Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju komentē Pogbā krīzi: "Neviens spēlētājs nav lielāks par klubu"

Agris Suveizda

Morinju komentē Pogbā krīzi: "Neviens spēlētājs nav lielāks par klubu"
Žuzē Morinju un Pols Pogbā. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba Mančestras "United" galvenais treneris Žuzē Morinju šodien paziņoja, ka kapteiņa funkcijas zaudējušais Pols Pogbā piedalīsies rītdien gaidāmajā spēlē pret "West Ham", taču atgādināja, ka neviens spēlētājs nav lielāks par klubu.

"Viņš ir tāds pats spēlētājs kā visi citi: neviens nav lielāks par klubu. Un, ja esmu apmierināts ar spēlētāja darbu, tad šis spēlētājs arī spēlē. Bet ja neesmu apmierināts, tad nespēlē," teica Morinju. "Un ar Pogbā darbu esmu ļoti apmierināts. Otrdien, trešdien un ceturtdien neviens netrenējās labāk par viņu. Daži trenējās tikpat labi, cik viņš, taču neviens – labāk par viņu. Tāpēc viņš rīt spēlēs. Komandai vajag, lai labi spēlētāji ar personību spēlētu. Un viņš tāds ir. Taču Mančestras "United" ir augstāk par jebkuru spēlētāju, un man šis princips ir jāaizstāv."

Morinju tika vaicāts par trešdien nofilmēto incidentu treniņā, kam bijis graujošs efekts: "Graujošs? Domāju, ka jums tas bija lieliski, jo no tā izveidojāt stāstu. Neticamu stāstu no 15 atklātām treniņa minūtēm. Man bija jātrenē tāpat kā allaž – man vienalga par kamerām. Kāds vēl incidents?" Portugālis pēc tam pajokoja, ka vainīgs varbūt bija kluba preses sekretārs: " Varbūt tā bija tava vaina. Tas, kas notika trešdien, notiek ļoti bieži. Man bieži ir sarunas ar spēlētājiem. Skaļa kritika, skaļas instrukcijas – tā notiek katru dienu. Tāds ir trenēšanas process, bet jūs no tā izveidojāt sižetu. Tāpēc esmu priecīgs, ka noteikumi ļauj treniņus filmēt tikai 15 minūtes mēnesī."

Morinju nevēlējās atklāt, ko sacīja Pogbā, taču teica, ka tādas ir normālas attiecības starp spēlētāju un treneri: "Domāju, ka Pols jau to sacīja mikszonā/, un viņam ir taisnība. Mūsu attiecības ir labas. Tās ir attiecības starp spēlētāju un treneri. Tās vairs nav attiecības starp kapteini vai vienu no kapteiņiem un treneri, taču tās ir attiecības starp spēlētāju un treneri. Un tās ir labas. Pols un citi spēlētāji zina visos sīkumos, kādēļ kopā ar treneru štābu pieņēmām lēmumu atņemt viņam kapteiņa funkcijas. Vienmēr spēlētāju analizēju kā spēlētāju, bet kapteini analizēju gan no spēlētāja, gan kapteiņa perspektīvas. Un pēc vairāku nedēļu analīzes un viedokļu apmaiņas ar citiem treneriem pieņēmām lēmumu, ka Pols ir tikai spēlētājs, bet ne kapteinis."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.skysports.com/football/...

  +2 [+] [-]

, 2018-09-28 18:13, pirms 6 gadiem
To pasu ari var teikt par treneri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-09-28 18:43, pirms 6 gadiem
FUNS 2 rakstīja: popga ir tik melns ka gribas bananu kjekaru iemest vinjam
Un tu esi tāds auns, ka gribas nocirpt un palaist atpakaļ aplokā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-28 18:59, pirms 6 gadiem
Mourinjo vajadzētu saprast to, ka arī treneris nav augstāks. Cerus, ka drīz viņu patrieks.

     [+] [-]

, 2018-09-28 21:18, pirms 6 gadiem
Neviens treneris nav lielāks par klubu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-29 14:44, pirms 6 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Neviens treneris nav lielāks par klubu
Fērgusons un Vengers šajā brīdī saskatītos Joks..