Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Mums ir pāris dienas, lai visus savestu kārtībā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Mums ir pāris dienas, lai visus savestu kārtībā"
Harijs Vītoliņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Ar vēl vienu uzvaru 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru turpināja Latvijas hokeja izlase, kas piektdienas vakarā ar 5:1 pārspēja Ukrainu. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš preses konferencē komentēja situāciju ar savainotajiem hokejistiem un norādīja, ka uzvara pret Slovēniju viņam izpildījuma ziņā patikusi labāk.

"Iesākšu ar lielu paldies mūsu līdzjutējiem – pilna halle, un atmosfēra bija lieliska. Uzvara nebija tik viegla. Redzējām, ka bija daudz brīva laukuma, un tad seko kļūdas. Vakardienas spēle man patika labāk nekā šodienas. Pārāk daudz brīvā ledus, sākās kļūdas, pretuzbrukumi. Taču – guvām daudz vārtu, varējām justies komfortabli. Tagad gatavojamies svarīgākajai spēlei," pauda Harijs Vītoliņš. Svētdien pulksten 17:00 gaida duelis pret Franciju, kas arī uzvarējusi abās līdzšinējās cīņās.

Pret Ukrainu malā palika Zemgus Girgensons un Kristiāns Rubīns, bet spēli nepabeidza Markuss Komuls un Haralds Egle, kurš izcēlās ar vārtiem vairākumā. "Mums ir pāris dienas, lai dakteri, masieri un fizioterapeiti visus savestu kārtībā," teica Vītoliņš. "Hokejā tā notiek – liels adrenalīns, un uzreiz sāpes nejūti, bet nākamajā dienā… Šodien nespēlējušajiem iedevām atelpu pēc mikrotraumām. Tiem, kuri trešajā periodā nespēlēja – arī. Rezultāts ļāva viņus noņemt nost, lai neiedzītu nopietnākās traumās."

"Ukraina spēlēja pasīvāk, un bija daudz brīvā ledus, kur varējām slidot. Nebija kompaktas spēles. Otrajā trešdaļā labi griezām ripu uz uzbrukumu, nedevām iespējas viņiem nomainīties un labi kontrolējām spēli. Savukārt, kad viņi atkāpjas un mums ir jāieslidojas, tu tērē spēkus. Tad viņi sastājas ap saviem vārtiem un ļauj mums kontrolēt," pauda Latvijas izlases galvenais treneris.

Vītoliņš pirms izšķirošā dueļa pret francūžiem uzsvēra disciplīnas nozīmi – nepārkāpt noteikumus pašiem un likt noraidījumus pelnīt pretiniekiem. Pret Slovēniju vairākumā tika gūti trīs vārti, šovakar – divi. Otrajā periodā izcēlās Haralds Egle un Rihards Bukarts.

"Visi zina, ko mums nozīmēs šī spēle. Tur nekādu papildus motivāciju nevajag. Mēs kopā nācām ar domu, ka visas trīs spēles ir jāvinnē. Rīt mums būs atelpas diena. Apskatīsimes, ko varam uzlabot, parādīsim, kā spēlē Francija, kas viņiem ir bīstams, kas mums jāņem vērā," plānu iezīmēja Vītoliņš.

Galvenais treneris atzina, ka pretinieku izpētē tiks ņemtas vērā spēles pret Ukrainu un Slovēniju, nepievēršot uzmanību Francijas sniegumam pasaules čempionātā, jo komandai mainījies galvenais treneris un klāt nākuši atslēgas spēlētāji.

"Mums nav pirmās vai ceturtās maiņas. Ja neņemam vairākumu, pirmā maiņa vārtus neguva, bet iemeta citi. Ja vienā dienā neaiziet, labi, ka tad pārņem citi. Mums katrs spēlētājs ir svarīgs, katrs pilda savus uzdevumus. Forši, ka katra maiņa ir bīstama un katra maiņa var iemest," slavēja Vītoliņš.

"Svarīga būs disciplīna. Jo ilgāk spēlēsim pieci pret pieci, piekopjot aktīvu hokeju – tas pretiniekiem prasīs daudz spēka. Pašaizliedzība. Viss sākas no aizsardzības. Disciplīna, momentu realizācija," atslēgas vārdus pirms dueļa pret Franciju meklēja Vītoliņš. "Kā vienmēr, būs saspringta, nervus kutinoša spēle."

Milānas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs hokejā (Rīga, Latvija)

DatumsLaiksSpēleRezultāts
29.08.16.00Francija – Ukraina7:2 (2:0; 3:0; 2:2)
20.00Latvija – Slovēnija4:2 (2:1; 2:1; 0:0)
30.08.16.00Francija – Slovēnija5:1 (2:0; 0:1; 3:0)
20.00Ukraina – Latvija1:5 (0:2; 0:3; 1:0)
01.09.13.00Slovēnija – Ukraina
17.00Latvija – Francija

E grupa

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Francija2200012:36
2.Latvija220009:36
3.Slovēnija200023:90
4.Ukraina200023:120

     [+] [-]

, 2024-08-31 08:32, pirms 3 nedēļām
Sanāk ka tāpat kā basketbolā komandā iekļaujam rādās ka vismaz 5 spēlētājus ar traumām....bet jaunos atstājam aiz borta!!!
Dīvaina komandas sastāva komplektācija