Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Čempionāta vidū IIHF mājaslapā Krievijas karogu nomaina pret ROC simboliku

Rolands Eliņš

Čempionāta vidū IIHF mājaslapā Krievijas karogu nomaina pret ROC simboliku
ROC izlases spēlētāji. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) savā mājaslapā mainījusi vienas A apakšgrupas komandas simboliku un nosaukumu, beidzot saskaņojot to ar tādu, kādu paredz starptautiskās sankcijas Krievijas sporta saimei, proti, tur, kur iepriekš A grupas tabulā bija ierakstīta Krievijas izlase, šobrīd ir ROC izlase.

Jau pirms pasaules čempionāta hokejā un tā pirmajās dienās tika uzdoti jautājumi par Krievijas izlases statusu šajā turnīrā. IIHF iepriekš bija ziņojusi, ka šī komanda PČ varēs spēlēt kā Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) izlase, attiecīgi tiekot pārstāvēta ar tās karogu, kamēr Krievijas valsts karogs un himna spēļu norises vietās nebija atļauta kā simbolika, kas reprezentē šo izlasi.

Starptautiskās sporta arbitrāžas tiesas lēmumā šis aizliegums norādīts par spēļu norises vietu, kas teorētiski var tikt interpretēts kā tikai pati spēļu arēna. Attiecīgi PČ sākumā Krievijas karogs bija starp pārējām dalībvalstīm reklāmas materiālos gan Rīgas pilsētā, gan internetā, kā arī IIHF oficiālajā komunikācijā, piemēram, mājaslapā un spēļu protokolos.

Kad nospēlēta gandrīz nedēļa (un visam pa vidum izvērsies vēl lielāks skandāls cita karoga – Baltkrievijas – sakarā), IIHF mājaslapā situācija ir mainījusies. ROC izlases nosaukums un simbolika ir parādījusies tajā vietā, kur iepriekš bija Krievijas izlase. A apakšgrupas otrajā vietā šobrīd atrodama ROC izlase, kā arī pārveidoti visu jau iepriekš notikušo spēļu oficiālie protokoli ar ROC izlases dalību.

IIHF publiski pagaidām nekādi nav skaidrojusi šīs izmaiņas savās mājaslapā, taču jāatgādina, ka CAS lēmumu nepildīšana teorētiski var nozīmēt sankcijas jau pašai federācijai.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021/wm

     [+] [-]

, 2021-05-27 18:09, pirms 3 gadiem
Katru dienu rakstīju Fāzelim, beidzot sadzirdēja!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 19:35, pirms 3 gadiem
a, kā euro mači varēs notikt sanktpēterburgā?
vai ar uefa ir gatava sankcijām?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 19:39, pirms 3 gadiem
Lido rakstīja: a, kā euro mači varēs notikt sanktpēterburgā?
vai ar uefa ir gatava sankcijām?
sankcijas tikai uz PČ. atkarsti, iedzer alu. drīz hokejs. Zviedrija vs Čehija. jābūt labam.

     [+] [-]

, 2021-05-27 21:47, pirms 3 gadiem
Nomainīti ar Ķīnas Republikas (Taivāna) simboliku. Nez ko teiks ķīniesu nelikumīgais komunistu režīms ?