Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Brīvība: jaunais ASV pilsonis Kanters izvēlas jaunu uzvārdu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Brīvība: jaunais ASV pilsonis Kanters izvēlas jaunu uzvārdu
Eness Kanters un Lebrons Džeimss 2021. gada 19. novembrī. Foto: AP/Scanpix

Bostonas "Celtics" garais spēlētājs Eness Kanters pirmdien, 29. novembrī, kļūs par ASV pilsoni un mainīs vārdu, basketbolists pastāstīja CNN žurnālistam Džonam Bermanam.

Eness Kanters Brīvība – Enes Kanter Freedom – tāds būs turku basketbolista jaunais vārds. “Brīvība” būs Kantera jaunais uzvārds, savukārt Kanters paliks kā vidējais vārds. Spēlētājs CNN pastāstīja, ka par Brīvību viņu iesaukuši komandas biedri.

Kanters 2021. gadā kļuvis sociāli vēl aktīvāks nekā agrāk, asi kritizējot Ķīnas politiku pret uiguriem. Islāmticīgie uiguri dzīvo plašos apgabalos dienvidos no Tjanšana – zemēs, kas robežojas ar Centrālāzijas valstīm Kirgizstānu, Tadžikistānu, Afganistānu un Pakistānu.

Basketbolists cenšas pievērst uzmanību Ķīnas valdības politikai Honkongā, Tibetā un neatkarīgajā Taivānā. Nesen viņš aicināja boikotēt 2022. gada februārī paredzētās ziemas spēles Pekinā. Ķīnas atbilde – video straumēšanas vietne “Tencent” pārstāja straumēt “Celtics” spēles.

“Sheffield Hallam University” 2021. gada pavasarī publicēja pētījumu: “Atklātā dienas gaismā: uiguru piespiedu darbs un globālās saules industrijas piegādes ķēdes”. Atsaucoties uz Ķīnas valdības ziņojumu 2020. gada novembrī, pētījumā teikts, ka 2,6 miljoni minoritāšu iedzīvotāju nodarbināti valsts finansētās darba nometnēs.

Deviņdesmit pieci procenti saules paneļu balstās uz vienu pamatmateriālu – polisilikonu. Siņdzjana nodrošina apmēram 45% pasaules polisilikona piegāžu, pārējā Ķīna – vēl 30%. Pētījumā nosaukti 11 uzņēmumi, kuri iesaistīti darbaspēka pārvietošanā; četri uzņēmumi industriālajos parkos, kas pieņem pārvietoto darbaspēku; 90 Ķīnas un ārzemju kompānijas, kuras darbojas piegādes ķēdēs.

Izmantotie resursi:
https://edition.cnn.com/2021/11/28/...

  -1 [+] [-]

, 2021-11-30 07:09, pirms 2 gadiem
šis nav vesels

     [+] [-]

, 2021-11-30 11:58, pirms 2 gadiem
thekurmis rakstīja: šis nav vesels
Jautājums ko tu ar to domā? Lebrons ir vesels? Tas var visas ķīnas pakaļas izlaizīt, tik lai nauda turpina nākt. Kanters moš ir ekstravaganta personība, bet vismaz pievērš uzmanību tēmām kuras citi cenšās paslaucīt zem paklājiņa. Genocīds pret vīgriem un tas kas notiek Turcijā mūsdienienas ir tēmas kuras nedrīkst aizskart...

     [+] [-]

, 2021-12-09 12:20, pirms 2 gadiem
Vienmēr esmu cienījis Hanteru! Žēl, ka tik maz drosmīgu vīru ir šovbiznesa kultūrā. Prozit!