Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča iekļūst dubultspēļu finālā Itālijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča iekļūst dubultspēļu finālā Itālijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Sacensības ITF 25 000 sērijas turnīrā Grado (Itālija) turpina Diāna Marcinkeviča, kura spēlēs dubultspēļu finālā. Vienspēlēs diemžēl neizdevās tikt tālāk par 2. kārtu.

Marcinkeviča (WTA 259.) ceturtdien vispirms aizvadīja vienspēļu turnīra 2. kārtas maču, sacenšoties ar 29 gadus veco Austrijas tenisisti Ivonni Moisburgeri. Ranga 115. vietā esošā tenisiste turnīrā izlikta ar 1. numuru. Viņa pārsvarā spēlē uz māla (dažreiz arī WTA turnīros) un šogad uzvarējusi divos ITF 25 000 turnīros.

Latvijas pirmajai raketei spēles sākums iznāca drausmīgs, jo tika zaudēti pirmie deviņi geimi. Pirmajā setā Marcinkeviča uzvarēja tikai sešās izspēlēs. Otrajā setā Diāna no 1:4 spēja uzvarēt trīs geimos pēc kārtas, tomēr pēdējo vārdu teica, Moisburgere, uzvarot nākamajos divos geimos un līdz ar to arī visā spēlē – 6:0, 6:4.

Dubultspēlēs Marcinkeviča kopā ar šveicieti Viktoriju Golubiču, kuras nebija izlikto pulkā, uzvarējušas jau trīs spēlēs, kas nozīmē fināla sasniegšanu. Šodien pusfinālā ar 6:4, 6:4 izdevās uzveikt ar otro numuru izliktās rumānieti Joanu Raluku Olaru un polieti Katažinu Piteru. Pirmajā setā izdevās atspēlēties no 1:3, bet otrajā nenoturēts 5:2 pārsvars. Abos setos pēdējā geimā izdevās iegūt breiku.

Finālā būs jāsacenšas ar sacensību trešo duetu Jurika Sema (Japāna) un Ji-Miao Žū (Ķīna). 20 gadus vecā Marcinkeviča Itālijā vienspēlēs nopelnīja astoņus ranga punktus, bet fināla sasniegšana pāru sacensībās nodrošinājusi 34 punktus dubultspēļu reitingam. Turnīra čempiones saņems 50 punktus.