Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Roulends: "VEF ir labākā komanda, kurā esmu spēlējis"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Roulends: "VEF ir labākā komanda, kurā esmu spēlējis"
Ērls Roulends saņem LBL finālu MVP balvu
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Jutu, ka varējām sasniegt labākus rezultātus Eiropas kausā un pacīnīties par četrinieku VTB līgā, taču kļūdas un neveiksmes ir basketbola ceļojuma neatņemama sastāvdaļa. VEF treneri man uzticējās vairāk nekā jebkur citur karjeras laikā," saņemot Latvijas Basketbola līgas finālu vērtīgākā spēlētāja balvu, teica "VEF Rīga" saspēles vadītājs Ērls Džerods Roulends (Earl Jerrod Rowland).

Sezonas izskaņā Rīgas arēnā skanēja NCAA čempionāta neoficiālā himna “One Shining Moment”. Ļoti īpašs šis brīdis bija kalifornietim Roulendam, kurš VEF sastāvā nopelnīja pirmo čempiona titulu profesionāļa karjerā. Viņa pārliecība laukumā ir paraugs, taču ārpus parketa spēlētājā nav ne vēsts no augstprātības vai iedomības. Teicams profesionālis, lielisks cilvēks – tāds ir VTB līgas regulārās sezonas un LBL finālu vērtīgākais spēlētājs. Paldies, Mister MVP!

Par pirmo un otro spēlēšanu Latvijā

“Latvijā pirmo reizi ierados, sākot profesionāļa gaitas. Toreiz finālā man nācās spēlēt un zaudēt pret trenera Butauta vadīto ASK komandu. Ironiski, ka pirmo titulu sešus gadus vēlāk izcīnīju tieši viņa vadībā. Tagad esmu vairāk pieredzējis, nobriedis kā 2006. gada vasarā. Pēc septiņiem Eiropā pavadītiem gadiem varu pateikt, ka VEF ir labākā komanda, kurā esmu spēlējis. Komandas savstarpējā sapratne un tajā valdošā gaisotne, teicami spēlētāji un puiši, kuri uztur labas attiecības ārpus laukuma – tas padara klubu īpašu. VEF treneri man uzticējās vairāk un deva lielāku brīvību nekā jebkur citur. Šī bija nozīmīgākā sezona manas profesionālās karjeras laikā. Priecājos, ka pabeidzām to ar uzvaru un esmu pateicīgs par iznākumu.”

Par lietām, kuras nožēlot šajā sezonā

“Grūti pateikt. Jutu, ka esam komanda, kura var spēlēt Eiropas kausa finālos. Uzskatu, ka varējām cīnīties par četrinieku VTB līgā. Dažreiz vēlies izspēlēt šīs spēles vēlreiz, nepieļaut dažas kļūdas un iemest dažus metienus. Tas viss veido sezonu. Jāpieņem notikušais, kāds tas bija. Jāsaprot, ka kļūdas un neveiksmes ir ceļojuma sastāvdaļa.”

Par tēva klātbūtni

“Šodien bija pirmā reize profesionāļa karjeras laikā, kad tēvs klātienē redzēja mani spēlējam. Visas manas basketbola atmiņas nāk no viņa. Viņš man iedeva bumbu, bija mans pirmais treneris un ir mans pirmais kritiķis. Pasaka, ja daru nepareizi, taču ļoti mani atbalsta. Kā jau teicu, man šis gads bija īpašs un vieta tāpat. Es novērtēju, ka tēvam izdevās būt klāt tādā brīdī, turklāt čempiona titulu izcīnīju pirmo reizi karjerā. Esmu pateicīgs par šo īpašo iespēju.”

Par nākotni

“Nezinu, kur spēlēšu nākamajā sezonā. Vienu lietu sezonas laikā nevēlējos darīt – nedomāt par nākamo sezonu, kamēr manu prātu par simts procentiem nodarbina pašreizējās gaitas. Centos maksimāli izbaudīt spēlēšanu šajā komandā, jo nekad nebiju nokļuvis līdzīgā situācijā, runājot par to, cik labi jutos. Kad sezona beigusies, varu runāt ar savu treneri un savu aģentu. Labprāt pilnībā iekļautos šajā komandā.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-05-27 23:42, pirms 11 gadiem
Cerams, ka sameklēs labu komandu un daudz min Eirolīgā. Lai veicas un paldies par sniegumu.

  +6 [+] [-]

, 2013-05-27 23:43, pirms 11 gadiem
Es domaju ,ka sis speles krievija, turcija vai spanija!

