Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līgā nākamgad plānots noskaidrot Krievijas čempionus

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

VTB līgā nākamgad plānots noskaidrot Krievijas čempionus
Jevgeņijs Pašutins: "Sports - tā ir konkurence. Leģionāru limita neesamība nav traucējusi ASV un Spānijas valstsvienībām sasniegt augstus rezultātus"
Foto: www.unics.ru

Otrdien, 29. janvārī, deviņu Krievijas basketbola klubu – VTB līgas dalībnieku – vadītāji Maskavā tikās ar līgas prezidentu Sergeju Ivanovu, lemjot par 2014. gada sezonas aktualitātēm. Klubi vārdos vienprātīgi atbalstīja startu tikai VTB līgā un Eirokausos, kā arī vienojās, ka par Krievijas čempionu jāuzskata stiprākā krievu komandu VTB līgā.

Krievijas čempionāta rīkošanas tiesības līdz 2013. gada vasarai pieder Profesionālajai basketbola līgai (PBL), savukārt pēc līguma termiņa beigām tās atgriezīsies Krievijas Basketbola federācijas rīcībā. Pagaidām federācija nav pieņēmusi lēmumu, kam tiks uzticētas Krievijas čempionāta rīkošanas tiesības 2014. gada sezonā.

Šogad Krievijas čempionātā sacenšas 10 klubi no Maskavas, Himkiem, Ļuberciem, Sanktpēterburgas, Ņižņijnovgorodas, Kazaņas, Samaras, Krasnodaras, Krasnojarskas un Vladivostokas. Deviņi no desmit klubiem – izņemot Vladivostoku – startē VTB līgā, tās ietvaros aizvadot 32 no 90 nacionālā čempionāta spēlēm.

Neskaitot savstarpējās cīņas VTB līgā, Maskavas CSKA, Krasnodaras “Lokomotiv-Kubaņ”, “Nizhny Novgorod”, “Triumph” un “Enisey” nacionālajā čempionātā jāaizvada 10 spēles. “Khimki”, “Spartak”, “Krasnije Kriļja” un “Unics” jārēķinās ar 12 spēlēm, savukārt Vladivostokas “Spartak-Primorje” garantētas 18 spēles.

Klubi atbalstīja ārzemju spēlētāju limita atcelšanu, atbilstoši kuram VTB līgas spēlēs starp Krievijas komandām vienlaikus laukumā nevarēja atrasties vairāk par trīs leģionāriem. Dienas turpinājumā Krievijas Basketbola federācijas prezidents Aleksandrs Krasņenkovs apstiprināja, ka leģionāru limita atcelšana ir spēkā gan sieviešu, gan vīriešu čempionātos. Tas nozīmē, ka perspektīvā klubiem nebūs jāpārmaksā par vietējo spēlētāju piesaisti, iegūstot vairāk brīvo līdzekļu. Ārzemnieku skaita ierobežojumi tiks saglabāti vienīgi spēles pieteikumā. Klubi savus priekšlikumus par atļauto leģionāru skaitu pieteikumā varēs iesūtīt līdz 10. janvārim.

Leģionāru limita atcelšana paaugstinās Krievijas klubu konkurētspēju, uzskata Krasnodaras “Lokomotiv-Kubaņ” galvenais treneris Jevgeņijs Pašutins. “Tam būs labvēlīga ietekme gan klubu, gan Krievijas valstsvienības līmenī. Uzskatāms piemērs – Spānija, kur nav ārzemnieku limita laukumā, taču tāds saglabāts spēles pieteikumā. Vienlaikus viņi kļuvuši par pasaules čempioniem, divkārtējiem Eiropas čempioniem, nav nekādu problēmu. Sports – tā ir konkurence, spāņu basketbolisti cīnās par vietām klubu pamatsastāvos. Tas uzskatāms par labu piemēru, kur izlase necieš no limita trūkuma laukumā.”

Preses konferencē pēc uzvaras pār Kristapa Porziņģa pārstāvēto Spānijas klubu “Cajasol” treneris norādīja, ka ārzemnieku limita nav arī NBA. “Neskatoties uz to, ar ASV izlasi un klubiem viss ir kārtībā. Neviens trenerim nesaka: atbraukuši argentīnieši, krievi, kāpēc tu neliec sastāvā amerikāņus? Vācietim Dirkam Novickim neviens NBA neteiks, ka viņš aizņem amerikāņa vietu. Spēles līmeni jāpierāda ar meistarību, nevis kādiem ierobežojumiem.”

A grupa

Ceturtdienas vienīgajā VTB līgas spēlē "Astana" (7-5, #5) savā laukumā pārliecinoši uzvarēja "Turow" (3-10, #9) ar rezultātu 81:61, revanšējoties par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu viesos (66:93).

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 19:16, pirms 11 gadiem
Apsveicu visas melnās kepkas ar pilnvērtīgu pievienošanos krievijas basketbola kolhozam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja