Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts SKA un "Traktor" izcīna pirmās uzvaras Gagarina kausa pusfinālā

SKA un "Traktor" izcīna pirmās uzvaras Gagarina kausa pusfinālā
Maikls Gārnets
Foto: www.hctraktor.org

Šodien Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences fināla trešajā spēlē uzvaru ar 1:0 izcīnīja Čeļabinskas "Traktor", pateicoties Antona Gļinkina vārtiem minūti līdz otrā papildlaika beigām. Maikls Gārnets neitralizēja 39 Kazaņas kluba hokejistu metienus. Lauris Dārziņš mačā nepiedalījās. Vakara spēlē Rietumu konferences finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja Sanktpēterburgas SKA, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dynamo" pārspējot ar 6:2. Divi vārti un viena rezultatīva piespēle Kevina Dālmena kontā.

SKA – "Dynamo"

Kā ierasts, maču aktīvāk iesāka Sanktpēterburgas kluba hokejisti. Pirmajās minūtēs bīstami uzbruka Varnakovs, Burdasovs un Mortensons, tomēr vietā bija "Dynamo" vārtsargs Jerjomenko. Astotajā minūtē noraidīts tika Soins, atstājot mājiniekus mazākumā, tomēr SKA neko ievērības cienīgu izveidot nespēja. Iznācis laukumā, Soins pēc 11 sekundēm atkal pārkāpa noteikumus, tomēr "Dynamo" aizsardzības bastioni palika neuzlaužami. Mājinieki pakāpeniski atsāka veidot uzbrukumus, un viens no tiem bija sekmīgs – pēc Petružāleka metiena pa vārtiem ripa atleca pie Mareka Kvapila, kurš to raidīja praktiski tukšos vārtos. "Dynamo" turpināja uzbrukt, kas manāmi neapmierināja mājiniekus, un Aleksejs Semjonovs centās mājiniekus pārmācīt, uzgrūžot Gorovikovu vārtsargam Ježovam. Mazākumu gan SKA izturēja, tomēr periodu nācās noslēgt iedzinējos. Pašās trešdaļas beigās noraidīts tika Dominiks Graņāks, kas nozīmēja, ka otro periodu SKA iesāks vairākumā.

"Dynamo" periodu iesāka, droši spēlējot mazākumā un pat uzbrūkot Ježova sargātajiem vārtiem. Ātri vien mājinieki ieguva iespēju uzspēlēt vairākumā, noraidīts tika Kučerjavenko, un pēc pusotras minūtes Cvetkovs ar spēcīgu metienu panāca 2:0 "Dynamo" labā. Tomēr SKA nebija gatavi pabeigt šo sēriju jau tagad – perioda vidū viesu komandas noraidījumu viesi realizēja, vārtus gūstot Kevinam Dālmenam. SKA turpināja uzbrukt, un jau pēc divām minūtēm Jerjomenko vārtu priekšā veiksmīgi nospēlēja Varnakovs, izlīdzinot rezultātu 2:2. Tomēr arī tas nebija viss – pēc trīs minūtēm Kevina Dālmena mestā ripa atsitās pret laukuma apmali un nonāca tieši pie Jevģēnija Artjuhina, kurš iebakstīja to vārtos un izvirzīja viesus vadībā – 3:2. Līdz perioda beigām SKA turpināja uzbrukt, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

SKA turpināja dominēt arī trešajā periodā, pievienojot vēl trīs ripas, un visā mačā triumfējot ar 6:2. Kevins Dālmens izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet Iļja Ježovs tika galā ar 23 "Dynamo" hokejistu metieniem. Sanktpēterburgas komanda izcīnīja pirmo uzvaru, sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam tagad kļūstot 3:1 "Dynamo" labā.

