Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Miezis: "Francis viņu līderi aizsardzībā atstāja jaņos"

Rolands Eliņš

Miezis: "Francis viņu līderi aizsardzībā atstāja jaņos"
Nauris Miezis un Nīderlandes spēlētājs Vortijs de Jongs. Foto: Māris Vancevičs/LOK

Nīderlandes 3x3 basketbola izlase daudz paļāvās uz savu uzbrukuma līderi Vortiju de Jongu, kurš guva septiņus punktus, taču visā spēlē Latvija uzvarēja ar 21:12. Nauris Miezis sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka Francis Lācis aizsardzībā pārliecinoši tika galā ar de Jongu, palīdzot sasniegt fantastisku rezultātu (plus deviņi). "Taču tagad viss paliks tikai grūtāk," par rītdien divām gaidāmajam spēlem teica Miezis.

"Rezultāta ziņā pārliecinoša uzvara. Esam priecīgi un enerģiski, un tas ir galvenais," sacīja Nauris Miezis. "Sākums gan bija nedaudz smagnējs, bija mitrs gaiss, tādi apstākļi, un bumbas slīdēja ārā no rokām. It kā kontrolējām bumbu, bet tā vienkārši izšļuka no rokām. Bet apstākļi jau bija vienādi abām komandām, un galvenais tāpat bija tas, ar kādu enerģiju spēlējām."

Vakar pēc uzvaras pār Lietuvu Latvijas spēlētāji sarunās ar medijiem jau bija norādījuši uz to, ka Nīderlandei ir izteikts uzbrukuma līderis de Jongs. Taču šodien izdevās ar viņu aizsardzībā tikt galā, sacīja Miezis.

"Kārtējā reize, kad apliecinās lielisks mūsu trenera Raimonda Feldmaņa darbs," sacīja Miezis. "Uzlika viņam virsū Franci Lāci, kurš atstāja viņu jaņos aizsardzībā, un mēs esam priecīgi. Protams, viņš tur iemeta savus punktus, bet rezultāts ir 21:12 mūsu labā. Uzskatu, ka tas ir fantastisks rezultāts."

Miezis norādīja, ka šovakar Parīzē bijuši parocīgi laikapstākļi, kuriem viņš dotu priekšroku: "Tas gan ir atkarīgs no tā, kā ir uzbūvēts laukums. Šajā laukumā ir atvērta viena puse, un, ja no tās puses būtu vējš, tas krietni varētu pamainīt spēli."

"Mūsu komanda ir trenera salikta puzle, kurā katram jādara savs darbiņš," atbildot uz jautājumu par šī izlases sastāva uzbūvi, izteicās Miezis. "Mums ir garais gals, mums Zigmārs varbūt nav tik izteikts centrs, bet ļoti spēcīgs, ātrs un enerģisks. Tad ir Francis, kurš arī ir jauns spēlētājs ar garām rokām un kurš var segt gan mazos, gan garos spēlētājus, kas pierādījās arī šodien, kad viņš spēlēja pret Vortiju de Jongu. Un tad ir Kārlis, kurš ir punktu mašīna, viņš barojās no punktu gūšanas - domāju, ka viņš varētu spēlēt arī 40 un 50 minūšu spēles. Nu, un tad esmu. Kas esmu es? Draugs viņiem visiem."

Rītdien Latvijas izlasi gaida divas spēles - no agra rīta pret Ķīnu un tad neilgi pirms pusnakts par ASV. Miezis atzina, ka tagad sāksies īstie pārbaudījumi.

"Olimpiskā turnīra formāts ir citāds nekā ierasts 3x3 basketbola virtuvē," viņš teica. "Nebūs viegli, bet tagad pierādīsies, kuri ir izturīgākie, kuri ir vairāk trenējušies, kuri ir veselāki. Tagad darbs būs mūsu fizeoterapeitiem, lai sagatavotu rītdienas divām spēlēm, jo tagad viss paliks tikai grūtāk."

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-07-31 22:10, pirms 2 mēnešiem
Miezis: "Nebūs viegli, bet tagad pierādīsies, kuri ir izturīgākie, kuri ir vairāk trenējušies, kuri ir veselāki. Tagad darbs būs mūsu fizeoterapeitiem, lai sagatavotu rītdienas divām spēlēm, jo tagad viss paliks tikai grūtāk."

Tieši tā. Tādā maratonā fiziskā sagatavotība var izrādīties izšķirošs faktors. Un Lācim Un Raimo pēc iespējas jāļauj mūsu abiem līderiem atpūsties.