Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Irlavā sešu punktu spēle

Irlavā sešu punktu spēle
"FS Masters/Ulbroka", foto: Māris Greidāns (FS Masters)

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ieplānotas divas spēles. Vienā no tām Talsu florbolistiem jāapliecina savs pārākums Bauskā, kamēr saistošāks duelis gaidāms Irlavā, kur pie vietējās komandas ciemosies “FS Masters/Ulbroka”.

“Bauska” – “Talsu NSS/Krauzers” (pulksten 18:00 Bauskā)

Mačs, kurā tiksies tabulas otrā vājākā komanda ar otru stiprāko vienību neliek apšaubīt izvēli, kuriem atvēlēt favorītu statusu. Lai gan baušķenieki ik pa laikam liek panervozēt saviem oponentiem, reti kurā mačā šajā sezonā viņus var pirms cīņas nodēvēt par favorītiem. Komanda zaudējusi pēdējās četras spēles, turklāt zaudēti visi mači savās mājās, allaž ielaižot vismaz desmit vārtus. Bet nereti tiek uzskatīts, ka tieši savā laukumā baušķenieki ir sevišķi bīstami. Pēdējie, kas šo stereotipu lauza bija “Lekrings”, kas pirms divām nedēļām pārveda 12:2 panākumu. Ralfs Akmentiņš ar 10 (4+6) punktiem ir vienīgais komandas spēlētājs, kuram ir divciparu rādītājs pie iekrātajiem punktiem. Valdis Valters Vanags (5+3) un Everts Janušauskis (4+4) ir nākamie rindā uz šo sasniegumu. Jāizceļ, ka Ralfs Akmentiņš šosezon bijis gana stabils, bet punktiem paliekot vien izbraukuma spēlē Valmierā.

Ja Bauskas komanda zaudējusi pēdējos četrus mačus, tad talsinieki var lepoties ar tieši tik garu uzvaru sēriju, kas viņiem ar 14 punktiem sešās spēlēs ļauj ieņemt otro vietu tabulā. Pēdējā spēlē komanda savās mājās ar 8:4 pieveica “FS Masters/Ulbroka”, ar sevišķi skaistiem vārtiem izceļoties Jānim Ragovskim, kurš ar māņkustībām tika cauri visai viesu aizsardzības līnijai, pārspējot arī vārtsargu. Lai gan mačā pret ulbrokiešiem Linards Putniņš pirmo reizi savā virslīgas spēlētāja karjerā palika bez punktu guvumiem, ar 12 (3+9) punktiem viņš joprojām ir kluba rezultatīvākais florbolists. Viņam seko Andrejs Šķerbergs ar 11 (5+6) punktiem un Toms Akmeņlauks, kurš piedalījies piecās spēlēs, iekrājot 9 (4+5) punktus. Noteikti izceļams arī iepriekš pieminētais Ragovskis, kurš pašlaik ir “karstākais” komandas spēlētājs, pie punktiem tiekot visās sezonas spēlēs. Summā viņam sešos mačos 8 (6+2) punkti.

Spēles sākums Bauskā šovakar pulksten 18:00 un maču apkalpos tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis.

“Irlava” – “FS Masters/Ulbroka” (pulksten 18:00 Irlavā un LFS Youtube kanālā)

Pirms šo divu komandu savstarpējām spēlēm allaž favorītu statusu gribētos piedēvēt Ulbrokas komandai, kas arī pašlaik tabulā ieņem ceturto vietu, kamēr irlavnieki ir vien septītajā pozīcijā. Taču tajā pašā laikā pēc sešām aizvadītajām spēlēm komandas turnīra tabulā šķir tikai viens punkts. Irlavas komanda pēc neveiksmīgās spēles Kocēnos tika pie gana komfortabla panākuma Ādažos, kur šosezon klupusi ne viena vien objektīvi spēcīgāka komanda. Gints Siliņš ar 12 (6+6) punktiem joprojām ir kluba rezultatīvākais spēlētājs, kamēr Kristers Tiltiņš iekrājis jau 10 (6+4) punktus. Kapteinis Mareks Stančiks ar 9 (5+4) punktiem ir trešais rezultatīvākais, bet noteikti izceļams ir arī Emīla Krūmiņa iespētais, jo viņš pie punktiem ticis jau 16 pēdējās Elvi florbola līgas spēlēs.

Ulbrokas klubs sezonu sāka ar uzvarām pirmajās trijās spēlēs, taču trijos nākamajos mačos piedzīvoti divi zaudējumi un graujoši mājās saplosīti FBK SĀC. Zaudējumi “Rubenei” un “Talsu NSS/Krauzers” liecina, ka komandai vēl ir jāpiestrādā pie stabilitātes. Rolands Kovaļevskis ar 17 (16+1) punktiem joprojām ir līgas rezultatīvākais spēlētājs. Turpat netālu ir arī Toms Bitmanis, kuram 14 (3+11) punkti, bet Kevins Šmits sakrājis 13 (10+3) punktus. Ieskaitot pērnās sezonas noslēdzošo mačus, jau septiņās cīņās pēc kārtas punktus nopelnījis Matīss Kristians Morozovs (1+10), bet Kristers Babris (3+5), kurš komandai pievienojās starpsezonā, punktus nopelnījis visos piecos mačos, kuros piedalījies. Viņš kopā ar komandu nedevās uz pēdējo izbraukuma spēli Talsos.

Spēles sākums Irlavā šovakar pulksten 18:00 un spēles video tiešraide būs pieejama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Spēli apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.