Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: ''Astana'' un ''Galatasaray'' sit savos, ''Benfica'' līdere

Krišs Upenieks

C grupa: ''Astana'' un ''Galatasaray'' sit savos, ''Benfica'' līdere
''Astana'' pēc gūtajiem vārtiem
Foto: AP/Scanpix

Interesantas spēles šovakar aizvadītas arī UEFA Čempionu līgas C grupā, kur izteiktu grandu nav. Agrajā spēlē starp ''Astana'' un ''Galatasaray'' trīs vārtu guvumi bija pēc pretinieku neveiksmīgiem raidījumiem savā cietoksnī, bet visā spēlē fiksēts 2:2 neizšķirts. Līderu cīņā divus skatus vārtus iesita ''Benfica'' un ar 2:1 pieveica ''Atletico''.

C grupā šovakar agrajā spēlēs savā starpā tikās komandas, kuras pirmajā spēļu kārtā palika bez izcīnītiem punktiem - Kazahstānas čempione ''Astana'' un turku ''Galatasaray''. Šo komandu duelis vienīgais sākās pulksten 19:00, bet ierastajā laikā 21:45 savstarpēju cīņu aizvadīja spāņu ''Atletico'' un Portugāles ''Benfica''. Šajā cīņā kādai no vienībām uzvaras gadījumā bija iespēja nostiprināties C grupas galvgalī.

Jau spēles pašā ievadā turku rindās pie bīstama sitiena tika Veslijs Sneiders, taču šoreiz bumbu atvairīja vārtsargs Nenads Eričs. Sneideram iespēja bija arī 12. minūtē - bumba lidoja mazliet pāri vārtu pārliktnim. 31. minūtē ''Galatasaray'' guva pelnītus vārtus - no metriem 30 ar precīzu sitienu tuvajā stūrī izcēlās Bilals Kisa - 1:0. Jāsaka, ka pirmajā puslaikā bumbas kontrolē turkiem bija tikai neliels pārsvars, tomēr viesi labāk tika līdz sitienu pozīcijām, tāpēc pelnīti pēc 45 minūtēm atradās minimāla vadībā ar 0:1.

Otrajā puslaikā komandas guva trīs vārtus, bet visus vienības ieraidīja savā cietoksnī...77. minūtē Žuniors Kabananga labi pacīnījās kreisa malā, izcīnīja bumbu un spēcīgi piespēlēja gar vārtiem, kurš, cenšoties glābt situāciju, Hakans Balta iesita bumbu jau savas komandas tukšos vārtos - 1:1. Desmit minūtes pirms tam ''Astana'' izveidoja divas labas iespējas, taču īsā laikā divas reizes sita mazliet garām vārtiem, tomēr, kā izrādījās vēlāk, par savu aktivitāti tika atalgoti, un Balta iesita savos...

86. minūtē ''Galatasaray'' atkal atguva vadību - Sinans Gumuss centrēja bumbu no kreisās malas, pirmajā brīdī šķita, ka Eričs to atvaira, taču mirkli vēlāk bumbu pēc neveiksmīga atsitiena pret Eriča rokām ielidoja vārtos - 2:1.
Tas gan spēlē vēl nebija viss, ''Astana'' pēdējās minūtēs prata izdarīt spiedienu, vienu centrējumu Fernando Muslera ar dūrēm izsita tālāk no soda laukuma, taču bumba lidoja atpakaļ vārtu virzienā, un Lionels Kerols no nelielas distances centās bumbu raidīt pāri vai garām vārtiem, taču iesita tieši zem pārliktņa, un kazahi veiksmīgi izrāva vienu punktu - 2:2.

''Atletico'' un ''Benfica'' spēles pirmā puslaika ievadā spāņi mazliet vairāk kontrolēja bumbu, taču ar kombinācijām īsti neveicās, tādējādi pārsvarā momenti veidojās pēc daudziem centrējumiem soda laukuma virzienā, bet tur portugāļi spēlēja itin droši. ''Benfica'' neizmantoja pāris savas iespējas, un 23. minūtē Antuāna Grīzmana asas piespēles no vārtu priekšas precīzi sita Anhels Korea - 1:0. 36. minūtē atbildi sniedza cits argentīnietis Nikolass Gaitans, kurš pēc centrējuma no labās malas sagaidīja bumbu pie tāla vārtu stūra un efektīgi uzreiz ar vienu pieskārienu ietrieca bumbu pretējā stūrī - pēc 45 minūtē 1:1 neizšķirts.

Pēc puslaika pārtraukuma 51. minūtē ''Benfica'' padevās izcils pretuzbrukums pa kreiso malu, kur teicamā ātrumā traucās jau pieminētais Gaitans, sekoja piespēle uz tālo stūri, un no asa leņķa bumbu vārtos apakšējā stūrī prata iesist Gonsalo Guedess - 2:1. Skaidrs, ka atlikušajā spēles laikā ''Benfica'', spēlējot viesos, vairāk domāja par rezultāta noturēšanu un disciplinētu aizsardzību, savas iespējas meklējot pretuzbrukumos. Laba iespēja bija Koream, kurš sita no nelielas distances, bet vietā bija vārtsargs. ''Atletico'' daudz saspēlējas, taču jūtama rezultāta tam nebija, un ''Benfica'' guva ļoti svarīgu uzvaru ar 2:1.

UEFA Čempionu līga, C grupa, 30. septembris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Astana - Galatasaray2:2 (0:1)Balta 77' (s.v.) Kerols 89' (s.v.) - Kisa 31' Eričs 86' (s.v.)
Atletico - Benfica1:2 (1:1)Korea 23' - Gaitans 36' Guedess 51'

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Benfica22004:16
2.Atletico21013:23
3.Galatasaray20112:41
Astana20112:41

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -2 [+] [-]

, 2015-09-30 23:52, pirms 9 gadiem
Jacer ka Atletico ta turpinas ari svetdien!

     [+] [-]

, 2015-09-30 23:59, pirms 9 gadiem
droši vien kāds šiem labi samaksāja par 2:2

  -1 [+] [-]

, 2015-10-01 00:00, pirms 9 gadiem
Atletico galiigi melnaa speele,kameer Benfica iesita ar 100% precizitaati

  -1 [+] [-]

, 2015-10-01 07:12, pirms 9 gadiem
Astana otrajā vārtu guvumā lielākais nopelns kolumbietim Roger Canas,kurš atsisto bumbu trieca vārtu četrstūrī ar galvu.2010.gadā Rodžers aizvadīja četras spēles virslīgā Ventspils Tranzit sastāvā un guva vienus vārtus pret FK Jūrmala VV komandu,pēc tam gan pārcēlās uz Novosibirskas Sibirj komandu.Centra aizsargs Postņikovs ar daudz lielāku spēles praksi virslīgā ,jo spēlēja gan Daugavpilī,gan Ventspilī.Patīkami redzēt čempionlīgā tik pazīstamas sejas.Un Astana izskatījās uz Galaratasay fona pilnīgi konkurētspējīgi.