Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Dinamo" uzbrucējs Žirū karjeru turpinās "Ambri-Piotta"

Bijušais "Dinamo" uzbrucējs Žirū karjeru turpinās "Ambri-Piotta"
Aleksandrs Žirū
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists Aleksandrs Žirū karjeru turpinās Šveices spēcīgākās līgas klubā "Ambri-Piotta", vēsta kluba oficiālā mājaslapa. Žirū, kurš "Dinamo" pavadīja nepilnu sezonu, ar Šveices desmito spēcīgāko klubu noslēdza viena gada līgumu.

"Hokeja klubs "Ambri-Piotta" ar lielu gandarījumu paziņo par veiksmīgu noslēgumu pārrunām par kanādiešu uzbrucēja Aleksandra Žirū pievienošanos komandai. Ar viņu ir noslēgts viena gada līgums 2013./14.g. sezonai. Žirū ir fiziski spēcīgs spēlētājs, kurš var darboties visās priekšējās līnijas pozīcijās un kurš ir apveltīts ar labu uzbrukuma instinktu," teikts paziņojumā "Ambri-Piotta" mājaslapā.

Pagājušo sezonu Žirū iesāka Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo", kā labā 47 spēlēs izcēlās ar 16 vārtiem, piecām rezultatīvām piespēlēm, 41 soda minūti un negatīvu lietderības koeficientu -7. Janvāra izskaņā Aleksandrs pārcēlās uz Šveici, kur Klotenes "Flyers" sastāvā četros mačos tika pie pieciem rezultativitātes punktiem (3+2), 25 soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta +3.

Pirms došanās uz Eiropu Žirū lielāko daļu profesionālās karjeras pavadīja Amerikas Hokeja līgā, kur regulārajā sezonā ir aizvadījis 771 spēli un atzīmējies ar 704 rezultativitātes punktiem - 368 vārti un 336 piespēles. Kaldera kausa izcīņā Aleksandram, kuram šomēnes apritēja 32 gadi, 118 spēlēs ir 103 (52+51) punkti. Nacionālajā hokeja līgā kanādietis, pārstāvot Ņujorkas "Rangers", Vašingtonas "Capitals", Edmontonas "Oilers" un Kolumbusas "Blue Jackets", 48 spēlēs ir sakrājis 12 (6+6) punktus.

Aizvadītajā NLA līgas regulārajā sezonā Klotenes "Flyers" ar 69 punktiem 50 spēlēs ieņēma devīto vietu 12 komandu konkurencē un palika uzreiz ar "play-off" robežas. Astotajā pozīcijā ar 72 punktiem bija EHC "Biel". Cīņā par palikšanu līgā "Flyers" piecos mačos ar 4-1 uzvarēja "Rapperswil-Jona Lakers". Savukārt Žirū jaunā komanda "Ambri-Piotta" ar 53 punktiem regulārajā sezonā ierindojās desmitajā vietā un cīņā par palikšanu arī piecās spēlēs apspēlēja SCL "Tigers".

Izmantotie resursi:
Hockey Club Ambrģ Piotta
Elite Prospects