Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Dāmu volejbola izlase klusi un piezemēti gatavojas PČ kvalifikācijai

Jānis Celmiņš

Dāmu volejbola izlase klusi un piezemēti gatavojas PČ kvalifikācijai
Foto: Facebook.com

Klusi un ļoti piezemēti gatavošanos pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtai sākusi Latvijas dāmu volejbola izlase. Komanda jau otro nedēļu strādā pie fiziskās sagatavotības Vladimira Stepanova vadībā. Izlases galvenais treneris Jānis Leitis sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja par komandas gatavošanās plāniem, kā arī iezīmēja komandas pamatkodolu, paužot, ka arī šajā turnīrā iespēja tiks dota gados jaunajām volejbolistēm.

Latvijas izlase otrajā kārtā iekļuva pēc veiksmīgi aizvadītas pirmās kvalifikācijas kārtas, kas šī gada maija beigās norisinājās Daugavpils Olimpiskajā centrā. Latvietēm grupā bija Lietuvas, Igaunijas un Īslandes izlases, kur Latvija piekāpās tikai igaunietēm, tādējādi nodrošinot otro vietu savā grupā un ceļazīmi uz nākamo kvalifikācijas kārtu. Mūsu dāmu pretinieces turnīrā, kas no 2. – 6. oktobrim risināsies Izraēlā būs mājinieces Izraēlas volejbolistes, kā arī Grieķijas, Ungārijas, Šveices un Melnkalnes izlases.

„Jau kādu brīdi komanda strādā pie fiziskās sagatavotības Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā. Darbojamies diezgan plašā grupā, un treniņos šobrīd piedalās arī vairākas tuvākās izlases rezervistes, kurām šobrīd ir nelieli savainojumi. Ļoti ceram, ka nākamnedēļ tiksim pie treniņiem ar bumbām. Jau šobrīd nedaudz „pataustām” bumbas, bet nopietni pie treniņiem zālē plānojam ķerties nākamajā nedēļā,” informēja izlases galvenais treneris Jānis Leitis.

Skaidrs, ka trenerim jau šobrīd ir zināmas izlases sastāva aprises. „Šogad komandā nebūs Viktorijas Brices, kura joprojām mokās ar savainojumiem. Uz mirkli parādījās iespējamība, ka izlasē varētu būt Olga Ativī, taču arī viņa pārcietusi operāciju un nebūs palīgs arī šogad. Abas pirmā tempa uzbrucējas Zane Malaševska un Agnese Caica ir ierindā, arī cēlāju pozīcijā, visticamāk, izmaiņu nebūs. Vairākas potenciālās izlases spēlētājas šobrīd ir aizņemtas pludmales volejbola laukumos. Maskavā šobrīd spēlē Anete Briņķe un Alise Pastare, otrā labi sevi apliecināja maijā, rēķinos ar viņu arī šajā rudenī. Smiltīs darbībā redzēju Janu Jaudzemu, kuru arī labprāt pamēģinātu izlases rindās. Tāpat rēķinos ar Inesi Jursoni un Anci Auziņu, abas strādā un treniņos šobrīd nepiedalās, bet es noteikti gribu viņas redzēt komandas sastāvā. Libero pozīcijā izmaiņu, visticamāk, nebūs,” sastāva aprises ieskicē Leitis. Skaidrs, ka sastāva komplektācijā paliks iepriekš novērotās iezīmes – dažas pieredzējušās un perspektīvākās jaunās.

Dažas spēlētājas pēc treniņiem manēžā guvušas nelielus savainojumus, lai gan treneris Stepanovs pie iespējas ar meitenēm strādā uz mīkstāka seguma – zālienā pie Olimpiskā Sporta centra. Tas viss ir saprotams, jo spēlētājas darbojas amatieru režīmā. Lielākā daļa pa dienu strādā, bet vakaros dodas uz treniņiem. Nodarbības norit četras reizes nedēļā, papildus tam nedēļas nogalēs lielāka daļa meiteņu vēl uzspēlē pludmales volejbolu. „Slodzes ir pietiekamas. Pēc iepriekšējās pieredzes secinu, ka ar treniņiem nedrīkst pārspīlēt, lai meitenēm paliktu vēlme spēlēt. Jāsaprot, ka esam izteikta amatieru komanda,” pauž treneris.

Par nodrošinātajiem treniņu apstākļiem ne treneri, ne meitenes skaļi nesūdzas, taču situācija varētu būt arī labāka. „Volejbola federācija cenšas darīt, taču ne viss notiek tā kā tam vajadzētu būt. Es saprotu visam ir objektīvi apsvērumi,” īsi nosaka Leitis. „Prieks, ka meitenes nepukst un strādā,” savas audzēknes slavē izlases treneris.

„Skaidrs, ka pretinieces ir ļoti nopietnas. Spēļu kalendāru ierasti sastāda mājinieki, un mēs ar Izraēlu spēlējam pirmajā dienā, kas nozīmē, ka mūsu izredzes augstu nevērtē,” īss ir treneris. „Konkrētu mērķu komandai nav, taču man pašam gribētos nospēlēt cienīgi pret visām komandām, tad teiktu, ka esmu apmierināts,” piebilst Leitis. Vadošās grupas komandas spēlē Eirolīgā, kur gūst augsta līmeņa spēļu praksi, bet Latvijas izlasei šobrīd pat nav skaidrs pārbaudes spēļu grafiks…

  +2 [+] [-]

, 2013-08-29 12:31, pirms 11 gadiem
A ko tur Atis Sausnīša kungs čamājās?

  +1 [+] [-]

, 2013-08-29 12:39, pirms 11 gadiem
Nu ja savulaik nolaida uz grunti izlasi,tagad jasak viss no 0.

     [+] [-]

, 2013-08-29 13:43, pirms 11 gadiem
aizermans rakstīja: A ko tur Atis Sausnīša kungs čamājās?
Audzē savas ūsiņas un smaida!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja