveicās vairāk.

++ Latvijas Universitāte (1-3) – nepārsteidza. Dramatiskā galotnē uzvarēja Ķekavā, bet pārējās spēlēs turnīra favorīti izrēķinājās ar studentiem pārliecinoši.

+ Bottomline (0-1) – šķiet, komanda, ar kuras piedalīšanos visbiežāk tiek pārceltas spēles. Tāpēc decembrī tikai viens mačs un sāpīgs iznākums „punkts-punktā” spēlē viesos pret „Kursu”.

+ BA Turība-2 (0-3) – skumjšs mēnesis. Nespēja iekost nevienam no pērnajiem finālistiem. Un punktu uz „i” pielika minimālais zaudējums „Kursai”.

+ Rūja un Dēli (0-3) – trīs zaudējumi ar desmit un vairāk punktiem. Ar vien grūtāk būs izkustēties no līdzšinējās pēdējās pozīcijas.

1. līga

Aizvadītas 16 spēles.

Mēneša spēlētājs – Kristaps Dambinieks (Ūpis)

+++++ BTS (3-0) – godam apliecināja savu favorītu statusu, izcīnot uzvaras visās trijās decembra spēlēs. Svarīgākā spēle bija pret galveno konkurentu BK „Kubs”, kas šobrīd faktiski ir vienīgie, kuri var apdraudēt līderpozīcijas. Palikusi par vienīgo komandu DAL, kas uzvarējusi pilnīgi visās spēlēs.

+++++ Latvenergo (3-0) – divas smagākas un viena pārliecinoša uzvara. Lielākais ieguvums gan ir stabilas trešās pozīcijas nostabilizēšana tabulā.

++++ Briksers/Lemisele (3-1) – trīs panākumi pret turnīra lejasgala komandām un pamatīgs kāviens pret BTS. Ņemot vērā, ka tabulas vidusdaļā komandas viena otrai naski atņem punktus, ātri izdevies tikt līdz pārspēļu zonai.

++++ BK Kubs (2-1) – līdzīgā spēlē nācās piekāpties BTS. Tā gan nav traģēdija, jo otrā vieta šobrīd izskatās vairāk kā stabila. Lai pacīnītos par pirmo, nedrīkst atļauties zaudēt punktus pārējiem.

++++ Ūpis (2-1) – pamatīgi zaudēja limbažniekiem, bet sekojošas divas uzvaras bija ļoti vērtīgas. Tās ļāvušas pakāpties šai komandai neraksturīgi augstajā astotajā pozīcijā.

+++ BK Salaspils (1-1) – bez lieliem pārsteigumiem. Ļoti rezultatīvā spēlē pieveica „Emerald/Matthai”, bet pret BTS salūza ceturtajā ceturtdaļā (8:21).

+++ BK Jungent/LofbergsLila (1-1) – par nelaimi brīdī, kad beidzot uzlaboja sniegumu sākās svētku pārtraukums. Redzēs, vai janvārī izdosies turpināt iesākto.

++ Emerald/Matthai (1-2) – faktiski šo mēnesi izglāba dramatiskā uzvara pār „Liepāja/TBK”. Pārējās divas spēles paliks atmiņā kā diezgan murgainas.

++ Leifheit (0-2) – pēc izcili veiksmīgā novembra decembrī bija jātiekas ar diviem no turnīra favorītiem. Līdzīgās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi, kas krietni attālināja no goda pjedestāla pozīcijām.

+ BK Liepāja/TBK (0-2) – īpaši sāpīga neveiksme Ādažos, kur pēdējais sāncenšu tālmetiens nogalināja. Pēc pirmā apļa pieticīgā priekšpēdējā pozīcija.

+ ex-Nexum (0-2) – piedzīvoja zaudējumus komandām, kuras atradās zemāk tabulā. Turpinājās novembrī sākušās neveiksmes.

+ phazelapps.com (0-3) – pacīnījās ar „Ūpi”, bet pārējās divās spēlēs zaudējumi ar vairāk kā simts ielaistajiem punktiem.

