Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ungārija Covid-19 dēļ nevarēs aizvadīt "EuroBasket 2022" atlases spēles

Rolands Eliņš

Ungārija Covid-19 dēļ nevarēs aizvadīt "EuroBasket 2022" atlases spēles
Ungārijas izlase februāra spēlēs. Foto: FIBA

Ungārijas vīriešu basketbola izlase bijusi spiesta atstāj F grupas spēļu norises vietu Ļubļanu. FIBA apstiprinājusi, ka Ungārijas izlases novembrī paredzētās spēles tiek pārcelts uz februāra izlašu logu.

"EuroBasket 2022" kvalifikācijas grupu turnīrs šoruden turpinās ar vairāku komandu sabraukumiem, un F apakšgrupas komandas pulcējas Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā. Tur paredzētas spēles 28. un 30. novembrī starp Ungāriju, Ukrainu, Slovēniju un Austriju.

Taču Ungārijas izlases rindās pēc ierašanās Ļubļanā konstatēti vairāki inficēšanās gadījumi ar Covid-19. Pozitīvi testi bijuši sešiem Ungārijas delegācijas pārstāvjiem, to skaitā pieciem izlases spēlētājiem. Covid-19 viņu organismā konstatēts, neskatoties uz to, ka pirms došanās uz Ļubļanu visai izlasei tika veikti testi un tajos iegūtas negatīvas analīzes. Četras inficētās personas tagad atrodas karantīnā, bet divām tiks veikti papildus testi.

FIBA savā paziņojumā norādījusi, ka nolemts Ungārijas spēles pārcelt uz februāri. Organizācija uzsver, ka savu pasākumu dalībnieku veselību uzskata par prioritāti.

Ungārijai, kas pagaidām ir F apakšgrupas līdere, parīt bija paredzēta spēle pret Austriju, bet pirmdien – pret mājinieci Slovēniju. Ungārija iepriekš pavasarī guva divas uzvaras divās spēlēs, kamēr pēdējā vietā šajā grupā ar diviem zaudējumiem atradās Austrija, attiecīgi Ungārijai bija iespēja garantēt vietu finālturnīrā jau novembra spēlēs.

Ungārijas izlase iepriekšējā Eiropas čempionātā ieņēma 16. vietu, un tā bija vienīgā reize līdz šim 21. gadsimtā, kad Ungārija spēlējusi EČ finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
FIBA statement about the November FIBA...