Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" pagarina līgumu ar ģenerālmenedžeri, "Wolves" nomaina

Andrejs Siliņš

"Nets" pagarina līgumu ar ģenerālmenedžeri, "Wolves" nomaina
Flips Sonderss
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" vadība paziņojusi, ka noslēgts jauns līgums ar pašreizējo ģenerālmenedžeri Billiju Kingu, savukārt izslēgšanas spēlēs neiekļuvušā Minesotas "Timberwolves" kluba vadība šajā postenī veikusi nomaiņu.

Kings veic "Nets" ģenerālmenedžera pienākumus jau trešo sezonu, tieši Kinga darbības laikā tika veiktas būtiskas izmaiņas komandā - tika iegūts trīskārtējais Visu zvaigžņu spēles dalībnieks, līgas superzvaigzne Derons Viljamss, kā arī seškārtējais Zvaigžņu spēļu dalībnieks, aizsargs Džo Džonsons.

"Billijs bijis lieliska "Nets" organizācijas sastāvdaļa pēdējo trīs gadu laikā," kluba īpašnieks, krievu miljardieris Mihails Prohorovs skaidroja, kāpēc pieņemts lēmums turpināt sadarbību ar ģenerālmenedžeri. "Viņš parādījis, ka nebaidās pieņemt riskus, kā rezultātā mums ir "play-off" komanda ar izcilu potenciālu. Esam laimīgi turpināt sadarbību un realizēt šo potenciālu."

Aizvadītajā sezonā "Nets" pirmo reizi spēlēja Bruklinā, regulāro turnīru noslēdzot ar 49 uzvarām un 33 zaudējumiem, kas ir otrā labākā bilance kluba vēsturē. "Nets" pirmo reizi sešu sezonu laikā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur šobrīd ar rezultātu 1-2 sērijā piekāpjas Čikāgas "Bulls" vienībai.

Minesotas "Timberwolves" organizācijas darbinieki tikmēr izslēgšanas spēles vēro pie televizora, bet kluba vadība nolēmusi rīkoties - līdzšinējo ģenerālmenedžeri Deividu Kānu šajā amatā nomainīs bijušais komandas galvenais treneris Flips Sonderss. Kāns pievienojās "Timberwolves" 2009. gadā, 2011. gadā nomainīja Kurtu Rembisu pret Riku Adelmanu galvenā trenera pozīcijā, draftēja Rikiju Rubio un Deriku Viljamsu, aizvadītajā sezonā pievienoja sastāvam Andreju Kiriļenko un Aleseju Švedu.

Tas viss gan nedeva gaidītos rezultātus, un nu Kāns amatu pametīs. Viņa vietā stāsies bijušais komandas galvenais treneris Flips Sonderss, kurš līdz šim analizēja spēles ESPN. "Timberwolves" iekļuvusi izslēgšanas spēlēs tikai Sondersa vadībāastoņas sezonas pēc kārtas, kad komandā bija Kevins Gārnets. 2004. gadā Sonderss aizveda "vilkus" līdz Rietumu konferences finālam, kur nācās atzīt "Lakers" pārākumu.

Sondersam šī būs pirmā pieredze ģenerālmenedžera amatā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-27 11:50, pirms 11 gadiem
Jā, un man garšo pelmeņi!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-27 11:56, pirms 11 gadiem
Bet Nets netiks augstāk par 5 vietu austrumos ne nākošajā sezona, ne pēc tam, jo austrumos valda Heat, Bulls, Pacers un Knicks

  -1 [+] [-]

, 2013-04-27 12:44, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Nets potenciāls ir liels, varbūt Austrumu fināls. Wolves ir daudz zvaigžņu, bet Lovs savainots, Rubio arī dažreiz. Traumatisks sastāvs.
Nets pa priekšu ir jātiek 2. kārtā.

     [+] [-]

, 2013-04-27 23:48, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Nets potenciāls ir liels, varbūt Austrumu fināls. Wolves ir daudz zvaigžņu, bet Lovs savainots, Rubio arī dažreiz. Traumatisks sastāvs.
Nets ir komanda, kas var tikt līdz playoff 2. raundam.. Tālāk šis pašreizējais sastāv netiks.