"Traktor" – "Ak Bars"

Mača sākumā iniciatīvu uzņēmās "Traktor", tomēr līdz vārtu gūšanas situācijām nonākt neizdevās. Pirmais bīstamais moments bija viesu izpildījumā – Gārneta sargātajiem vārtiem bīstami uzbruka Kapanens, un Čeļabinskas vārtsargs tikai lēcienā izsita ripu no vārtu priekšas. Drīz vien tomēr lieliska iespēja radās mājiniekiem. Uz savas zilās līnijas nedroši nospēlēja Kuļašs, bet Maksims Karpovs nespēja apspēlēt Baruļinu. Perioda turpinājumā pamazām "Traktor" samazināja apgriezienus, un spēles temps kļuva mierīgāks. "Ak Bars" trešdaļas beigās radās iespēja spēlēt vairākumā, tomēr pusotras minūtes laikā vārtus gūt neizdevās, kas nozīmēja, ka otro periodu viesi iesāks ar viena hokejista pārsvaru.

Lai gan otrā perioda sākumā Kazaņai radās arī otra vairākuma iespēja, tomēr bīstamāk uzbruka tieši "Traktor" hokejisti. Perioda gaitā mājinieki kontrolēja mača ritējumu arī vienādos sastāvos, bet divus savus vairākumus izmantot nespēja, lai gan bija tuvu vārtu guvumam – Kvints trāpīja pa vārtu konstrukciju. Trešdaļas beigu daļā lieliska iespēja bija viesiem, kuri izgāja trijatā pret vienu aizsargu, tomēr Kuļaša spēcīgo metienu tvēra Gārnets.

Trešo periodu viesi iesāka aktīvāk kā otro, tomēr arī "Traktor" neļāvās atlaist grožus. Abas komandas epizodiski apmainījās bīstamiem uzbrukumiem, tomēr līmenī bija sāncenšu aizsardzība un abi vārtsargi. Perioda otrajā pusē Čeļabinskas komandai radās iespēja uzspēlēt vairākumā pēc Vadima Homicka noraidījuma, tomēr arī šoreiz rezultāts netika atklāts, un spēles pamatlaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Papildlaiku krietni aktīvāk iesāka mājinieki, sagādājot pamatīgas problēmas Kazaņas aizsardzībai, kura acīmredzami nebija gatava spiedienam. Kopējām pūlēm viesi tomēr atguvās, papildlaika vidū jau pāris reizes spējot aktīvi darboties arī pretējā laukuma pusē. Otrais papildlaiks aizritēja tikpat sīvi, komandām apmainoties bīstamiem uzbrukumiem, bet minūti līdz papildlaika beigām Antons Gļinkins ar spēcīgu metienu pārspēja Baruļinu un nokārtoja "Traktor" pirmo uzvaru sērijā. Lieliskas spēles šodien abu komandu vārtsargiem – Maikls Gārnets atvairīja visus 39 "Ak Bars" hokejistu metienus, bet Konstantīns Baruļins tika galā ar 47 mājinieku metieniem.

KHL, 27.marts

"Dynamo" – SKA 2:6 (1:0, 1:3, 0:3)

Vārti: 13:19 Kvapils (Petružaleks, Gorovikovs) 1:0, 23:47 Cvetkovs (Kokarevs, vair.) 2:0, 32:25 Dālmens (Toresens, Aleksandrovs, vair.) 2:1, 34:27 Varnakovs (Kučerjavenko) 2:2, 37:25 Artjuhins (Dālmens) 2:3, 45:09 Dālmens (Makarovs, Kučerjavenko) 2:4, 46:33 Vorobjovs (Mortensons) 2:5, 59:49 Ramsteds, t.v. 2:6.
Metieni: 25:33.
Soda minūtes: 10:4.
Vārtsargi: Aleksandrs Jerjomenko (48:03 – Aleksandrs Šaričenkovs; 58:31 – 59:49 – tukši vārti) – Iļja Ježovs.

"Traktor" – "Ak Bars" 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0 )

Vārti: 98:59 Gļinkins 1:0.
Metieni: 48:39.
Soda minūtes: 4:6.
Vārtsargi: Maikls Gārnets - Konstantīns Baruļins.

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...