Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies 2011.gada Latvijas čempionāts raketlonā

Šī gada 3.un 4.decembrī norisinājās Latvijas čempionāts raketlonā, kas notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Raketlonā sportisti izspēlē savā starpā četrus rakešu sporta veidus: galda tenisu, badmintonu, skvošu un tenisu, sākot no mazākās raketes uz arvien lielāku. Uzvarētāju ir tas, kurš kopsummā savāc visvairāk punktu.

Tāpat kā iepriekšējos gados savā starpā sacentās vīrieši, sievietes, juniori, kā arī pirmo reizi spēkiem mēroties varēja veterāni. Šajā čempionātā diemžēl atsaucību neguva plānotās dubultspēles.

Kungu A grupā fināla spēlē cīnījās Uldis Dzirkalis ar iepriekš prognozēto uzvarētāju Artūru Zaicevu. Mača rezultāts noskaidrojās tikai pēdējā disciplīnā - tenisā, kurā A. Zaicevs neguva uzvarai nepieciešamos punktus, un ar 69 pret 60 uzvaru izcīnīja U.Dzirkalis, atstājot A.Zaicevu otrajā vietā. Trešo vietu A grupā ieņēma Viesturs Bajārs. Sīvas cīņas norisinājās arī vīriešu B grupā, kurā uzvarēja Māris Olbačevskis, sudrabu ieguva Rems Grinšteins un bronza – Gunāram Dzelmem. Veterānu kategorijā līderos izvirzījās Andris Keisels, taču šīs kategorijas četru dalībnieku rezultāti tika iekļauti kopējā kungu rezultātu tabulā.

Dāmu kategorijā pirmo vietu ieguva Sanita Vīlistere ar 60 pret 42 uzvarot Viktoriju Smirnovu, kas jau otro gadu pēc kārtas palika otrajā vietā, bet trešo vietu ieguva Dzintra Dzelde. Pagājušā gada čempione Jūlija Koroļova šogad čempionātā nepiedalījās traumas dēļ, ko guva piedaloties nesen notikušajā Starptautiskās Raketlona Federācijas (FIR) rīkotajā 11. Pasaules čempionātā Austrijā. Junioriem nepārspēts tāpat kā pagājušā gadā palika Gvido Jansons, aiz sevis atstājot Ugu Puikevicu, un Pēteri Jēgeru.

Visi rezultāti drīzumā būs apskatāmi Latvijas Raketlona Federācijas (LRF) mājas lapā

Finālspēļu rezultāti:

secībā - galda teniss, badmintons, skvošs, teniss
Kungi, A grupa
Uldis Dzirkalis (R:1) - Artūrs Zaicevs (R:3) 69:60 (21:5, 14:21, 15:21, 19:13)

Dāmas
Sanita Vīlistere (R:3) - Viktorija Smirnova (R:1) 60:42 (21:7, 15:21, 21:10, 3:4)

Juniori
Gvido Jansons (R:1) - Uga Puikevics (R:2) 63:16 (21:3 21:5, 21:8, - )

*R - vieta Latvijas raketlona reitingā uz 01.10.2011

Novembrī Austrijā, Vīnē, norisinājās jau pieminētais FIR rīkotais 11. Pasaules čempionāts, kurā piedalījās arī pieci raketlonisti no Latvijas: Uldis Dzirkalis, kas pasaules rangā šobrīd ieņem 45.vietu un cīnījās kungu elites A klasē, Artūrs Zaicevs, Kristaps Sarma, junioru līderis Gvido Jansons, kurš ieņem 64.vietu raketlona pasaules reitingā junioriem, un dāmu amatieru B klasē un arī meiteņu U21 kategorijā Latviju pārstāvēja Jūlija Koroļova, kura pasaules reitingā šobrīd ierindojusies 47.vietā.

No visiem Latvijas censoņiem visaugstāko vietu ieguva G.Jansons, junioru U13 klasē izcīnot godpilno 4.vietu. Labus rezultātus uzrādīja arī A.Zaicevs, iegūstot dalīto 5.vietu amatieru C klasē, un J.Koroļova meiteņu U21 kategorijā ierindojoties 8.vietā. Sīkāka informācija par čempionātu, dalībniekiem un rezultātiem atrodama šeit un FIR mājas lapā.

Latvijas raketlonistiem šis gads ir noslēdzies. Tuvākajā laikā ir sagaidāms jaunais Latvijas raketlona reitings, kurā ir paredzamas izmaiņas un jauns vietu sadalījums. Pateicoties ilgstošai un veiksmīgai LRF sadarbībai ar tenisa klubu Enri, tiek apspriestas iespējas par kluba pielāgošanu raketlona vajadzībām, rekonstruējot tenisa laukumus un izveidojot stacionāru laukumu badmintona disciplīnai. Tādējādi šis varētu kļūt par pirmo raketlona centru Baltijā, kurā varētu rīkot starptautiskus turnīrus.

LRF ir gandarīta par paveikto 2011.gadā, par raketlonistu panākumiem un par aizvien pieaugošo interesi par raketlonu kā sporta veidu. 2012.gada raketlona spēļu kalendāru federācija sola sagatavot un izziņot gada sākumā, taču pirmais plānotais turnīrs varētu norisināties jau nākamgad martā. Sekojiet līdzi LRF mājas lapā.

Raksts tapis sadarbībā ar Latvijas Raketlona Federāciju

     [+] [-]

, 2011-12-12 20:24, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka no top spēlētājiem vismaz 4 šogad nepiedalijās - Alex Pāvulāns, Keņins, Kuzmina, Koroļova......