Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Obrumans: "Ne blokā, ne aizsardzībā neko daudz izdarīt nevarējām, turki uzbruka nevainojami"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Obrumans: "Ne blokā, ne aizsardzībā neko daudz izdarīt nevarējām, turki uzbruka nevainojami"
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Pēc vakar vakarā piedzīvotā zaudējuma Eiropas U20 volejbola meistarsacīkšu finālturnīra spēlē pret Turciju Latvijas izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans atzina, ka turki uzbrukuši praktiski nevainojami, līdz ar to Latvijas izlases puiši daudz ne blokā, ne aizsardzībā izdarīt nav varējuši, kā arī uzbrukuma līderis nenospēlējis labāko spēli, tāpēc pretinieki cēluši augšā viņa sistās bumbas.

Iepriekš informējām, ka Eiropas U20 meistarsacīkšu finālturnīra A grupā Serbijas pilsētā Vrņačkā Baņā Latvijas jaunieši ar 0-3 (18:25, 22:25, 16:25) kapitulēja turkiem. Iepriekšējās spēlēs ar 3-1 (26:24, 21:25, 25:19, 25:21) poļus pārspējušie un ar 0-3 (24:26, 19:25, 21:25) ukraiņiem zaudējušie Turcijas jaunie volejbolisti šovakar dominēja visos trijos setos.

“Turki šodien uzbruka praktiski nevainojami un uzbrukumā, manuprāt, mača laikā tikai četrreiz kļūdījās. Mēs neko daudz ne blokā, ne aizsardzībā izdarīt nevarējām. Servju uzņemšana mums bija gana laba. Pirmajā setā labi ņēmām servi, taču viņu centrālie bloķētāji ātri pārvietojās, un tīkla malās mūsu uzbrucējiem pretī blokā gandrīz vienmēr bija pusotrs – divi cilvēki,” pēc spēles teica Latvijas izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans.

“Mūsu uzbrukuma līderis nenospēlēja labāko spēli – pretinieki cēla augšā viņa sistās bumbas. Tāpēc devām iespēju arī citiem puišiem, taču šodien nebija mūsu diena. Turpretī turki pēc iepriekšējā zaudējuma Ukrainai bija ļoti motivēti. Mūsu puišiem arī bija motivācija, cīņasspars un neatlaidība, mēs labi iesildījāmies, taču turku pārspēku šodien nevarēja uzvarēt,” secina galvenais treneris.

Pēc atpūtas piektdien Latvijas juniori sestdien tiksies ar Poliju, kas līdz šim ar 1-3 (24:26, 25:21, 19:25, 21:25) ir piekāpusies Turcijai, ar 3-0 (25:14, 25:17, 25:18) apspēlējusi Austriju un ar 1-3 (17:25, 26:28, 25:21, 20:25) zaudējusi Ukrainai.

“Poļus šeit vēl neesmu redzējis, taču viņiem, liekas, iztrūkst divu spēlētāju no tā sastāva, kādā viņi savā laukumā spēlēja Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) turnīrā. Viens no tiem ir centrālais bloķētājs, un viņu centrālie bloķētāji Polijā man patika,” par nākamajiem pretiniekiem saka Obrumans. “Šajā čempionātā poļi un itāļi pagaidām nav tik stipri, kā pierasts. Es teiktu, ka spēlējama komanda, taču ciets rieksts jebkurā gadījumā.”

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols