Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" iesniegs protestu FIBA par spēles norisi un iznākumu

Rolands Eliņš

"VEF Rīga" iesniegs protestu FIBA par spēles norisi un iznākumu
Foto: FIBA Champions League

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" pēc skandalozā FIBA Čempionu līgas mača pret "Cholet Basket" paziņojis, ka spēles rīkotāji pieļāva rupju kļūdu un ka tiek iesniegts protests FIBA.

"Tā bija rupja spēles rīkotāju kļūda, kas beigās deva "Cholet Basket" uzvaras vērtu priekšrocību," rakstīts Latvijas čempionvienības paziņojumā, kamēr uz oficiālo preses konferenci ieradās tikai Francijas komandas pārstāvji.

"Piešķirot "VEF Rīga" komandai zaudējumu šādā situācijā, tiek klaji pārkāpts sportiskais princips. Visi spēlētāji laukuma vadījās pēc datiem, kas bija uz to tablo, un norādēm, ko deva spēles tiesneši un sekretariāta galdiņš. Spēles uzvarētājs nevar tikt noteikts pēc beigu signāla, vēlreiz pārskaitot punktus," raksta VEF.

"Objektīvākais risinājums būtu bijis aizvadīt pagarinājumu un tā laikā tiesneši varētu arī labot rezultātu. Šāda tehniskā personāla kļūda ļoti novēloti tika labota, pieļaujot nesamērīgu un neobjektīvu kaitējumu kādai no komandām. Uzskatām, ka nav pat jāpaskaidro, ka, ja mēs zinātu, kāds ir rezultāts, tad spēles galotni spēlētu citādi. Pašreiz sniedzam protestu FIBA par šīs spēles norisi un iznākumu," pavēstīja "VEF Rīga".

"VEF Rīga" trešdienas vakarā viesos cieta zaudējumu 73:74 pret "Cholet Basket", tiesa, pamatlaika 40 minūtēm beidzoties, rezultāts uz tablo vēstīja par 74:74 un gaidāmo papildlaiku. Taču izrādījās, ka ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē VEF nepareizi pieskaitīts viens punkts, kas attiecīgi tika noņemts no gala rezultāta, un papildlaiks vairs nebija nepieciešams, jo VEF tika informēta, ka tomēr cietusi zaudējumu.

FIBA reglaments gan paredz, ka gadījumos, kad spēles rezultāts nav ticis precīzi fiksēts, tad atbildīgajai personai, kad nepareizi ieskaitītie punkti tiek pamanīti, par to jāziņo nākamajā reizē, kad spēle ir apturēta. Neprecizitāte tiek izlabota pēc spēles laika beigām (taču pirms spēles komisārs parakstījis protokolu, pēc tam izmaiņas vairs netiek pieņemtas), un FIBA reglamentā veikta piebilde, ka neprecizitāte jāizlabo pat tad, ja tas ietekmē spēles uzvarētāju.

Taču VEF ir pilnīga taisnība, ka nepareizā informācija par spēles rezultātu ietekmēja veidu, kā komanda aizvadīja spēles izskaņu, jo, domājot, ka rezultāts ir neizšķirts, VEF centās noturēt "Cholet" pēdējo uzbrukumu, nevis speciāli sist sodu, lai atgūtu bumbu.

Pusotru stundu pēc spēles beigām FIBA Čempionu līgas mājaslapā un sociālajos tīklos, vēstot par "Cholet" un VEF spēles rezultātu, nekādā veidā nav atzīmēts, ka spēles uzvarētājs tika noteikts pavisam neierastā veidā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/vefriga/status/...

  +5 [+] [-]

, 2023-10-26 02:42, pirms 11 mēnešiem
FIBA, ja normāli nereaģēs, būs sadirsuši sevi sviestā. Tās taču nav sētas spēles, bitīt matos!!!!!!!!!

