Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" pēdējo izbraukumu iesāk ar neveiksmi pret tiešo konkurenti

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Rīga" pēdējo izbraukumu iesāk ar neveiksmi pret tiešo konkurenti
Foto: hkr.lv

Ceturto zaudējumu pēc kārtas Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) piedzīvojis Latvijas klubs "Rīga", kas sešu maču izbraukuma sērijas pirmajā spēlē ar 1:4 atzina Sanktpēterburgas "SKA-Varyagi" pārākumu. Valērija Kuļibabas padotie jau ceturtajā mačā pēc kārtas neguva vairāk par vieniem vārtiem.

Nominālā spēles mājiniece šodien, kā arī rītdienas mačā būs "Rīga", kura piekrita šīs mājās cīņas aizvadīt viesos. Abu komandu iepriekšējos divos dueļos šosezon ar rezultātu 3;2 pārāka bija izrādījusies "SKA-Varyagi" vienība.

Sanktpēterburgieši arī šodienas spēli uzsāka ļoti veiksmīgi, piektajā minūtē Ērikam Vītolam kapitulējot pēc tam, kad Aleksandra Pustovalova raidījumu sekmīgi pielaboja Aleksandrs Katajevs - 1:0. Savukārt jau mazāk nekā pēc pusotras minūtes Dmitrijs Bučeļņikovs pēc Kirila Tankova piespēles no sāna dubultoja "SKA-Varyagi" pārsvaru - 2:0. Pusotru minūti līdz trešdaļas izskaņai ar plaukstas metienu no zonas vidus 3:0 uz rezultāta tablo uzstādīja Jegors Soboļevskis. Cīņas pirmajā cēlienā Vītols tika galā ar pieciem no astoņiem pretinieku metieniem, pārtraukumā tiekot nomainīts un vārtos stājoties Svenam Sokolovskim.

Arī otrajās 20 minūtēs iniciatīva laukumā piederēja "SKA-Varyagi" vienībai, kas 30. minūtē pēc Matveja Gorbušina raidījuma bija tuvu ceturto vārtu guvumam. Tiesneši epizodi vēroja video atkārtojumā, tajā nosakot, ka ripa Svena Sokolovska sargāto vārtu līniju nav šķērsojusi. Turpretim pēdējā perioda sākumu rīdzinieki uzsāka labi - sākumā tika izturēts Kārļa Bucenieka pārkāpuma dēļ nopelnītais mazākums, bet 44. minūtē rezultāta starpību samazināja Kaspars Ziemiņš - 1:3. Neko vairāk gan faktiskie spēles viesi gan izdarīt nespēja, 49. minūtē Kirilam Tankovam uzstādot gala rezultātu 4:1.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 59 mačos nopelnītiem 44 punktiem saglabā 13. pozīciju. Savukārt 11. un 12. vietas ieņemošajām Vladivostokas "Tayfun" un "SKA-Varyagi" 60 spēlēs ir pa 50 punktiem. Svētdien "Rīga" un "SKA-Varyagi" savā starpā spēlēs atkārtoti.

"Rīga" - Sanktpēterburgas "SKA-Varyagi" 1:4 (1:1; 0:0; 0:2)

Vārti: 4:27 Katajevs (Pustovalovs, Mamaladze) 0:1, 5:48 Bučeļņikovs (Tankovs, Sapeļņikovs) 0:2, 18:28 Soboļevskis (Ričkovs, Hremkins) 0:3, 43:19 Ziemiņš (Vilmanis, Vasiļjevs) 1:3, 48:19 Tankovs (Sapeļņikovs, Bučeļņikovs) 1:4.
Metieni: 25-30
Soda minūtes: 4-2
Iemetieni: 19-30
Vārtsargi: Ēriks Vītols (no 20:00 - Svens Sokolovskis) - Kirils Gerasimjuks

Izmantotie resursi:
Хоккей. МХЛ. Регулярный чемпионат. Игра номер...