Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Olimpiskās čempiones sāk ar uzvaru

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Olimpiskās čempiones sāk ar uzvaru
Darja Dmitrijeva (pa kreisi) atklāšanas spēlē guva 8 vārtus.

Eiropas 13. čempionāta pirmajā spēlē handbolā sievietēm olimpiskā čempione Krievija ar 26:23 pārspēja pasaules čempioni Franciju. Spēle Nansī vairāk nekā 5000 skatītāju klātbūtnē bija savdabīgs Rio olimpisko spēļu fināla atkārtojums (22:19 Krievijas labā).

Pirmajās desmit minūtēs abu komandu spēlētājas jau bija pieļāvušas 9 tehniskās kļūdas, pirmos savus vārtus francūzietes guva tikai 7. minūtē un tas tikai liecina par "starta drudzi", kas bija pārņēmis abas komandas. Krievijas izlasei izdevās nomierināties pirmajai un panākt 5:2 un 7:4 savā labā, taču tad savu spēli atrada arī mājinieces un mačs ritēja "punkts punktā". Puslaiks - 11:11.

Otrā puslaika sākumā Francija panāca 15:12, taču vairākas mājinieču kļūdas un krievu vārtsardzes Annas Sedoikinas teicamais sniegums ļāva olimpiskajām čempionēm panākt ne tikai neizšķirtu, bet arī atgūt vadību - 46. minūtē jau 19:17 Krievijas labā. Olimpiskās čempiones pārliecinošāk aizvadīja mača galotni (vispirms jau komandas līderes) un guva likumsakarīgu uzvaru - 26:23.

Krievijas izlasē 8 vārtus guva Darja Dmitrijeva, 7/5 vārti (5 no 5 realizēti 7 m soda metieni) Darjai Samohinai, bet Francijas izlasē 6 vārtus guva Orlane Kanora.

Šodien B grupā spēlēs Melnkalne un Slovēnija. Vēl šovakar notiks divas spēles A grupā - Serbija tiksies ar Poliju, bet "Skandināvu duelī" tiksies Dānija un Zviedrija.