Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīgai" skaisti vārtu guvumi un grūts revanšs pār "Spartak" jauno maiņu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Rīgai" skaisti vārtu guvumi un grūts revanšs pār "Spartak" jauno maiņu
Deniss Fjodorovs. Foto: Kaspars Volonts, Raimonds Volonts/hkr.lv

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Rietumu konferencē uz piekto vietu ar 23 spēlēs iekrātu 31 punktu pakāpās Raimonda Vilkoita trenētie "Rīgas" hokejisti, kas savā laukumā "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos ar 3:1 pieveica Maskavas "MHK Spartak" vienību. Divas reizes rīdzinieku labā izcēlās Deniss Fjodorovs.

Rīdzinieki šovakar bija apņēmības pilni revanšēties "Spartak" hokejistiem par zaudējumu (0:3) vakardienas mačā, kā arī uzlabot savu disciplinētību. Abas komandas vakar bija aizvadījušas agresīvu, asu cīņu, emocijām tiekot pārnestām arī uz šā vakara spēli.

Mača sākumā ilgāk pretinieku zonā uzkavējās rīdzinieki, tomēr mājiniekiem neko ļoti bīstamu izveidot neizdevās. Turpinājumā diskutablās situācijās tiesnesis "Spartak" piešķīra trīs vairākumus pēc kārtas, kuros viesi ik pa laikam veica spiedienu pie Jāņa Vora vārtiem. Vienā no šādām epizodēm izcēlās asumi, kuros rīdzinieku aizsargs Arvils Bergmanis aizstāvēja "Rīgas" komandas vārtsargu. Mazākumā labu izrāvienu mājinieku rindās veica Patriks Zabusovs, tomēr viesu vārtsargs Dmitrijs Šatailo bija uzdevumu augstumos.

Pirmās trešdaļas beigās un otrā perioda gaitā nu jau "Rīga" ieguva iespēju spēlēt trīs vairākumos pēc kārtas, vienam no tiem tiekot arī izmantotiem. Perioda 13. minūtē fantastiski precīzs plaukstas metiens vārtu tuvējā devītniekā padevās Jānim Švanenbergam (1:0), kuram tas bija jau 14. vārtu guvums šosezon. Ar minimālu pārsvaru rīdzinieki noslēdza otro trešdaļu.

Diemžēl jau trešā perioda 42. sekundē Bogdans Ļvutins "Spartak" komandai atguva līdzsvaru - 1:1. Rīdzinieki gan nākamajās desmit minūtēs uzbruka vairāk, pēc lieliskas saspēles ripu viesu augšējā stūrī raidot Denisam Fjodorovam - 2:1. Tāpat pēc tam ļoti labas iespējas palielināt mājinieku pārsvaru bija Bulatam Gaļimovam un Gustavam Milleram.

Cīņas izskaņā rīdzinieki maskaviešiem tā arī nedeva izdevības rezultātu izlīdzināt, 11 sekundes līdz finālsirēnai Fjodorovam gūstot savus otros vārtus spēlē un uzstādot gala rezultātu 3:1.

"Rīgas" hokejisti laika posmā no 5. līdz 20. novembrim Piņķos aizvadīs astoņas mājas spēles pēc kārtas, pa divām reizēm tiekoties ar Čehovas "Russkie Vityazi", Stupinas "Kapitan", Mitišču "Atlant" un Maskavas "Krasnaya Armiya".

"Rīga" – Maskavas "MHK Spartak" 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Vārti: 32:29 Švanenbergs (Bergmanis, Fjodorovs, vair.) 1:0, 40:42 Ļvutins 1:1, 47:51 Fjodorovs (Zabusovs, Mateiko) 2:1, 59:49 Fjodorovs (Grīnbergs) 3:1.
Soda minūtes: 16:16
Metieni: 36:24
Vārtsargi: Jānis Voris – Dmitrijs Šatailo.