Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" atspēlējas un trešo reizi sezonā pieveic "Blackhawks"

Rolands Eliņš

"Blues" atspēlējas un trešo reizi sezonā pieveic "Blackhawks"
Ripa ielido Anti Rānta, "Blackhawks" vārtsarga, vārtos
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā savus spēku samērus trešo reizi šosezon pārbaudījuši Centrālās divīzijas līderi „Blackhawks” un „Blues”, un trešo reizi uzvaru izcīnījusi Sentluisas komanda, kura šonakt divreiz atspēlēja divu vārtu deficītu, pieveicot Čikāgu ar 6:5. Savukārt Anaheimas „Ducks” guvusi savu desmito panākumu pēc kārtas, ar 3:2 papildlaikā uzvarot „Coyotes”.

Divu Centrālās divīzijas līderu duelī „Blackhawks” jau spēles sākumā izvirzījās vadībā, kad savus sestos vārtus pēdējās trīs spēlēs guva Patriks Šārps. Ar komandas biedru Patrika Keina un Endrjū Šo vārtu guvumu palīdzību čikāgieši panāca 3:1 pēc pirmā perioda. Viņiem par nelaimi, „Blues” nebija noskaņota padoties.

Jau 28. minūtē ar Džeidena Švarca un Dmitrija Jaskina pūlēm tika panākts neizšķirts, turklāt krievu 20 gadus vecajam uzbrucējam Jaskinam šie bija pirmie vārti NHL karjerā. Čikāgai gan vēlreiz izdevās iegūt divu vārtu pārsvaru (5:3), kurš saglabājās līdz pat 57. minūtei, taču arī šoreiz „Blues” spēja atspēlēties, tiesa, Patrika Berjlunda vārtu guvumā veiksmes netrūka, jo zviedrs izdarīja nevis metienu, bet gan centās piespēlēt.

Pēcspēles metienos pārāki bija Sentluisas hokejisti, kas nozīmēja, ka viņi jau trešo reizi sezonā pratuši pieveikt Stenlija kausa īpašnieci. Centrālajā divīzijā gan vadību „Blackhawks” saglabā un apsteidz „Blues” par sešiem punktiem, taču aizvadījusi četras spēles vairāk.

Savukārt visas līgas mērogā Čikāgu ir panākusi Anaheimas „Ducks”, kura papildlaikā ar 3:2 pieveica „Coyotes”. Uzvaras vārti soma Miku Koivu kontā, un šis bija jau 10. „Ducks” panākums pēc kārtas (kluba rekords). Šī ir garākā uzvaru sērija kopš marta, kad „Penguins” uzvarēja 15 spēlēs pēc kārtas. „Ducks” arī ir vienīgā NHL komanda, kura šosezon nav piedzīvojusi zaudējumu mājās pamatlaikā (14 uzvaras, divi zaudējumi papildlaikā vai pēcspēles metienos).

Ņujorkas derbijā „Devils” ar 2:1 pieveica „Islanders” un pakāpās uz trešo vietu Metropoles divīzijā, savukārt Bostonas „Bruins” piedzīvoja zaudējumu pret „Senators” (3:4). Šajā spēlē savus 542. vārtus NHL karjerā guva Džeroms Iginla, apsteidzot Stenu Mikitu visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā, un Iginla iedabūja ripu vārtos arī otrreiz, kas trešā perioda vidū būtu nozīmējis „Bruins” izvirzīšanos vadībā. Taču tiesneši lēma, ka Iginla vārtus guvis ar slidu, tādēļ tie netika ieskaitīti, un pāris minūtes vēlāk Bobijs Raiens nodrošināja Otavas uzvaru.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Senators-Bruins4:3Lightning-Canadiens1:2 PM
Panthers-Red Wings3:4Islanders-Devils1:2
Blues-Blackhawks6:5 PMPredators-Kings3:2
Ducks-Coyotes3:2 POilers-Flyers3:4 PM

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-29 13:45, pirms 10 gadiem
Atceramies, ka Vankūveras sezonā Kīts ieguva Norisu un kļuva par Olimpisko čempionu. Soču sezonā tas var atkārtoties.

     [+] [-]

, 2013-12-29 14:15, pirms 10 gadiem
kino rakstīja: Atceramies, ka Vankūveras sezonā Kīts ieguva Norisu un kļuva par Olimpisko čempionu. Soču sezonā tas var atkārtoties.
Nesen tieši to pašu nodomāju, man nekas nebūtu pret to ja atkārtotos 2010. gads!

     [+] [-]

, 2013-12-29 14:40, pirms 10 gadiem
offtopic:

šeit ir foršs Buffalo Hockey Beat raksts par Girgensona attīstību no AHL 3.-4. maiņas (caur veiksmīgu debiju NHL un pamatsastāva vietas izcīnīšanu) līdz lieliskai spēlei Sabres 1. maiņā (ar Nolana, Mulsona un Enisa komentāriem par Zemgu).
Sabres rookie Zemgus Girgensons developing into...

     [+] [-]

, 2013-12-29 16:46, pirms 10 gadiem
Keins laikam nolēmis apdzīt Krosbiju.