Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" Madridē nonāk iedzinējos, bet pēdējā sekundē izrauj uzvaru

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Chelsea" Madridē nonāk iedzinējos, bet pēdējā sekundē izrauj uzvaru
Mišī Bačuajī pēdējā sekundē izrāva uzvaru
Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas ietvaros C grupas centrālajā spēlē Madrides "Atletico" savā jaunajā stadionā ar 1:2 dramatiski piekāpās Londonas "Chelsea". Mājinieki izvirzījās vadībā un uzvarēja puslaiku, taču pēc pārtraukuma Alvaro Morata vispirms izlīdzināja, bet pēdējās sekundēs Mišī Bačuajī izrāva svarīgu uzvaru Antonio Kontes komandai. Dienas pirmajā spēlē "Roma" ieguva trīs plānotus punktus Azerbaidžānā - 2:1 pret "Qarabag".

Dienas pirmajā spēlē vēsturisks notikums - pirmo reizi Čempionu līgas grupu turnīra mačs Azerbaidžānā. Valsts galvaspilsētā Baku "Qarabag" ar sešiem vietējiem futbolistiem pamatsastāvā uzņēma "Roma". Pēc 0:6 Londonā pret "Chelsea" Azerbaidžānas komanda cerēja reabilitēties, tomēr arī šodien auksta duša - pēc nieka spēlētām 15 minūtēm jau 2:0 Itālijas vicečempiones labā. Vispirms pēc "Roma" stūra sitiena nepārliecinoši izgājienā nospēlēja bosniešu vārtsargs Ibrahims Sehičs un pēc mirkļa bumba atgriezās vārtu priekšā, precīzam esot grieķu centra aizsargam Konstantinosam Manolasam. Otrajos vārtos "Roma" izlaidās cauri centram - fizisko spēku un tehniku reizē nodemonstrēja Edins Džeko, pārspējot savu tautieti.

28. minūtē "Qarabag" guva pirmos Azerbaidžānas klubu vārtus Čempionu līgas grupu turnīra vēsturē. Dino Ndlovu apzaga Maksimu Gonalonu un piespēlēja brazīlietim Pedru Enrikem, kurš ar otro pieskārienu nogādāja bumbu vārtos. Otrajā puslaikā labāk turpināja spēlēt "Roma", tomēr 90. minūtē tuvu negaidītam neizšķirtam bija "Qarabag". Pēc partnera centrējuma ļoti bīstami ar galvu sita Ndlovu - bumba lidoja gar pašu vārtu stabu. Lai gan azerbaidžāņu klubs sakrāja itin daudz sitienu (13), vārtu guvums izrādījās vienīgais "Qarabag" raidījums vārtu četrstūrī (1:9).

Centrālā spēle, protams, bija "Atletico" pret "Chelsea". Madridieši savā jaunajā stadionā "Wanda Metropolitano" aizvadīja trešo spēli, bet pirmo reizi tas notika tieši Čempionu līgā. Iepriekšējā mačā "Atletico" mājās uzveica "Sevilla" (2:0) un Djego Simeone pamatsastāvā veica četras izmaiņas - Djego Godins aizsardzības centrā aizstāja Stefanu Saviču, tikpat paredzami aizsardzības labajā flangā Huanfrans izstūma Šimi Vrsaļko. Vidējā līnijā Tomass Pārtijs nomainīja Gabi, bet uzbrukumā blakus Antuānam Grīzmanam šoreiz spēlēja Anhels Korrea, nevis Lusjano Vjeto. Rezervē kādreizējais "Chelsea" uzbrucējs Fernando Torress.

Antonio Konte pēc izbraukuma uzvaras pret "Stoke City" (4:0) Madridē arīdzan nomainīja četrus kaujiniekus un arī divus aizsardzībā - Gerijs Keihils un Davids Luiss aizvietoja Adrianu Kristensenu un Antonio Rīdigeru. Vēl uzbrūkošajā grupā Sesks Fabregass un Edens Azārs (pirmo reizi pamatsastāvā pēc traumas, neskaitot maču Līgas kausā) izstūma Pedro un Viljanu. Beļģis Tibo Kurtuā sargāja vārtus pret bijušo komandu, kurā viņš kļuva par Eiropas mēroga zvaigzni. Interesanti, ka "Atletico" pamatsastāvā spāņu bija mazāk nekā "Chelsea" (trīs pret četri), kamēr no angļiem maču vispār sāka tikai viens (Keihils). Kameru uzmanību piesaistīja tribīnēs esošais Djego Kosta, kurš pārcēlies no "Chelsea" uz "Atletico", bet pagaidām spēlēt nedrīkst.

"Atletico" sākumā spēlēja pirmā numura lomu un "Chelsea" ļoti regulāri ķēra pretinieku pretuzbrukumos. Pa divām reizēm vārtus apdraudēja Morata un Azārs un tieši beļģa sitiens 13. minūtē bija bīstamākais - ar neliela rikošeta palīdzību Edens norībināja vārtu stabu. Puslaika vidū atkal uzmanības centrā Morata un viņa sitienu ar galvu atvairīja Jans Oblaks.