 +10 [+] [-]

, 2013-05-27 23:44, pirms 11 gadiem
Paldies Eidžejam, sagādāja ne mazums fantastiskas emocijas šosezon.
Tomēr klusībā ceru, ka varētu palikt VEF.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-27 23:45, pirms 11 gadiem
KaraLis rakstīja: Paldies Eidžejam, sagādāja ne mazums fantastiskas emocijas šosezon.
Tomēr klusībā ceru, ka varētu palikt VEF.
Nu vecit, vismaz vardu vareji uzrakstit pareizi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-05-28 00:00, pirms 11 gadiem
Nu ar viņu varētu būt tāpat kā ar Hosu, Rīgā parāda labāko sniegumu un visi grandi uzreiz ķer ārā! Ceru, ka ar Roulendu tā nenotiks, ceru, ka pieņems lēmumu vēl kādu sezonu pavadīt šeit. Viņa klātbūtne arī padarīja Vefu tik īpašu. Viņš bija komandas vilcējs kopā ar Janičenoku un vēl dažiem. Ja runa nav tikai par naudu tad viņš noteikti paliks, bet ja ir tad būs grūti noturēt viņu. Ar Roulendu arī visa Vefiņa spēle sākās, ja viņam negāja tad komandai arī ne īpaši labi veicās, protams bija arī brīži kad komandai gāja arī bez Īdžeja. Es jau nu gribētu lai viņš paliek, un pāris autogrāfu man sniedz. Domāju, ka es no viņa varēšu mācīties daudz, spēlēšu līdzīgi kā viņš lai arī esmu pavisam citā pozīcijā. Vienkārši runājot mums vajag lai viņš paliek Vefā, bet ja viņš aizies tad varu novēlēt viņam tikai un vienīgi veiksmi, protams lai arī piepildās sapnis par NBA!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-28 00:10, pirms 11 gadiem
Ja nem veraa pasha Roulenda teikto,tad labakais butu palikt Rigaa.Gan jau vefinjam ambicijas nav gajushas mazumaa-tatad nakamgad jaakapj augstak eiropas liigaa un VTB.lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-05-28 00:55, pirms 11 gadiem
Varbūt aiz pieklājības viņš to pateica, bet es ticu, ka viņš grib palikt VEF, jo tā ir komanda kur viņš izpaudās uz visiem 200%. Taču bija viena intervija, kur viņš minēja - spēlētāja karjera nav mūžīga.. Tāpēc, ja VEF nepiemetīs pie algas smuki, diemžēl mēs viņu neredzēsim vairāk mūsu sastāvā, kas ir par 90%.
Veiksmi Roulendam, un paldies par lielisko sezonu!!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-28 01:22, pirms 11 gadiem
lai gan esmu BKV fans,uzskatu ka Roulends ir viens no labakajiem kāds jebkad spēlējis Latvijā,neteiksu ka labakais bet viens no labākajiem,veiksmi viņam nākotnē!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-28 08:08, pirms 11 gadiem
Kad sezona beigusies, varu runāt ar savu treneri un savu aģentu. Labprāt pilnībā iekļautos šajā komandā.”
Nu ko Jaunup? Dzirdēji? Meklē naudu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kurzemes Patriots

  -4 [+] [-]

, 2013-05-28 09:29, pirms 11 gadiem
Šampanietis bija iesitis galvā čalim... Vēl varēja pateikt, ka jaunpups ir labākais kluba vadītājs

     [+] [-]

, 2013-05-28 09:33, pirms 11 gadiem
Izklausās pēc klasiskiem atvadu vārdiem pirms došanās uz kādu naudīgāku komandu. Lai jau veicas turpmāk.

     [+] [-]

, 2013-05-28 10:17, pirms 11 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Tiešām labākā komanda? Ja spēlēsi BKV tad teiksi ko citu
Pajolis, tikko atzinies, ka BKV spēlējot tā nebūtu labākā komanda

  +1 [+] [-]

, 2013-05-28 10:26, pirms 11 gadiem
Gan jau ka viņš grib lielāku algu, bet viņš grib arī spēlēt! Viņš jau nav vairs arī nekāds jaunais basketbolists, tā kā izvēlēsies vietu, kur var gan spēlēt, gan pelnīt.

Ja baumas ir patiesas, tad Rytas varētu būt tā vieta, kur viņš varētu spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-28 17:06, pirms 11 gadiem
Ventspils The best
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-30 13:49, pirms 11 gadiem
your_ufo rakstīja: Čatmanu no bk ventspils vēlāk paņēma Maskavas CSKA kur arī bija līderis, pēctam krievi šo naturalizēja un šis spēlēja Krievijas izlasē arī kā viens no līderiem. Tavi pieminētie ne tuvu tādai uzslavai!
Pirmkārt tas bija Holdens
Otrkārt no Skonto!

     [+] [-]

, 2013-06-06 21:41, pirms 11 gadiem
Jā, eksperts ufo
Vispār jau visādi lidojošie cirki ir šeit iegriezušies, bet, manuprāt, Roulenda šajā sezonā parādītais sniegums spēles organizēšanā un komandas vadībā tiešām ir vērtīgāks par citu iepriekšējo leģionāru sniegumu.