Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kuldam rezultatīva piespēle; "Dynamo" izcīna 1.vietu regulārajā sezonā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kuldam rezultatīva piespēle; "Dynamo" izcīna 1.vietu regulārajā sezonā
Artūrs Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līdervienību mačā Latvijas izlases uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētais Maskavas "Dynamo" viesos izcīnīja vienu punktu pret Magņitogorskas "Metallurg" (0:1) un priekšlaicīgi nodrošināja pirmo vietu regulārās sezonas noslēgumā. Citā spēle spēlē mūsu valstsvienības aizsargs Artūrs Kulda rezultatīvi asistēja vienīgajā vārtu guvumā, bet viņa pārstāvētais Ufas "Salavat Yulajev" savā laukumā pieveica Kazaņas "Ak Bars" (1:0).

Ufā agresīvāk sāka mājinieki, taču uzbrukumu noslēgumos pietrūka precizitātes. Otrajā periodā ritēja līdzīgāka spēle, taču vienībām joprojām nesekmējās ar vārtu ieņemšanu (0:0). Trešā perioda otrajā minūtē aiz kazaņiešu vārtiem iedegās sarkanā gaisma pēc soma Tēmu Harikainena metiena (1:0). Vārtu guvumā asistēja arī mūsu Kulda, kurš bija veiklāks divcīņā pie borta. Mača turpinājumā ufieši sekmīgi noturēja labvēlīgo rezultātu.

Šajā mačā Artūrs Kulda laukumā bija 22:32 minūtes (lielākais spēles laiks komandā), izpildīja rezultatīvu piespēli, vienreiz meta pa vārtiem, veica 3 spēka paņēmienus un saņēma divu minūšu sodu.

Magņitogorskā pirmie divi periodi aizritēja ar viesu pārsvaru, tomēr rezultāts uz tablo saglabājās sākotnējais (0:0). Arī pēdējā periodā aktīvāki bija maskavieši, taču pamatlaiks beidzās bez vārtu guvumiem. Papildlaikā divi momenti bija arī mūsu Karsumam, taču uz tablo lietu kārtība nemainījās. Pēcspēles metienos vienīgo ripu iemeta magņitogorskietis Daniss Zaripovs (1:0). Šajā mačā Mārtiņš Karsums laukumā bija 16:55 minūtes, vienreiz meta pa vārtiem un uzvarēja divos iemetienos no četriem, kā arī saņēma divu minūšu sodu.

Līdz ar to divas spēles pirms regulārā čempionāta noslēguma Maskavas "Dynamo" ir 109 punkti, tuvākais sekotājs atpaliek par septiņiem. Tādējādi iepriekšējo divu sezonu čempionvienība pirmoreiz izcīnījusi pirmo vietu KHL regulārajā sezonā.

Citā spēlē Čeļabinskas "Traktor" savā laukumā pārspēja Piemaskavas "Vityaz" (3:2). Otrajā mačā pēc kārtas spēlēja arī Ainārs Podziņš, laukumā bija 8:37 minūtes, vienreiz meta pa vārtiem un tika arī pie rezultatīvas piespēles. Uzbrucējs šo sezonu iesāka kā leģionārs no Latvijas, bet tagad divos mačos laukumā devās jau kā Krievijas pilsonis.

Savukārt vērtīgu uzvaru izcīnīja Jaroslavļas "Lokomotiv", kas turpina cīņu par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā. "Lokomotiv" savās mājās ar 6:2 pārliecinoši pieveica Hantimansijskas "Yugra", un rezultatīvākais ar diviem vārtiem un divām piespēlēm bija Sergejs Plotņikovs. Jānis Sprukts laukumā pavadīja 16 minūtes un 31 sekundi, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja astoņos no 12 iemetieniem (75.0%), izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un izprovocēja vienu noraidījumu.

Miķelis Rēdlihs (16:39), kurš kopā ar Spruktu spēlēja pirmajā maiņā, metienus neizdarīja un bloķēja vienu pretinieku raidījumu. Tikmēr Bratislavā uzvaru svinēja Doņeckas "Donbass", kas trešajā trešdaļā salauza vietējā "Slovan" pretestību (2:1). Oskars Bārtulis laukumā pavadīja 17 minūtes un 30 sekundes un nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

Izmantotie resursi:
khl.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-28 17:34, pirms 10 gadiem
aigars67 rakstīja: PODZIŅŠ LATVIJAS NODEVEJS
Ārprāts, tu tak esi viens nekrietns vecis

  +2 [+] [-]

, 2014-02-28 17:40, pirms 10 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2014-02-28 17:48, pirms 10 gadiem
šosezon jauns čempions, jo 1. vieta regulārā čempī nekad neuzvar galvenajā čempī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-28 18:03, pirms 10 gadiem
blackx rakstīja: šosezon jauns čempions, jo 1. vieta regulārā čempī nekad neuzvar galvenajā čempī.
Salavats savulaik uzvarēja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-28 18:07, pirms 10 gadiem
Salavats uzvarēja 2008. gadā, bet tad vēl nebija KHL

  +1 [+] [-]

, 2014-02-28 18:07, pirms 10 gadiem
ritenis rakstīja: Salavats savulaik uzvarēja
Salavats regulārajā bija pirmais pirmajos divos gados - gagarinu dabūja AK BARS, tātad nē, salavats neuzvarēja.

     [+] [-]

, 2014-02-28 18:13, pirms 10 gadiem
ritenis rakstīja: Salavats uzvarēja 2008. gadā, bet tad vēl nebija KHL
abreviatūras maiņa jau būtiski neko nemaina, kā bija Krievijas čempionāts pirms KHL - tāds viņš arī tagad ir!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-28 18:37, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: abreviatūras maiņa jau būtiski neko nemaina, kā bija Krievijas čempionāts pirms KHL - tāds viņš arī tagad ir!
tuliit atskries trolli un atkal teiks, ka pirms 6-7 gadiem Krievijaa neviens slidot nemaaceeja. a paskaties kaads progress mezoniigs tagad!!!! no veselaam trijaam hallem HD raada, Kovalcuks parvaacaas uz SKA u.c. fenomenaali sasniegumi, nieka 6 gadu laikaa

  +2 [+] [-]

, 2014-02-28 18:43, pirms 10 gadiem
mnbvcx rakstīja: zaipis, 18:13, pirms 8 minūtēm, ignorēt, atbildēt

starp citu pēc tavas teorijas sanāk ka arī latvijai šodein ir tā pati vecā padomju latvija jo abreviatūras maiņa jau būtiski neko nemaina
Latvijas republika dibināta 1918.gadā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja