Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" izcīna trešo vietu BBL "mazajā finālā"

BK "Ventspils" izcīna trešo vietu BBL "mazajā finālā"
Basketbola kluba "Ventspils" logo.

Šodien, plkst. 13:10, "Kedainiu" arēnā, norisinājās Baltijas basketbola līgas mačš par trešo un ceturto vietu, kur basketbola klubs "Ventspils" ar rezultātu 63-59 apspēlēja "Prienai TonyBet" klubu.

Pirmo uzbrukumu "Tonybet" komanda iesāka ļoti piesardzīgi un nesekmīgi. Taču basketbola klubs "Ventspils" bija gatavs "parādīt zobus" pretiniekiem jau pašā sākumā. Pirmajā "Ventspils"uzbrukumā Jānis Timma izcēlās ar precīzu tālmetienu. Ventspilnieki turpmāk pārliecinoši dominēja laukumā un pēc nospēlētām 3 minūtēm bija vadībā ar +8 (2-10). Spēles pirmā piezīme tika izpelnīta tikai spēles piektajā minūtē, to saņēma Jānis Timma. Septītās minūtes sākumā BK "Ventspils" palielināja rezultāta starpību līdz +10 (6-16),taču divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām "Prienai" pārņema iniciatīvu un strauji samazināja rezultātu gūstot 9 bezatbildes punktus. Noslēdzoties pirmajai ceturtdaļai BK "Ventspils" bija vadībā tikai ar 3 punktu pārsvaru 15-18.

"Tonybet "otro ceturtdaļu sāka ar uzbrukumu, tomēr veiksmīgi aizsardzībā darbojās Andrejs Gražulis. Pēc spēlētām 2 minūtēm un 30 sekundēm otrajā ceturtdaļā Prienai "Tonybet" rezultāta starpību bija samazinājuši līdz minimumam (19-20). Lielāku pārsvaru Ventspils atguva pēc Sanda Valtera precīzi realizēta tālmetiena, labas spēles aizsardzībā un Kristofera Feibera realizēta viena soda metiena. (21-26). Divas minūtes un divdesmit sekundes pirms ceturtdaļas beigām "Prienai " komanda bija sasniegusi piezīmju normu un divus soda metienu realizēja Lorenco Vilijams (29:33).Pēdējā minūtē komandas apmainījās ar gūtiem punktiem un puslaiku Ventspils komanda noslēdza ar nerealizētu uzbrukumu un 4 punktu pārsvaru. (33-37)

Trešās ceturtdaļas sākumā abas komandas veidoja neveiksmīgus uzbrukumus un punktus guva reti. Pēc 3 nospēlētām minūtēm rezultāts bija mainījies tikai par 2 punktiem - 33-39 BK "Ventspils" labā. Taču 2 minūtes vēlāk komandas bija iesilušas un rādīja savu talantu tālmetienu realizācijā - BK "Ventspils" realizēja 3 tālmetienus,taču "Prienai TonyBet" 1 tālmetienu. (36-48). Divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām ventspilnieki atradās vadībā ar 13 punktu pārsvaru (38-51), līdz ceturtdaļas beigām rezultāts nemainījās.

Izšķirošo ceturtdaļu mājinieki iesāka agresīvi un nopelnīja divus soda metienus,kurus arī realizēja. Ventspilnieki nepalika parādā un Sandis Valters īsā laikā bija precīzs divas reizes, nopelnot Ventspils komandai ātrus 4 punktus , +15 ventspilniekiem. (40-55) Lietuvas komanda negrasījās padoties un 5 minūtes līdz ceturtās ceturtdaļas beigam bija samazinājusi rezultāta starpību līdz -9. Uz spēles beigām mājinieki kļuva ļoti aktīvi un 4 minūtes pirms ceturtdaļas beigām rezultāts bija samazināts līdz -5. (50-55) Māris Gulbis mājinieku ofensīvu apslāpēja ar precīzi raidītu tālmetienu (52-60), pēc kura "TonyBet" komanda bija bezspēcīgi. Pretinieku komandas viens no līderiem - Žigimantas Janāvičš pēdējajā sekundē realizē tālmetienu un samazina rezultāta starpību līdz - 4. (59-63) Visa šī mača gaitā BK "Ventspils" nevienu reizi nenokļuva zaudētājos un ar šo panākumu izcīnīja trešo vietu Baltijas basketbola līgā.
Fināls norisināsies 15:40 starp "Nevezis" un Tartu "Rock" vienībām. Tiešraide Viasat Sport Baltic kanālā.