Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" un Bostona ar izrāvieniem mača beigās pieveic Denveru un "Thunder"

Rolands Eliņš

"Lakers" un Bostona ar izrāvieniem mača beigās pieveic Denveru un "Thunder"
Lebrons Džeimss. Foto: AP/Scanpix

Bez uzvarām Nacionālajā basketbola asociācijā šosezon turpina spēlēt Klīvlendas „Cavaliers”, kas šonakt ar 103:110 zaudēja Detroitai, un Oklahomsitijas „Thunder”, kas pēdējās četrās minūtēs nenoturēja deviņu punktu pārsvaru, guva tikai vienu punktu un ar 95:101 zaudēja Bostonai. Neveiksmīga mača izskaņa arī Denverai, kas pret "Lakers" pēdējās sešās minūtēs zaudēja ar 8:23 un visā spēlē piekāpās ar 114:121, kamēr Lebrons Džeimss savā kontā ierakstīja pirmo "triple-double" jaunajā komandā.

„Nuggets” sešas minūtes pirms beigām izvirzījās vadībā 106:98, iegūstot līdzvērtīgi aizvadītajā spēlē lielāko pārsvaru. Līdzīgi kā pirms dažām dienām pret „Spurs”, Losandželosa mača izskaņā, kuru klātienē vēroja arī kluba leģenda Kobe Braients, spēja atspēlēt -8 arī šoreiz. Divus tālmetienus pēc kārtas iemeta Lenss Stīvensons, un „Lakers” veica izrāvienu 19:4, pēdējā minūtē iegūstot +7 vadību. Denverai mača galotnē ļoti vāji nospēlēja Pols Milseps, kuram aizsardzībā bija ticis sarežģītais uzdevums spēlēt Džeimsu, bet arī uzbrukumā viņš savas iespējas neizmantoja.

Denvera piedzīvoja sezonas pirmo zaudējumu ar 114:121, un tajā ar 24 punktiem atzīmējās Nikola Jokičs, kamēr Džamalam Marejam 22 punkti. Savu pirmo „triple-double”„Lakers” sastāvā sakrāja Lebrons (28+11+11), viņam arī trīs pārtvertas bumbas, sekmīgo sezonas sākumu turpināja Kails Kuzma ar 22 punktiem, tiesa, viņam nedaudz patraucēja piezīmju problēma, bet pret Denveras centriem kaunā nepalika (maigi sakot) Džaveils Makgī, kurš izcēlās ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr „Thunder” aizvadīja sekmīgu pirmo puslaiku, ierobežojot viesus no Bostonas, kuri guva tikai 34 punktus un nokļuva 16 punktu iedzinējos. Bostona ar Džeisonu Teitumu un Markusu Morisu priekšgalā atbildēja ar 40 punktiem trešajā ceturtdaļā, taču spēles izskaņā „Thunder” tāpat bija ļoti labās pozīcijās, lai gūtu sezonas pirmo uzvaru – četras minūtes pirms beigām Pols Džordžs ar diviem soda metieniem panāca 94:85 „Thunder” labā.

Sekoja ļoti samocīta spēles izskaņa abu komandu izpildījumā, kurā tika gūti tikai trīs grozi no spēles. Liela atšķirība bija tā, ka „Celtics” šajā laika periodā iemeta deviņus soda metienus, bet „Thunder” tikai vienu, un Bostonai tas nozīmēja izrāvienu 16:1 un uzvaru 101:95. „Thunder” rindās pēdējā minūtē savas iespējas neizmantoja Džordžs un Rasels Vestbruks, kamēr Bostonai uzvaru nesošo tālmetienu realizēja Moriss.

Bostonas sastāvā ar 24 punktiem labākais bija Teitums, kamēr Moriss pievienoja 21 punktu un desmit atlēkušās bumbas. Bostonas lielākajām zvaigznēm šī nebija izcila spēle – Kairijs Ērvings guva 15 punktus, bet Gordons Heivords pievienoja tikai piecus. „Thunder” trāpīja tikai 14 no 25 soda metieniem, neveiksmīgi uzbruka arī no tālās distances, kur Džordžam un Vestbrukam kopā divi precīzi trejači no 15. Džordžs guva 22 punktus, bet Vestbruks pievienoja 13+15+8, paliekot divu piespēļu attālumā no „triple-double”.

