Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

ASV izlase uzvar Austriju, U18 zvaigzne Metjūzs debitē ar gūtiem vārtiem

Rolands Eliņš

ASV izlase uzvar Austriju, U18 zvaigzne Metjūzs debitē ar gūtiem vārtiem
Austons Metjūzs
Foto: Nhl.com

ASV hokeja izlase savā vienīgajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta vakar ar 4:1 pārspēja Austrijas izlasi. Uzvarētāju sastāvā ar vārtu guvumu debitēja Austons Metjūzs, viens no 2016. gada drafta pirmā numura kandidātiem, kurš gan uz pasaules čempionātu nedosies un atgriezīsies mājās.

ASV izlases vārtos stājās 21 gadu vecais Konors Helebuiks, AHL komandas "IceCaps", kur sezonas gaitā uzspēlēja arī latviešu aizsargs Ralfs Freibergs, vārtsargs, bet mača otrajā pusē vārtus sargāja Alekss Lions, NCAA pārstāvis. Amerikāņiem izdevās jau 128. sekundē izvirzīties vadībā, kad vārtus guva cits students Maiks Reilijs, taču Austrija drīz panāca neizšķirtu.

1:1 saglabājās līdz trešajam periodam, kad amerikāņi beidzot salauza Austrijas pretestību, gūstot trīs bezatbildes vārtus un uzvarot 4:1. Komandas galvenais treneris Tods Ričards atzina, ka bijis ļoti priecīgs par vairākām lietām, ko viņa hokejisti parādījuši pirmajā spēlē šajā sastāvā, taču esot arī vairāki aspekti, pie kuriem jāpiestrādā.

ASV trešos vārtus guva 17 gadus vecais Austons Metjūzs, kurš vēl pavisam nesen Šveicē U18 čempionātā palīdzēja savai valstij izcīnīt zelta medaļu un tika atzīts par turnīra MVP. Kopā ar izlasi gan viņš nepaliks un jau šodien dosies atpakaļ uz ASV, savukārt "Canucks" spēlētājs Niks Bonino, lai arī jau pievienojies izlasei, vakardienas mačā vēl nepiedalījās. Šodien tiek gaidīta "Predators" 20 gadu vecā aizsarga Seta Džounsa pievienošanās izlasei.

ASV pasaules čempionātu uzsāks pirmajā maijā pret Somijas izlasi, kamēr Latvijas gaidāmajai pretiniecei Austrijai šovakar vēl paredzēta pārbaudes spēle pret Kanādu. Arī Kanādai šī ir vienīgā oficiālā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta.

Izmantotie resursi:
U.S. Men's National Team Beats Austria,...

  +2 [+] [-]

, 2015-04-29 10:59, pirms 9 gadiem
Vai tiešām Sportacentrs neorganizēs kādu konkursiņu par godu pasaules čempim? (Zinu, ka ScoreFellas ir konkursiņš, bet kā būs ar Sportacentru?)

  -1 [+] [-]

, 2015-04-29 12:43, pirms 9 gadiem
USA jaunekļi visus noskries
kas Austonam mājās tik steidzams, vai par jaunu lielajai izlasei ?

     [+] [-]

, 2015-04-29 19:21, pirms 9 gadiem
Labi ka pievienosies labs NHL aizsargs !