Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Neprognozējamais Vidzemes duelis Cēsīs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Neprognozējamais Vidzemes duelis Cēsīs
Andris Rajeckis
Foto: Lekrings.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola līgā tiks izspēlēta viena cīņa un tajā Cēsu sporta namā vietējais “Lekrings” uzņems vienus no saviem principiālākajiem pretiniekiem – “Rubeni”. Spēles sākums pulksten 20:30.

Šo sezonu labāk sākusi Cēsu komanda, kas ar 15 izcīnītajiem punktiem sešās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu un šovakar lūkos tikt pie vēl trim punktiem, lai pakāptos uz tabulas pašu galvgali. Pagājušajā nedēļas nogalē komanda nodemonstrēja fantastisku rezultativitāti, ar rezultātu 13:8 sagraujot “Lielvārde/FatPipe”, kura pirms tam čempionātā bija ielaidusi tikai 20 vārtus. Jāpiezīmē, ka vēl septiņas minūtes pirms mača beigām cēsnieki bija vadībā pat ar nepieklājīgo 13:4 un vien pāragrā atslābināšanās ļāva viesiem nedaudz uzlabot skaitļus uz tablo. Pa trim vārtiem uzvarētāju rindās guva Jānis Melderis un Andris Rajeckis, kurš visus vārtus ar dažu minūšu intervālu guva, realizējot skaitliskos vairākumus. Tikmēr Kevins Šmits atzīmējās ar četrām rezultatīvām piespēlēm. Šmits ar 13 (7+6) punktiem pašlaik arī kļuvis par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, par punktu apsteidzot Andri Rajecki un par diviem Jorenu Malkavu. Jāpiezīmē, ka Malkavs varēs atgriezties laukumā pēc vienas spēles izlaišanas, jo šodien atzīmē savu 18. dzimšanas dienu, līdz ar to uz viņu vairs neattiecas ierobežojums saistībā ar Covid-19, ka nepilngadīgie spēlētāji laukumā nevar doties.

Ne tik rožains sezonas sākums bijis “Rubenes” komandai, kas ilgāku laiku atradās pat ārpus labāko astotnieka, bet pašlaik ar 11 izcīnītajiem punktiem izdevies pakāpties uz sesto vietu. Jāpiezīmē gan, ka Kocēnu komanda aizvadījusi astoņas spēles, kas ir lielākais skaits starp visām. Salīdzinājumam, piemēram, Talsu komanda nospēlējusi tikai piecas spēles. Pēdējā aizvadītajā spēlē “Rubene” pēc 40 minūtēm atradās vadībā ar 5:4 pret “Oxdog Ulbroka”, taču “nogulēja” trešās trešdaļas ievadu, kad trīs minūšu laikā ielaida trīs vārtus, no šāda pavērsiena vairs neatgūstoties. Mača izskaņā Spēles sodu 3 nopelnīja Dāvis Zēmelis, kuram piespriesta vienas spēles diskvalifikācija, līdz ar to viens no komandas līderiem šajā spēlē piedalīties nevarēs. Tāpat kā Jēkabs Keišs un Markuss Dumpis, kuri sezonas ievadā sevi pierādīja no labākās puses, bet vēl nav sasnieguši 18 gadu slieksni. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 16 punktiem ir Arnijs Kuratņiks, kurš gan nespēlēja Ulbrokā un arī piedalīšanās šodienas mačā ir zem lielas jautājuma zīmes. No pārējiem Reinis Mirkšs iekrājis 15 punktus, bet Matīss Celms ticis pie 12 punktiem.

Pērn komandas savstarpējos mačos uzvaras dalīja uz pusēm, īsi pirms Latvijas dzimšanas dienas cēsniekiem izbraukumā triumfējot ar rezultātu 6:4. Turpretim Valentīna dienā “Rubene” izbraukumā saldi revanšējās “lēcējpeles” apspēlējot ar 7:2. Šovakar par mača favorītiem uzskatāmi “Lekrings” florbolisti, taču savstarpējo spēļu vēsture liecina, ka bieži vien favorīti šajos dueļos spiesti samierināties ar neveiksmēm.