Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Skandāls NHL: "Flames" turpina izmeklēšanu par trenera virzienā izteiktajām apsūdzībām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skandāls NHL: "Flames" turpina izmeklēšanu par trenera virzienā izteiktajām apsūdzībām
Bils Pīterss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kalgari "Flames" naktī no trešdienas uz ceturtdienu aizvadīs spēli pret Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres". Kopā ar komandu nebūs tās galvenais treneris Bils Pīterss, jo turpinās izmeklēšana par viņa virzienā izteiktajām apsūdzībām.

Sākums visam meklējams brīdī, kad Toronto "Maple Leafs" izšķīrās par NHL vislabāk apmaksātā trenera Maika Bebkoka atlaišanu no amata. Komandai bija zaudējumu sērija, kuras laikā spēlētājiem trūka dzirkstele. Drīz pēc viņa atbrīvošanas klajā nāca incidents no 2016./17. gada sezonas, par kuru plašākai publikai līdz šim nebija zināms.

Bebkoks licis tobrīd 19 gadus vecajam uzbrucējam Mičam Mārneram, kurš aizvadīja pirmo sezonu profesionāļos, sastādīt sarakstu ar komandas biedriem, sarindojot viņus pēc attieksmes un padarītā darba laukumā. Kad uzdevums ticis izpildīts, Bebkoks ar sarakstu vērsies pie vairākiem hokejistiem, kuri atradušies ranga apakšā – Nazema Kadri un Tailera Bozaka.

Protams, zem tanka pamestajam Mārneram tas bijis negatīvs pārsteigums un radījis nevajadzīgu spiedienu. Pēc stāsta nonākšanas atklātībā viņš gan paudis pateicību komandas biedriem, jo Bozaks un Kadri iestājušies par gados jauno spēlētāju, izsakot kritiku Bebkoka izvēlētajām metodēm. Tagad Bebkoks saņēmis arī lielu kritiku no visām malām – viņa gājienu ar emocionālo teroru nosodījuši bijušie spēlētāji, tostarp tie, kuri spēlējuši Bebkoka vadībā, lielākās TV sejas un hokeja sabiedrība kopumā.

Piemēram, uzdots jautājums, kāpēc Bebkokam ir jāsaņem alga, kas lielāka par sešiem miljoniem dolāru, ja viņam nepieciešams izmantot debitantu, lai nodotu vēstījumu vairākiem pieredzējušajiem spēlētājiem, ka laukumā jāstrādā cītīgāk.

Drīz pēc tam par savu incidentu nolēmis pastāstīt uzbrucējs Akims Aliu, nigēriešu izcelsmes spēlētājs, kuram hokeja karjera nav izvērtusies cerētajā līmenī. Viņš vērsies pret Bilu Pītersu, kurš labu laiku strādājis kā Bebkoka palīgs un bija viņa labā roka. Tobrīd Pīterss bija galvenais treneris AHL komandā Rokfordas "Ice Hogs".

"Nav nekāds pārsteigums, dzirdot stāstus par Bebkoku. Ābols no ābeles tālu nekrīt. Viņa protežē izcēlās ar līdzīgiem gājieniem. Vairākas reizes mani nosauca N vārdā [rasistisks apvainojums – aut.], jo viņam nepatika mana mūzikas izvēle ģērbtuvēs," pauda Aliu, kura apsūdzības apstiprinājuši vairāki tā laika komandas biedri. Incidents notika 2009. gadā.

Interesants bijis arī situācijas turpinājums. Tā vietā, lai atvainotos un mēģinātu nogludināt situāciju, Pīterss panācis Aliu nosūtīšanu līmeni zemāk – uz ECHL. "Man bija 20 gadi, aizvadīju pirmo sezonu profesionālajā hokejā, tēmēju uz 20 vārtiem, vispār nespēlējot vairākumā," teica Aliu, atzīstot, ka šī situācija sabojājusi viņa turpmāko karjeru.

Aliu turpinājumā debitēja NHL, tomēr nostiprināties nespēja. Pirmajā piegājienā viņš aizvadīja divas spēles "Flames" rindās (tobrīd Pīterss vēl nestrādāja ar komandu), izceļoties ar diviem vārtiem un vienu piespēli. Nākamajā sezonā viņš tika pie vēl piecām spēlēm, bet tas arī bija viss.

Ja Pīterss bija ķēdes reakcija pēc stāsta par Bebkoku, tad arī pēc Aliu stāsta par Pītersu sekojis turpinājums. Vairāki hokejisti, kuri spēlējuši Pītersa vadībā, pauduši, ka viņš ir sliktākais cilvēks, kuru viņi satikuši savas dzīves laikā. Turklāt čehu aizsargs Mihals Jordāns atzinis, ka pret spēlētājiem vērsta ne tikai emocionāla, bet arī fiziska vardarbība – Pītersam paticis spert saviem hokejistiem vai spēles laikā no mugurpuses viņiem sist pa galvu.

"Flames" pēc izskanējušajām apsūdzībām sākusi izmeklēšanu. Pīterss vakar nevadīja komandas treniņu, taču ģenerālmenedžeris Breds Trelivings paziņoja, ka viņš pagaidām nav atlaists no amata. Nākamā spēle tiks aizvadīta pret Bufalo "Sabres", un jau tagad paziņots, ka Pīterss nebūs redzams uz soliņa. Komandas vadīšana būs uzticēta viņa asistentam Džefam Vordam.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/calgary-flames-h...

     [+] [-]

, 2019-11-27 09:49, pirms 4 gadiem
Uz kolhozu! krievam patīk ja kungi šos ieslāna!