2.līga

Aizvadītas 22 spēles.

Mēneša spēlētājs – Ritvars Aņisimovs (Ultra)

+++++ Hipotēku banka (3-0) – kopš oktobrī piedzīvotajiem trim zaudējumiem, jau iekrāta astoņu uzvaru sērija. Atkal divās spēlēs izdevās uzvarēt pašā galotnē. Īpaši atmiņa paliekošs ir panākums pret Karavīru, kas šai komandai bija pirmais zaudējums sezonā.

+++++ Ultra (3-0) – pieplusojot novembra beigas, gadu izdevies pabeigt ar piecu uzvaru sēriju. Lai arī decembrī tika spēlēts tikai mājās un ne pret pašiem niknākajiem pretiniekiem, tas nemazina šīs komandas panākumu. Kas zina, varbūt izdosies vēl pacīnīties par tikšanu uz 1.līgu.

+++++ Smilšukaste/Vētras SK (2-0) – izmantoja diezgan labvēlīgo kalendāru, izcīnot divas uzvaras. Izskatās, ka arī ir atraduši savu spēli, kura arī nes uzvaras. Jāmēģina izkļūt no izkritēju pārspēļu zonas.

++++ Lapenieki (3-1) – lai arī piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon, tomēr ir izdevies kļūt par līderiem kopvērtējumā. Līderpozīcijas gan ir diezgan virtuālas, jo lielākā daļa spēļu vēl priekšā.

+++ C4 (2-2) – ļoti smags spēļu kalendārs. Neuzleca virs savas pēcpuses, taču jāsarkst par rezultātiem arī nebija. Gads tika pabeigts ar diezgan negaidītu uzvaru pār karavīriem.

+++ Hanzas SK (1-1-1) – ieguva vairāk punktus nekā iepriekšējos divos mēnešos kopā. Nedaudz kremt pieticīgais sniegums pret „Smilšukasti”. Kopvērtējumā gan augstāk par priekšpēdējo vietu nav izdevies tikt.

+++ Karavīrs (2-2) – ļoti smags spēļu kalendārs. Pirmos divus eksāmenus pret „Lapeniekiem” un RCK izturēja godam, taču paklupa pret „Hipotēku banku”, kurai vēl komplektā nāca vēlākais zaudējums „C4”, kuri tomēr necīnās par vadošajām pozīcijām.

++ Sportland (1-2) – nekādus brīnumus neparādīja. Vienīgo panākumu guva pret turnīra autsaideru DSV. Būs jācīnās par vietas saglabāšanu 2.līgā.

++ Zaļā Josta (1-1-3) – skaļai uzvarai pār RCK mēneša sākumā turpinājuma nebija. Nākamajās trijās spēlēs pie uzvarām neizdevās tikt.

++ Digital Mind (1-2) – vēl viena līdergrupas komandas neveiksminiece. Mēneša abās svarīgākajās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi.

++ RCK (1-2) – novembra veiksmīgais sniegums iespējams iemidzināja jauniešus un uz maču pret „Zaļo Jostu” komanda ieradās vien piecu spēlētāju sastāvā, par ko tika sodīta ar pamatīgu sagrāvi. Par to, ka nedrīkst norakstīt no trijnieka pretendentu vidus, parādīja pēdējā spēle ar „Digital Mind”.

++ Polārā Zvaigzne (1-3) – pēc ieilgušajām novembra un decembra neveiksmēm, mierinājumam nāca uzvara pēdējā gada spēlē pret pēdējā vietā esošo DSV.

+ DSV (0-3) – diezgan bezcerīgs mēnesis. Visas spēles zaudētas ar divciparu starpību.

3.līga

Aizvadītas 22 spēles.

Mēneša spēlētājs – Raimonds Feldmanis (VCG ekspertu grupa)

+++++ Rīgas brīvostas pārvalde (3-0) – ārkārtīgi svarīga uzvara pēdējā spēlē pret VCG, ļauj saglabāt līderpozīcijas pēc zaudētajiem punktiem. Palikusi spēle rezervē. Ļoti nopietns pastiprinājums Oskara Rusmaņa personā.

+++++ AF1 (3-0) – trīs uzvaras pret ne tiem pašiem spēcīgākajiem sāncenšiem. Tas ļāvis pietuvoties pārspēļu zonai.

++++ BK Grifs AG (3-0) – ļoti veiksmīgs mēnesis, ko vainagoja uzvara pēdējā spēlē pret „Teikas Gaismu”. Strauji izdevies arī kāpiens pa turnīra tabulas kāpnēm.

++++ BK Ķekari (3-1) – līderis vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret komandu, kurai iespējas zaudēt varētu tikt vērtētas kā vismazākās – „RXG/Ķekava”. Labāk tomēr zaudēt komandām, kuras necīnās par augstām vietām, ne kā tiešajiem konkurentiem.

++++ Lidojošais cirks (2-1) – šai komandai pozitīva bilance mēneša šķērsgriezumā ir panākums. Īpaši pozitīvam emocijām piesātināts bija panākums pret Baltezeru.

++++ BK Baldone (2-1) – pamazām pastiprina sastāvu. Decembrī bilancē divas uzvaras pret Pierīgas komandām un pamatīgs pēriens pret Teiku. Vēl ir visas cerības pacīnīties par četrinieku.

++++ VCG ekspertu grupa (2-1) – Raimonda Feldmaņa 54 gūtie punkti nespēja glābt pret „Brīvostas” tālmetienu artilēriju. Šis zaudējums apgrūtināja dzīvi cīņā par vadošajām pozīcijām.

+++ E.Daniševska birojs (2-1) – abas uzvaras tika izcīnītas pret turnīra abām vājākajām komandām. Tas gan kopvērtējumā ļāvis pakāpties no 13. uz 12. vietu.

+++ RXG/Ķekava (1-2) – pietrūkst stabilitātes. Pelnīti atrodas turnīra tabulas vidusdaļā.

++ Teikas Gaisma (1-2) – zaudēja ne tikai spēlētājus, spēles, bet arī pozīcijas tabulā. Iekļūšana trijniekā sezonas noslēgumā būs liels panākums.

+ SC Upseciems (0-3) – trīs zaudējumi spēkos līdzīgiem pretiniekiem krietni pasliktināja stāvokli kopvērtējumā. Janvāra pirmajā nedēļā jāizspēlē vēl divi „parādi”.

+ Pronets.LV (0-3) – atzīmējās ar trim pasmagiem zaudējumiem. Šķiet, ka spēj uzvarēt tikai turnīra līderus...

+ Baltezers (0-3) – trīs zaudējumi ar vidējo punktu starpību 2,7... Sāpīgi! Ja basketbols būtu spēle ar trim periodiem, tad noteikti uzvaru bagāžā būtu prāvāks cipars.

+ North Hub Services (0-4) – bija ļoti tuvu pirmajai uzvarai mačā pret „E.Daniševska birojs”, taču atkal nekā... Pirmā uzvara jāatliek uz 2012. gadu.

+35 grupa

Aizvadītas 2 spēles.

Mēneša (novembris/decembris) spēlētājs – Normunds Feierbergs (Corporate Solutions)

+++++ Lapmežciems (2-0) – vienas nedēļas ietvaros izcīnīja divas uzvaras, saglabajot pirmo vietu tabulā.

++ RPP (0-1) – līdzīgi viesos nocīnījās ar līderi. Tomēr ar piecu vīru spēkiem bija par maz uzvaras izcīnīšanai.

+ Arčers (0-1) – vienīgajā mēneša spēlē tika piedzīvots „plānots” zaudējums Lapmežciemam.

Avots: DAL

Kura līga Tev šķiet interesantākā?

  • 7

  • 4

  • 4

  • 21

  • 7