"Atletico" nejutās un nespēlēja pārliecinoši, "Chelsea" vismaz momentu un sitienu skaita ziņā dominēja, tomēr Simeones padotie vārtus neielaida un 39. minūtē pie stūra sitiena izspēles pretēji cīņas gaitai nopelnīja 11 metru soda sitienu. Davids Luiss nevajadzīgi pieturēja pretinieku centra aizsargu Lukasu Ernandesu un tiesnesis norādīja uz atzīmi. Pendeli, sitot pa vidu, realizēja Grīzmans. "Chelsea" atbildēja ar brāzmām pie madridiešu vārtiem, bet puslaika kompensācijas laikā 2:0 bija jāpanāk "Atletico" - Kurtuā Kokes tālsitienu atvairīja, bet Sauls atsisto bumbu netrāpīja pustukšos vārtos.

"Chelsea" turpināja ieturēt savu līniju un cītīgi strādāt uzbrūkošajās darbībās, līdz 60. minūtē izdevās panākt 1:1. Grēkāzis Luiss iesāka uzbrukumu ar teicamu diagonālu piespēli, bet vārtus nodrošināja londoniešu aktīvākie vīri šovakar - Azārs centrēja gar vārtiem un Morata nospēlēja uz apsteigšanu. Turpinājumā līdzvērtīga spēle, abas komandas meklēja iespējas izraut uzvaru, bet pirmā savu lielo iespēju ieguva "Chelsea" - Morata aizskrēja pretuzbrukumā, tomēr no tuvas distances, pakausī elpojot aizsargam, nespēja trāpīt vārtu apakšējā stūrī.

Pēdējās minūtēs teritoriāls pārsvars piederēja "Atletico", tomēr pa īstam Kurtuā patraucēt vairs neizdevās. Kad šķita, ka "Chelsea" ir pilnībā apmierināta ar punktu viesos (un kāpēc gan ne?), mača pēdējās sekundēs notika dramatisks pavērsiens. "Chelsea" beidzot tika pretinieka laukuma pusē, ļoti pacietīgi un ilgi vērpa kombināciju un izkombinēja līdz sitienam no vārtu priekšas. Markoss Alonso izdarīja pēdējo piespēli, savukārt uzvaru "Chelsea" izrāva uz maiņu uznākušais Mišī Bačuajī - 2:1 Londonas kluba labā. Šāds iznākums jau tagad smagā stāvoklī nostādījis 2014. un 2016. gada Čempionu līgas finālisti "Atletico".

C grupa, 2. kārta (27. septembris)

Spēle RezultātsVārtu guvēji
Qarabag - Roma1:2 (1:2)Enrike 28' - Manolass 7'; Džeko 15'
Atletico - Chelsea1:2 (1:0)Grīzmans 40' (11m) - Morata 60'; Bačuajī 90'

C grupas tabula

VKlubsSUNZGV:ZVP
1.Chelsea22008:16
2.Roma21102:14
3.Atletico20112:21
4.Qarabag20021:80

     [+] [-]

, 2017-09-27 23:44, pirms 7 gadiem
Ha ha, kā no grāmatas

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 23:45, pirms 7 gadiem
Visnotaļ sirdi sildoša un pēc spēles pelnīta uzvara, bet, attinot to filmu atpakaļ, labi, ka 1.puslaiks netika pabeigts ar 0:2. Tāka... viss ir relatīvs.
Prieks par Azāru, lai tik turpina atkopties, tas, ka nevar šādā līmenī visas 90 nospēlēt, bija acīmredzams. Otrā puslaika 2.pusē jau krita ārā.
Žēl, ka netika atpūtināts “libero – vienmēr visur” Kantē. Kas zin, vai dēļ viņa noskraidināšanas netiks zaudēts laukuma vidus sestdien.
Morata turpina audzēt respektu.
Mozess krita ārā. Bakajoko krita ārā vēl vairāk, bet... beigās 2.vārtu gvuma kombinācijā atdod tādu konfekti Alonso.
Come on, Chelsea
Atletico nāksies paplēsties pa nopietnam.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-28 07:30, pirms 7 gadiem
Ceru uz angļu klubiem ČL, domājams ka tieši Chelsea rādīs brīnumus.

P.S. Šity neskaitu par angļu klubu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-28 10:39, pirms 7 gadiem
Vakar Chelsea pienesa ūdeni la ligas klubam, vaine Skepse? Atškirībā no Tevis es nenoniecinu citu līgu klubus. Tavs teksts par ūdens pienešanu jav neko labu par tevi neliecina. Un kāda nozīme manam vecumam? Tikal tādi 40 gadīgie eksperti kā Tu var izteikt nepatiku pret Kādu klubu?😂

     [+] [-]

, 2017-09-28 12:10, pirms 7 gadiem
Madridei ierādīja vietu

  -1 [+] [-]

, 2017-09-28 14:03, pirms 7 gadiem
Anglijas klubs pret Spānijas klubu?
"Chelsea" starta sastāvā cilvēku ar Spānijas futbola pilsonību bija vairāk, nekā "Atletico" starta sastāvā.

     [+] [-]

, 2017-09-28 15:53, pirms 7 gadiem
CARLO ANCELOTTI HAS LEFT HIS ROLE AS COACH AT BAYERN MUNICH!