  -2 [+] [-]

, 2023-10-26 04:17, pirms 11 mēnešiem
denebs rakstīja: FIBA, ja normāli nereaģēs, būs sadirsuši sevi sviestā. Tās taču nav sētas spēles, bitīt matos!!!!!!!!!
Kā tad viņiem reaģēt? atzīs savu kļūdu un viss,ko tad viņiem darīt anulēt spēli? nu nekad nekas tāds nenotiek līdzīgos gadījumos,ja atceļ spēli,tad protestu iesniegs otra komanda! Iznākums te būs skaidrs,atvainosies un viss,pat bija tajā twītā rakstā,ka pēc noteikumiem viss ir pareizi!

  +2 [+] [-]

, 2023-10-26 05:24, pirms 11 mēnešiem
Tie FIBA noteikumi gan pavisam greizi! Sastādīti lai tādos gadījumos kā šis atvieglotu sev dzīvi!

  +1 [+] [-]

, 2023-10-26 07:43, pirms 11 mēnešiem
shmopsis rakstīja: Kā tad viņiem reaģēt? atzīs savu kļūdu un viss,ko tad viņiem darīt anulēt spēli? nu nekad nekas tāds nenotiek līdzīgos gadījumos,ja atceļ spēli,tad protestu iesniegs otra komanda! Iznākums te būs skaidrs,atvainosies un viss,pat bija tajā twītā rakstā,ka pēc noteikumiem viss ir pareizi!
id.. neviens neprasa anulēt spēli, bet lai ir niča un spēlē OT kurā arū noskaidro uzvarētāju..

  +4 [+] [-]

, 2023-10-26 07:53, pirms 11 mēnešiem
Redzēju spēli un visu to ņemšanos spēles beigās.
Nezinu, ko nasaka noteikumi, bet, manuprāt, loģiskākais risinājums būfu papildlaiks, kuru VEF iesāk ar -1.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-26 08:16, pirms 11 mēnešiem
Formāli, protams, noteikumi ir ievēroti, bet šis lēmums ļoti precīzi ataino FIBA tiesnešu (t.sk. sekretairiāta, komisāra) "kvalitāti". Lēmums ir "pēc burta" nevis "gara".

  +4 [+] [-]

, 2023-10-26 08:28, pirms 11 mēnešiem
Ir tagad FIBA iemetusi preses relīzi par to, kādi viņi balti un pūkaini: https://www.championsleague.basketb...
Un vispār- spēles komisārs (ja pareizi sapratu, tieši pēc viņa iniciatīvas sākas video skatīšanās, tātad viņam bija kā minimums aizdomas, ka ar rezultātu kaut kas nav kārtībā) pelnījis balvu "gada lohs", savukārt varžēdāju treneris par preses konferences izteicieniem, cik laimīgs viņš jūtas par šādu uzvaru, nomināciju "anti fair play".

  +1 [+] [-]

, 2023-10-26 08:50, pirms 11 mēnešiem
FIBA turpina PK iesākto tiesāšanas līmeni.
Un darīja VEF personāls? Citreiz kliedz pat ja spēles laiks par 3 sekundēm jāpatin atpakaļ, šeit neredz vai mūsu mentalitātei raksturīgais - cerēja, ka neviens nepamanīs un "noplauks"

     [+] [-]

, 2023-10-26 12:59, pirms 11 mēnešiem
IIHF WC 2023 rakstīja: FIBA turpina PK iesākto tiesāšanas līmeni.
Un darīja VEF personāls? Citreiz kliedz pat ja spēles laiks par 3 sekundēm jāpatin atpakaļ, šeit neredz vai mūsu mentalitātei raksturīgais - cerēja, ka neviens nepamanīs un "noplauks"
Visdrīzāk, ka tā

     [+] [-]

, 2023-10-26 13:02, pirms 11 mēnešiem
VEF 23./24. treneris joprojām nervozais un ķercošais Gailītis, "snaiperim" Bertānam 3p divās spēlēs, labākais spēlētājs vecais Gulbis.

     [+] [-]

, 2023-10-26 13:58, pirms 11 mēnešiem
zaxx rakstīja: id.. neviens neprasa anulēt spēli, bet lai ir niča un spēlē OT kurā arū noskaidro uzvarētāju..
Un izrādās tomēr man taisnība,ne pirmā ne pēdējā reizi ar šādiem notikumiem visos sportos,kko pārspēlēt ļoooti retos gadījumos dod.