Morisa tālmetiens izvirza "Celtics" vadībā mača izskaņā

Sezonas nevainojamo sākumu turpināja Detroita, tiekot pie bilances 4-0 ar uzvaru pār Klīvlendu (110:103). „Cavaliers” bez variantiem zaudēja cīņu groza apakšā, kur pie spēcīgiem „double-double” tika gan iepriekšējā spēlē 50 punktus guvušais Bleiks Grifins (26+10), gan centrs Andrē Dramonds (26+22), kuram šī ir sezonas otrā 20+20 spēle. Detroitai uzvarēt netraucēja arī pieticīgā soda metienu precizitāte (17/29), kamēr bez Kevina Lava spēlējošo Klīvlendu no piektā zaudējuma piecās spēlēs neglāba arī Kaila Korvera 21 punkts. „Thunder” un „Cavaliers” palikušas vienīgās komandas līgā bez kaut vienas uzvaras.

Savukārt Portlenda (3-1) guva rezultatīvu uzvaru Floridā, ar 128:114 pārspējot „Magic”. Deimiens Lilards trāpīja piecus tālmetienus un savāca 41 punktu, īpaši veiksmīgi spēlējot trešajā ceturtdaļā, kad viens pats iemeta 19 punktus. „Trail Blazers” visās četrās spēlēs šosezon guvusi vismaz 121 punktu.

Grifins pret Klīvlendas aizsardzību

NBA spēļu rezultāti

KomandasRez.Rezultatīvākie
Pistons-Cavaliers110:103Dramonds 26 – Korvers 21
Magic-Trail Blazers114:128Vučevičs 24 – Lilards 41
Thunder-Celtics95:101Džordžs 22 – Teitums 24
Lakers-Nuggets121:114Džeimss 28 - Jokičs 24

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

  +4 [+] [-]

, 2018-10-26 08:22, pirms 5 gadiem
Ezernieki ieskrienās....CAVs bez pasaules labākā basketbolista grimst...

  -1 [+] [-]

, 2018-10-26 08:25, pirms 5 gadiem
Apbrīnojami, Lebrons šķietami mierīgi samet 28,neskatoties uz to ka daaaaudz vairāk šosezon spēlē uz komandas biedriem. Šķita nemanāms bet tāpat 28 pts, apbrīnojami. Lance arī pavilka 4taja, Bola labs trīnītis arī. Gg

  +1 [+] [-]

, 2018-10-26 08:30, pirms 5 gadiem
fans81 rakstīja: Ezernieki ieskrienās....CAVs bez pasaules labākā basketbolista grimst...
Tāda pati miskaste kāda bija pēc viņa aiziešanas uz Heat.
Te vismaz ir talants komandā ar Cedi,Nance un Sextonu.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-26 09:21, pirms 5 gadiem
Labs video ar CLE aizsardzību

  +2 [+] [-]

, 2018-10-26 09:33, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: Apbrīnojami, Lebrons šķietami mierīgi samet 28,neskatoties uz to ka daaaaudz vairāk šosezon spēlē uz komandas biedriem. Šķita nemanāms bet tāpat 28 pts, apbrīnojami. Lance arī pavilka 4taja, Bola labs trīnītis arī. Gg
Pēc kā tu spried, ka viņš daudz vairāk spēlē uz komandas biedriem? Jo vidēji par vienu piespēli vairāk nekā vidēji karjerā izdara? Manā skatījumā viņš spēlē savu spēli, īsti neko nemainot.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-26 09:41, pirms 5 gadiem
Raitcha rakstīja: Pēc kā tu spried, ka viņš daudz vairāk spēlē uz komandas biedriem? Jo vidēji par vienu piespēli vairāk nekā vidēji karjerā izdara? Manā skatījumā viņš spēlē savu spēli, īsti neko nemainot.
Pēc citu spēlētāju statiem un ja tu spēli skatījies tad viņš katru otro uzbrukumu pat daudz biežāk vienkārši ļauj citiem uzņemties iniciatīvu un veidot spēli, tas ir viegli redzams (protams ja ir redzēta kāda spele), ka arī ne tuvu nav tik agresīvs kāds bija Clivlenda.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-26 10:03, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: Pēc citu spēlētāju statiem un ja tu spēli skatījies tad viņš katru otro uzbrukumu pat daudz biežāk vienkārši ļauj citiem uzņemties iniciatīvu un veidot spēli, tas ir viegli redzams (protams ja ir redzēta kāda spele), ka arī ne tuvu nav tik agresīvs kāds bija Clivlenda.
Džeims perfekti pārzina savu organismu. Savos 34 gados viņš nevar tā atļauties vairs spēlēt

  +4 [+] [-]

, 2018-10-26 10:10, pirms 5 gadiem
Nesaprotu, kāpēc autors virsrakstā lieto te pilsētas nosaukumu, te komandas nosaukumu 🤔

     [+] [-]

, 2018-10-26 10:14, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: Pēc citu spēlētāju statiem un ja tu spēli skatījies tad viņš katru otro uzbrukumu pat daudz biežāk vienkārši ļauj citiem uzņemties iniciatīvu un veidot spēli, tas ir viegli redzams (protams ja ir redzēta kāda spele), ka arī ne tuvu nav tik agresīvs kāds bija Clivlenda.
Kad Klīgvlendā bija Irvings, arī tad viņš neuztraucās par bumbas vadīšanu katrā uzbrukumā. Bet manā skatījumā viņa stilā maz kas ir mainījies (ja atskaita, ka LA spēlē ļoti skrienošu un uz grozu tendētu basketbolu. Tāpat viņš vada bumbu, plus vēlaizvien nevada saspēli, bet gan dala rezultatīvā spiespēles. Ja LA nerbūtu tik jauni un nespētu skriet kā brieži, tad uzbrukums būtu tikpat neskatām, kā Klīvlendā.
Un par paša LBJ agresiju, nu jaunāks jau nepaliek Man vairāk pārdomas izraisa, kapēc trīnieki šogad drausmīgi, iespējams, tas pats vecums un ātrais spēles ritms palielina nogurumu, kas ietekmē metienu?
Bet vēl jau sezona tikai ieksrienas

     [+] [-]

, 2018-10-26 10:16, pirms 5 gadiem
Briesmīga spēle Seltic izpildījumā, it sevišķi pirmā puse. Vienu brīdi tālmetienos bija 0 no 10. Vilka tikai Teitums. OKC bija vairāk pelnījuši uzvaru, Vestbruks tikai ieskrienas, beigas arī faktiski viņš noraka.. Atliek tikai minēt, kad Seltic beidzot iespēlēs pamata piecnieku?? - rotē visus, taustās...

     [+] [-]

, 2018-10-26 10:20, pirms 5 gadiem
Raitcha rakstīja: Kad Klīgvlendā bija Irvings, arī tad viņš neuztraucās par bumbas vadīšanu katrā uzbrukumā. Bet manā skatījumā viņa stilā maz kas ir mainījies (ja atskaita, ka LA spēlē ļoti skrienošu un uz grozu tendētu basketbolu. Tāpat viņš vada bumbu, plus vēlaizvien nevada saspēli, bet gan dala rezultatīvā spiespēles. Ja LA nerbūtu tik jauni un nespētu skriet kā brieži, tad uzbrukums būtu tikpat neskatām, kā Klīvlendā.
Un par paša LBJ agresiju, nu jaunāks jau nepaliek Man vairāk pārdomas izraisa, kapēc trīnieki šogad drausmīgi, iespējams, tas pats vecums un ātrais spēles ritms palielina nogurumu, kas ietekmē metienu?
Bet vēl jau sezona tikai ieksrienas
Lebronam pašam patīk ātra spēle,kad viņš ieskrienas apturēt nav iespejams.Par 3ptc precizitāti man ari ir parsteigums ,bet es par to laikam tik daudz nesatrauktos,nemaz tik daudz viņš viņus neizmet...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-26 10:22, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Briesmīga spēle Seltic izpildījumā, it sevišķi pirmā puse. Vienu brīdi tālmetienos bija 0 no 10. Vilka tikai Teitums. OKC bija vairāk pelnījuši uzvaru, Vestbruks tikai ieskrienas, beigas arī faktiski viņš noraka.. Atliek tikai minēt, kad Seltic beidzot iespēlēs pamata piecnieku?? - rotē visus, taustās...
beigas redzēju ,nu tāds mūrnieks ir Rasels ,1 pec otra met po*uja

     [+] [-]

, 2018-10-26 10:38, pirms 5 gadiem
Thunder un Cavaliers turpina zaudēt. Thunder vaina nebija Melo, bet gan visa komanda + treneris, kas inviduālistu bāru nevar sapurināt uz cīņu. RW overrated 5-20 no metieniem, bet pats svarīgākais viņam, ka atkal bija tuvu triple-double. Nav jau brīnums, ka play-off viņi zaudēja Utah Jazz. Ja visi spēlētu viens par otru, tad uzvaras nāktu un neteiktu talanta ziņa viņiem ir slikta komanda, eh. Katrs zaudējums Westos play-off spota maksā dārgi, kaut ir tikai sākusies sezona.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-26 11:14, pirms 5 gadiem
Tas ir apbrīnojami, ka, aizejot vienam spēlētājam no finālistes, komanda pārvēršas par absolūtiem zaudētājiem.

