Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Traumu dēļ Šveices izlasei nepievienosies "Predators" zvaigzne Jozi

Rolands Eliņš

Traumu dēļ Šveices izlasei nepievienosies "Predators" zvaigzne Jozi
Romans Jozi. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šveices hokejists Romans Jozi nepievienosies savas valsts izlasei pasaules čempionātā Rīgā, vēsta Šveices mediji.

Romans Jozi ir viena no lielākajām Šveices hokeja zvaigznēm. Šosezon viņš Nešvilas "Predators" sastāvā 48 spēlēs guva 33 punktus, kas bija 17. labākais rādītājs Nacionālajā hokeja līgā aizsargu konkurencē. Jozi pirms tam bija aizvadījis septiņas NHL sezonas pēc kārtas ar vismaz 40 punktiem katrā, turklāt iepriekšējā gadā pat izcēlās gandrīz ar vidēji punktu spēlē (69 mačos 65 punkti).

Viņa pārstāvētā "Predators" no Stenlija kausa izstājās pirmajā kārtā, teorētiski paverot iespēju Jozi pievienoties Šveices izlasei pasaules čempionātā uz izslēgšanas spēlēm, kurā Šveice izskatās noskaņojusies, tiesa, vēl ne garantējusi.

Taču Jozi vakar nevarēja pabeigt pēdējo spēli "Predators" sastāvā, ciešot pēc pretinieka spēka paņēmiena, un Šveices Hokeja federācija norādījusi, ka viņam ir smadzeņu satricinājuma pazīmes. Tāpat Jozi ir neliela trauma no citām spēlēm, attiecīgi nolemts vairs nepaturēt viņam brīvu vietu Šveices izlases sastāvā.

Šo vietu Šveice tagad aizpildījusi ar Ronalda Ķēniņa komandas biedru "Lausanne" sastāvā Lukasu Friku, 26 gadus veco uzbrucēju, kurš šosezon guva 23 punktus 51 spēlē un iepriekš piedalījies divos PČ.

Šveices pārstāvētajā A grupā šodienas spēli būs spiesti izlaist divi Slovākijas hokejisti. Gan Kristians Pospisils, gan Mislavs Rosandičs saņēmuši vienas spēles diskvalifikāciju, ko nopelnīja tieši spēlē pret Šveici. Pospisils sodu saņēmis par pārkāpumu pret Andresu Ambīlu, veicot uzbrukumu galvas un kakla rajonā, kamēr Rosandičs sodīts par spļāvienu pretiniekam. IIHF vienas spēles diskvalifikāciju skaidro ar to, ka Rosandičs šo rīcību varētu būt veicis netīšām.

Slovākijai bez abiem šiem spēlētājiem būs jāiztiek šī vakara spēlē pret Dāniju, kas abām komandām būs svarīga, domājot par izkļūšanu no grupas.

Izmantotie resursi:
https://swisshockeynews.ch/index.ph...
https://www.iihf.com/en/events/2021...