Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Ko skatīties Vimbldonas sestajā dienā?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ko skatīties Vimbldonas sestajā dienā?
Sabīne Liziki
Foto: AP/Scanpix

Šodien tiks noslēgta Vimbldonas sacensību pirmā nedēļa (svētdienās šajā turnīrā nespēlē), un Sportacentrs.com pēdējo reizi piedāvā, mūsuprāt, dienas trīs mačus. Sākot ar 4. kārtu, būs citādāks ieskaits gaidāmajos mačos.

Samanta Stousura – Sabīne Liziki

Stousurai Vimbldona ir visneveiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs – austrāliete šeit nekad nav tikusi tālāk par 3. kārtu. Turpretī Liziki tieši Vimbldonā spējusi nodemonstrēt savu labāko tenisu, pirms diviem gadiem sasniedzot pusfinālu. Vēl divas reizes pēdējo trīs gadu laikā spēlēts ceturtdaļfinālā. Liziki tikai vienreiz piecos mačos spējusi uzveikt Stousuru (uz zāliena 0-2). Ja pasaulē ir kāda vieta, kur Sabīne var pamatoti cerēt uzlabot statistiku, tā ir Vimbldona. Šajā mačā daudz skaistu izspēļu diez vai būs, toties varēs pavērot, kā darbojas divas no trim labākajām sieviešu servēm. Mačs ielikts centrālajā kortā, kam teorētiski vajadzētu garantēt ja ne izcilu, tad katrā ziņā ne bālu spēli.

Serēna Viljamsa – Kimiko Date-Kruma

31 gadu vecā Serēna Viljamsa ir ceturtā vecākā tenisiste sieviešu vienspēļu turnīrā. Lai cik tas amizanti nešķistu, šodien viņa sacentīsies ar pretinieci, kas ir 11 gadus vecāka nekā viņa! Runa ir par 42 gadus veco japānieti Kimiko Dati-Krumu. Viņai vecums nav šķērslis, lai labus rezultātus sasniegtu pašā augstākajā līmenī. Kimiko spēlē izteiktu "old school" tenisu, taču viņai tas padodas tik viegli, ka atliek vien apbrīnot. Serēna pret Dati-Krumu nav spēlējusi, bet to, kā jāspēlē pret Japānas leģendu, viņa uzzinājusi no māsas. Venusa trīs reizes tikusies ar Kimiko un divreiz zaudējusi setu. Diez vai tas notiks ar Serēnu, taču viss var gadīties. Ja ne līdzvērtīgs teniss, tad vismaz Kimiko tenisa izbaudīšana šīs spēles skatītājiem garantēta.

Rišārs Gaskē – Bernards Tomiks

Gaskē ar Tomiku spēlējis divreiz un abos mačos bijis līdzīgs scenārijs – pēc zaudējuma pirmā seta taibreikā Austrālijas tenisists otrajam setam nav spējis noskaņoties. "Grand Slam" turnīrā vajadzētu būt citādai motivācijai. Iepriekšējā mačā, lai arī nenospēlējot pārliecinoši pret Džeimsu Bleiku, Tomiks lika noprast, ka ar veselību viņam viss ir kārtībā. Gaskē abās līdzšinējās spēlēs zaudējis pa vienam setam un pēdējā mačā pret Go Soedu bija ļoti nepārliecinošs. Ja Tomiks izmantos savas iespējas, viņam šodien ir cerības. Šī spēle neitrālai auditorijai varētu būt saistoša ar kvalitatīviem sitieniem – 2007. gada pusfinālists Gaskē ir labi zināms ar savu lielisko "bekhendu" ar vienu roku, bet Tokmikam ir spēcīgi "plakanie" sitieni no abām pusēm. Ja Tomiks uzvarēs pirmajā setā, var kļūt interesanti...

Kur skatīties?

No labāk zināmajiem kanāliem Vimbldonu rāda BBC, ESPN, Tennis Channel, vācu un itāliešu Sky. Latvijas auditorijai tuvākais varētu būt NTV+ sniegtais pakalpojumu klāsts (krievu valodā). Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Kā ierasts, būs iespējas skatīties internetā. Piemēram, šeit. Stabilas interneta tiešraides piedāvā Unibet.com. Šajā sakarā gan jāņem vērā, ka tas ir maksas pakalpojums. Proti, jābūt reģistrētam lietotājam un naudai kontā vai (ja ir tukšs konts) veiktai likmei pēdējo 24 stundu laikā.

Pilna sestās dienas programma pieejama šeit.

     [+] [-]

, 2013-06-29 13:38, pirms 11 gadiem
Rišārs saguris jau kopš maija sākuma, bet nu kā viņi mocās, varētu būt interesanti.
Es mēģināšu izbrīvēties un ceru redzēt Dodig-Sijsling

     [+] [-]

, 2013-06-29 14:03, pirms 11 gadiem