     [+] [-]

, 2018-10-26 11:19, pirms 5 gadiem
Straka rakstīja: Tas ir apbrīnojami, ka, aizejot vienam spēlētājam no finālistes, komanda pārvēršas par absolūtiem zaudētājiem.
LeGM pats būvējā komanda un neļāva citiem, principa sākot čomi tika komanda iekša. Jāgaida, kad pēc 2 sezonam beigsiem Thompson lielais 18 miljona līgums un Smita 14 miljonu līgums 2020. gada.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-26 11:23, pirms 5 gadiem
Raitcha rakstīja: Kad Klīgvlendā bija Irvings, arī tad viņš neuztraucās par bumbas vadīšanu katrā uzbrukumā. Bet manā skatījumā viņa stilā maz kas ir mainījies (ja atskaita, ka LA spēlē ļoti skrienošu un uz grozu tendētu basketbolu. Tāpat viņš vada bumbu, plus vēlaizvien nevada saspēli, bet gan dala rezultatīvā spiespēles. Ja LA nerbūtu tik jauni un nespētu skriet kā brieži, tad uzbrukums būtu tikpat neskatām, kā Klīvlendā.
Un par paša LBJ agresiju, nu jaunāks jau nepaliek Man vairāk pārdomas izraisa, kapēc trīnieki šogad drausmīgi, iespējams, tas pats vecums un ātrais spēles ritms palielina nogurumu, kas ietekmē metienu?
Bet vēl jau sezona tikai ieksrienas
Sezonas sākums - gan jau beigās tāpat Lebrons tos savus vidējos 35% no distances dabūs. Ja salīdzinām - GSW spīdekļi - Tomsons un Durants jau arī troikas met vienkārši bezcerīgi - pagaidām...
Par Lebronu - 34 tomēr ir 34... 82 spēles + pleiofi. Nav jau jēgas tagad viņam nēsāties kā trakam pa laukumu un uzņemties iniciatīvu visur un vienmēr, kad apkārt ir 20gadīgi čaļi, kuri var skriet 24/7. Protams, ja vajadzētu, Lebrons arī varētu kārtīgi uzskriet, taču gan jau to viņš ir pietaupījis sezonas otrajai pusei un pleiofiem. Kā zinām un, kā labi redzams ar CAVS piemēru - Lebrons ir spēlētājs, kurš vienpersoniski var izšķirt mačus un pleiofu sērijas, taču atkal - 34 ir 34 - jāsāk šķirot - kurus mačus vilkt pašam un kurus nē.

     [+] [-]

, 2018-10-26 12:15, pirms 5 gadiem
Grifins pret Klīvlendas aizsardzību.. Tur drīzāk holandes siers ne aizsardzība!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-26 12:48, pirms 5 gadiem
Igijs gavno

     [+] [-]

, 2018-10-26 12:50, pirms 5 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: LeGM pats būvējā komanda un neļāva citiem, principa sākot čomi tika komanda iekša. Jāgaida, kad pēc 2 sezonam beigsiem Thompson lielais 18 miljona līgums un Smita 14 miljonu līgums 2020. gada.
Principā var mierīgi tankot nākamās divas sezonas. Lovu kkur gan jau var aizmainīt, a tos divus gan diez vai.

     [+] [-]

, 2018-10-26 13:48, pirms 5 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: LeGM pats būvējā komanda un neļāva citiem, principa sākot čomi tika komanda iekša. Jāgaida, kad pēc 2 sezonam beigsiem Thompson lielais 18 miljona līgums un Smita 14 miljonu līgums 2020. gada.
No Love arī tak jātiek vaļā. Negribētu viņu savā komandā.

     [+] [-]

, 2018-10-26 14:05, pirms 5 gadiem
arch122 rakstīja: Principā var mierīgi tankot nākamās divas sezonas. Lovu kkur gan jau var aizmainīt, a tos divus gan diez vai.
Nezinu, diezvai vai Lovu kaut kur mainīs, bet varētu.

     [+] [-]

, 2018-10-26 14:06, pirms 5 gadiem
Ivijis rakstīja: No Love arī tak jātiek vaļā. Negribētu viņu savā komandā.
Nez, kuras komandas grib viņu? Atceros tos rumourus, kad viņu gribēja treidot.

     [+] [-]

, 2018-10-26 20:53, pirms 5 gadiem
a ka tad ta? Cavs bez LBJ nespej spelet labi? Tak tik daudzi kliedza un spiedza, ka LBJ tue visu maita, regule utt...